search
Showrunner onthult dat 'Star Trek: Picard' volledig van deze scène afhing
Series / Nieuws

Showrunner onthult dat 'Star Trek: Picard' volledig van deze scène afhing

De showrunner onthult waarom juist deze scène allesbepalend is voor het slotseizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard heeft een spectaculair slot afgeleverd voor personages uit verschillende Star Trek-series. Hoewel meerdere factoren hieraan hebben bijgedragen is er wel degelijk een element dat zwaarder woog.

In een interview met Collider licht showrunner Terry Matalas toe hoe en waarom de scène tussen Picard en Jack in de Borg Cube cruciaal is.

Borg-euphorie


Wanneer Picard ziet dat zijn zoon geassimileerd is, neemt hij de beslissing om Jack's plaats in te nemen. Hij plugt zichzelf vrijwillig in het Borg-netwerk waardoor hij in staat is contact te maken met Jack, die volledig in een Borg-roes verkeert.

Matalas: "Het komt volledig neer op die scène. Als die niet had gewerkt, dan was het hele seizoen voor niks geweest. Jack zoekt connectie en realiseert zich niet dat hij die al heeft in de vorm van zijn vader. Doordat Picard bereid is om zich voor hem op te offeren, doorbreekt hij als het ware de Borg-euphorie van zijn zoon".

Ontvangst


De showrunner voegt hier aan toe dat veel afhing van de prestaties van Patrick Stewart en Ed Speleers. Dit is een begrijpelijke opmerking aangezien een dergelijke scène niet over mag komen als plat sentiment.

Matalas was vol lof over beiden en besloot met te zeggen dat de acteurs het seizoen hebben weten te vormen. Gezien de ontvangst van deze bijzondere 'Borg-transmissie' zal niemand dit tegenspreken.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen