search
Maker van 'Peaky Blinders' komt met een nieuwe historische serie
Series / Nieuws

Maker van 'Peaky Blinders' komt met een nieuwe historische serie

De nieuwe serie vertelt het levensverhaal van de meest bekende toneelschrijver die ooit geleefd heeft.

Peaky Blinders-bedenker Steven Knight werkt aan een dramaserie over het leven van William Shakespeare. De serie is gebaseerd op een concept van dubbele BAFTA-winnende Happy Valley-ster Sarah Lancashire.

Het drama vertelt het complete verhaal van de handschoenmakers-zoon die de grootste verhalenverteller in de geschiedenis werd. De serie laat zien hoe zijn genie overleefde en bloeide in een tijd van onrust en terreur, gevaar en ziekte. Het is bedoeld als het eerste volledige verslag van de passie, de mensen en de politiek die William Shakespeare tot 's werelds beroemdste toneelschrijver maakten.

Ook zien we hoe de mannen en vrouwen om hem heen liefhadden en werkten, plannen maakten en samenzweerden, vermoordden en samenspanden in een van de gevaarlijkste periodes in geschiedenis.

Meest talentvolle schrijver


Lancashire zei het volgende: "Via Pictures is erg verheugd om samen te werken met Kudos en de briljante Steven Knight om het opmerkelijke verhaal van William Shakespeare en zijn tijdgenoten te vertonen. Dit is een spannend project over een gouden eeuw die wordt geteisterd door pest, puritanisme en dodelijke politiek".

Knight voegde eraan toe: "Ik heb zin om te beginnen aan wat een baanbrekende tv-productie zal worden die het dramatische verhaal vertelt van 's werelds meest talentvolle schrijver. Het is een periode waar ik van hou en het team dat is samengesteld is buitengewoon. Het is een verhaal dat begint in de West Midlands en mij aan het hart ligt".





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen