Deze acteur baalde hard dat hij maar één seizoen in 'Peaky Blinders' zat

De inmiddela afgelopen serie zat vol met grote namen in gastrollen.

Zilko Tarici, 04-10-2022 13:07

Hoewel BBC-serie Peaky Blinders zich natuurlijk voornamelijk richtte op Tommy Shelby (Cillian Murphy), waren ook de ondersteunende acteurs niet bepaald van een misselijk kaliber. En dat geldt ook voor Adrien Brody's Luca Changretta, die helaas maar één seizoen onderdeel uitmaakte van de serie.
Tijdens een interview met Entertainment Weekly over zijn oeuvre als acteur en zijn rol in de film Blonde, liet Brody weten dat hij dolgraag langer mee had willen doen aan Peaky Blinders. Luca werd uiteindelijk neergeschoten door Arthur Shelby (Paul Anderson), maar dat was wel na een hoop smeekbedes van Brody om zijn personage te laten leven.

Aldus de Oscarwinnaar:

"Ik had veel ruimte om een bepaalde stijl van filmmaken en acteren waar ik van houd te eren. Daarom heb ik er ook alles aan gedaan om de makers ervan te overtuigen dat ze Luca langer moesten laten leven. Ik wilde echt nog niet stoppen met die rol."

En Brody was zeker niet het enige beroemde gezicht dat een bijrol speelde in Peaky Blinders. Door de seizoenen heen zagen we acteurs als Tom Hardy, Anya Taylor-Joy, Aidan Gillen en Kingsley Ben-Adir de revue passeren. En da's niet zo gek, als je van Brody hoort hoeveel vrijheid de makers hun acteurs gunnen!
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Adrien Brody, Cillian Murphy, Tom Hardy, Peaky Blinders, Sam Neill

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam