search
Genoeg redenen om van 'Pirates of the Caribbean' een tv-serie te maken
Series / Nieuws

Genoeg redenen om van 'Pirates of the Caribbean' een tv-serie te maken

De franchise staat al een tijdje stil, maar het vertellen in serievorm zou uitkomst kunnen brengen.

De Pirates of the Carribean-franchise staat schijnbaar stil. De eerste drie films vormden een afgerond geheel. De twee films die daarna kwamen werden als ietwat teleurstellend ervaren als gevolg. Verder is Johnny Depp meer dan duidelijk geweest dat hij niet van plan is om terug te keren als kapitein Jack Sparrow.

Disney heeft de rechten, en wellicht is het een goed idee om verder te gaan als serie. Hieronder volgen wat redenen waarom dit zou kunnen werken.

Nieuwe personages


Screenrant bericht dat Disney pogingen heeft ondernomen om een zesde film van de grond te krijgen. Het risico bestaat echter dat de kijkers een 'nieuwe' Jack Sparrow niet accepteren.

Door een serie te maken omzeil je dit probleem. Het nieuwe medium impliceert een frisse start waarbij je zowel oude als nieuwe personages kunt introduceren zonder dat het geforceerd aanvoelt.

Nostalgie


De Pirates-wereld is door de jaren heen goed uitgebouwd. De nostalgie kun je gebruiken door vertrouwde locaties zoals Tortuga en Isla de Muerta te gebruiken in een reboot. Je borduurt voort op iets dat al bekend is bij het grote publiek terwijl je desondanks iets nieuws aanbiedt aan de kijker. Hierdoor wordt de franchise opnieuw onder de aandacht gebracht.

Veelzijdig uitbouwen


Een tv-serie biedt potentieel om meerdere verhalen te vertellen. Series zoals Game of Thrones, The Mandalorian en Andor hebben laten zien dat je diverse verhalen binnen een overkoepelende context kunt uitwerken. Wat de wereld van de piraten betreft kun je denken aan meerdere kapiteins en hoe zij tot elkaar in verband staan. Een andere optie is dat bepaalde bijfiguren een eigen verhaalijn krijgen.

De franchise die ooit begon als attractie in Disney World zou na het witte doek dus opnieuw een ontwikkeling doormaken.

Aanbevolen artikelen