search
De serie 'Heil Honey, I’m Home' gaat echt honderd stappen te ver
Series / Nieuws

De serie 'Heil Honey, I’m Home' gaat echt honderd stappen te ver

Het is moeilijk te geloven dat deze serie ooit het daglicht zag.

Tegenwoordig zijn we als kijkers aardig wat gewend van televisieseries. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of er is een televisieserie over gemaakt. Toch komt geen enkele productie in de buurt van de Britse sitcom Heil Honey I'm Home.

De serie zag in 1990 het daglicht, hoewel het zeer kortstondig was: na de eerste aflevering werd de stekker er al uit getrokken. Gezien de inhoud van de sitcom is dat niet heel raar.

Adolf Hitler


Zoals de titel van de serie al doet vermoeden draait het verhaal om het dagelijks leven van de personages Adolf Hitler en zijn vrouw, Eva Braun. In de serie woonden Hitler en zijn vrouw naast een Joods stel.

Een van de verhaallijnen van het dus nooit uitgezonden seizoen zou zich richten op een geheim plan van Hitler om zijn buren te vermoorden.

Satire


Volgens creator Geoff Atkinson was Heil Honey vooral bedoeld als satire rondom het gedogen van Hitler in de periode voor hij echt aan de macht kwam. Daarnaast was de serie een satire van de vele Amerikaanse sitcoms uit de jaren 50.

Hij liet ook weten dat driekwart van de cast Joods was en geen enkel probleem had met de serie.

Geannuleerd


Ondanks dat alles werd de serie dus toch al vlot geannuleerd. Voor de liefhebbers is de volledige eerst episode wel te vinden op YouTube. Bekijk hieronder de openingstitels.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen