search
Legendarische acteur Barry Humphries overleden op 89-jarige leeftijd
Series / Nieuws

Legendarische acteur Barry Humphries overleden op 89-jarige leeftijd

Decennialang was de acteur vooral bekend vanwege de vele typetjes die hij speelde.

Australisch acteur, schrijver, en allround entertainer Barry Humphries is bij het grote publiek vooral bekend van zijn personage Dame Edna Everage. Jarenlang trad hij op als de extravagante en scherpzinnige diva in veel films en tv-optredens.

In februari kwam Humphries ten val in zijn huis in Sydney en moest noodgedwongen opgenomen worden in het ziekenhuis waar hij een operatie aan zijn heup onderging. Wegens complicaties van die operatie moest hij in maart weer worden opgenomen waar hij helaas op 89-jarige leeftijd kwam te overlijden.

Een enorme oeuvrelijst


In Australië vergaarde Humphries in de vroege jaren 60 enige bekendheid en al snel debuteerde hij in Engeland in Peter Cook's nachtclub The Establishment. Een aantal jaar later, begin jaren 70, begon hij met het personage Dame Edna. Ze was herkenbaar aan de extravagante kleding, paarse pruik en vooral de interviewstijl die bol stond van de satire.

Verder was hij ook bekend om zijn komische personages Sir Les Patterson en Sandy Stone. Daarnaast was hij als acteur te zien in films als Finding Nemo, The Hobbit: An Unexpected Journey en tv-series als Ally McBeal, Saturday Night Live en Little Britain. Zijn laatste rol was in Absolutely Fabulous: The Movie.

Kijk hieronder naar een van Dame Edna's hoogtepunten bij The Graham Norton Show.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen