search
Talkshowpresentator Jerry Springer overleden op de leeftijd van 79 jaar
Series / Nieuws

Talkshowpresentator Jerry Springer overleden op de leeftijd van 79 jaar

De legendarische presentator is op 27 april overleden als gevolg van ziekte.

WLWT berichtte over Springer's overlijden als gevolg van alvleesklierkanker. De nabestaanden verzochten in plaats van bloemen om een donatie aan een liefdadig doel. De datum en het tijdstip van de begrafenis waren op dat moment nog niet bekend.

Springer werd vooral beroemd om The Jerry Springer Show. Dit programma liep van 1991 tot halverwege 2018. Duizenden extravagante en bizarre gasten passeerden hier de revue.

Jeugd en carrière


De Jewish Chronicle bericht dat Springer op 13 februari 1944 werd geboren in Londen als zoon van Duits-joodse emigranten. Dit was letterlijk in het Londense metrostation Highgate, dat in die tijd werd gebruikt als schuilkelder als gevolg van bombardementen.

Toen Springer vier jaar oud was, emigreerde het gezin naar de VS, waar hij opgroeide in de Newyorkse wijk Queens. Zijn bachelor was in politieke wetenschap, waarna hij een mastergraad behaalde in rechten.

Springer werkte als politiek commentator en verslaggever in Cincinnati. Daarnaast was hij politiek actief. Springer was lid van de Democratische Partij, en was in de jaren 70 gemeenteraadslid en ook burgemeester van Cincinnati.

Trash tv


Springer wordt ook wel gezien als de pionier van zogeheten 'trash TV'. The Jerry Springer Show was vermakelijk en het was altijd even afwachten welke figuren er nu weer zouden opduiken. Na het einde van het programma maakte Springer drie seizoenen lang Judge Jerry. Dit was een bemiddelingsprogramma waarin partijen hun geschil voorlegden voor een uitspraak.

Huwelijk en dochter


In zijn huwelijk met Micki Velton kreeg Springer een dochter. Katie Springer is blind en doof aan één oor. In een interview met Access Hollywood vertelde Katie Springer dat haar ouders haar alles hadden meegegeven om te slagen in het leven.

Springer's woordvoerder Jene Gelvin: "Hij zal gemist worden, maar zijn humor, zijn intellect en grote hart leven voort".




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen