NPO deze week een goudmijn aan nieuwe series

Verborgen geschiedenissen, een detective in Amsterdam en de Belgische onderwereld.

Mitchell van Vuren, 24-04-2023 11:14

Deze week komen er meerdere vette series en programma's uit bij de NPO, die je op televisie of via hun app NPO Start kan bekijken. Ongeduldig? Kijk dan alles vooruit via NPO Plus.

Staken op Leven en Dood | BNNVARA | Vanaf 24 april op NPO2, bingen op NPO Plus


In 1943 trotseerden meer dan een half miljoen Nederlanders de Duitsers tijdens de April-meistakingen. In deze documentairereeks wordt deze onbekende gebeurtenis gereconstrueerd aan de hand van persoonlijke verhalen over de onwaarschijnlijke moed van honderdduizenden Nederlanders.

Leer meer over de April-meistakingen.

Fight the Power | ZWART | Vanaf 5 mei op NPO3, vanaf 26 april bingen op NPO Plus


Hiphop is meer dan enkel muziek - het is een beweging. De lange en diverse geschiedenis van hiphop in de VS wordt in deze serie opnieuw verteld als onderdeel van een bredere reactionaire cultuur. Iconen als Chuck D, Ice-T en Run DMC komen aan het woord.


Detective Van der Valk | KRO-NCRV | Vanaf 6 mei wekelijks op NPO2, vanaf 27 april bingen op NPO Plus


In deze Engelstalige detectiveserie in Amsterdam moet detective Van der Valk telkens een nieuw misdrijf oplossen. Hierbij wordt hij bijgestaan door zijn trouwe medewerkers: inspecteur Lucienne Hassell, internetexpert Job Cloovers en sergeant Brad de Vries.


1985 | VPRO | Vanaf 11 mei op NPO3, vanaf 27 april bingen op NPO Plus


De Belgische serie volgt de vrienden Marc en Franky, en diens zus Vicky in de turbulente jaren '80. Marc en Franky verhuizen naar Brussel voor een carrière bij de Rijkswacht. Al snel worden de drie jongeren meegezogen in een spiraal van misdaden die worden toegeschreven aan de zogenaamde Bende van Nijvel.


Lees meer over: 1985, de bende van nijvel, detective van der valk, staken op leven en dood, fight the power, zwart, vpro, bnnvara, npo, npo start, npo plus, nieuw, deze week

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie