search
'Game of Thrones': Waarom Michiel Huisman een andere acteur verving
Series / Nieuws

'Game of Thrones': Waarom Michiel Huisman een andere acteur verving

Michiel Huisman was niet vanaf het begin te zien als Daario Naharis...

In seizoen 4 nam Michiel Huisman de rol van Daario Naharis over van Ed Skrein in Game of Thrones. Maar wat was hier eigenlijk de reden voor?

Het personage van Daario Naharis debuteerde in de aflevering "Second Sons" van seizoen 3 en groeide uit tot een grotere rol tijdens seizoen 4. Ed Skrein speelde het personage gedurende drie afleveringen tot de gedenkwaardige finale van seizoen 3. De wisseling van Skrein naar Huisman vond plaats in seizoen 4 en zorgde aanvankelijk voor verwarring bij het publiek.

Politieke redenen


Vroege rapporten gaven aan dat Skrein vóór seizoen 4 de serie verliet om in plaats daarvan te schitteren in The Transporter Refueled, maar Ed Skrein beweert dat dit niet precies het geval was. In een interview (via EW) legde Skrein uit dat de vervanging van Daario Naharis het resultaat was van "politieke" redenen, nadat hem was gevraagd of hij vertrok vanwege de vierde Transporter-film:

"Dat is wat in de pers werd gemeld, maar het was veel politieker dan dat. Mijn plan was om voor de lange termijn bij Game of Thrones te blijven. Dat was altijd mijn plan. Ik had het graag gedaan. Het was een geweldige ervaring, maar de politiek leidde ertoe dat we uit elkaar gingen".

"En van daaruit zei ik gewoon: "Oké, kijk vooruit, wees positief. Blijf kalm en ga door." Dat is mijn mentaliteit als het goed gaat, dus ik blijf met beide benen op de grond en laat me niet overweldigen door de hype, en dat is mijn mentaliteit als de plannen veranderen"


Het lijkt erop dat het verlaten van de serie niet helemaal Skreins eigen beslissing was. Of het nu ging om een creatief meningsverschil of contract geschillen, het team achter Game of Thrones vond dat de beste optie was om van acteur te veranderen.

Game of Thrones is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen