search
Waarom we pas na 4 jaar het 6e seizoen van 'Black Mirror' krijgen
Series / Nieuws

Waarom we pas na 4 jaar het 6e seizoen van 'Black Mirror' krijgen

Eindelijk weten we meer over het zesde seizoen van de hitserie 'Black Mirror'.

Nadat het vier jaar lang stil was rondom de serie Black Mirror, is nu eindelijk de trailer uitgebracht voor het zesde seizoen. Maar waarom heeft dit zo lang geduurd?

In de trailer zien we een hoop bekende acteurs, waaronder Aaron Paul, Michael Cera en Salma Hayek. Charlie Brooker is opnieuw de schrijver van seizoen 6, dat heel anders zal zijn dan de eerste vijf seizoenen. Zo zijn er meer afleveringen, inclusief een mogelijke vervolgaflevering.

Pandemie en rechten


Een van de redenen dat Brooker niet begon te werken aan seizoen 6, was de pandemie die de wereld afgelopen jaren meemaakte. Hij zei zelfs het volgende tegen Radio Times: "Ik weet niet of er nu echt vraag is naar verhalen over samenlevingen die uit elkaar vallen".

Een andere belangrijke reden voor de vertraging van Black Mirror waren IP-rechten. De rechten van de serie behoorden toe aan Endemol Shine Group, waar Brooker en producer Annabel Jones werkten voordat ze vertrokken om hun eigen bedrijf te starten.

Brooker en Jones konden de Black Mirror-rechten niet meenemen, en Netflix en Endemol Shine Group probeerden een deal te sluiten, maar het mocht niet baten. Banijay heeft sindsdien Endemol Shine Group gekocht, dus de rechten van Black Mirror zijn verplaatst naar Banijay.

Deal


Sindsdien heeft Netflix geprobeerd een deal te sluiten met Banijay, maar daar kwam niets van terecht. Er waren lang weinig updates, totdat de serie in 2022 verlengd werd met Netflix omdat er eindelijk een deal was bereikt. Ondanks dat ze zijn vertrokken om hun eigen bedrijf te beginnen, zijn Brooker en Jones allebei betrokken.

De productie van seizoen 6 van Black Mirror begon in mei 2022. In lijn met voorgaande seizoenen speelt het seizoen zich af over de hele wereld en in de ruimte, en zal de serie meer op filmische schaal zijn, waarbij elke aflevering op zijn eigen film lijkt.

Black Mirror seizoen 6 is vanaf juni te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen