Niet iedereen had meteen vertrouwen in 'Star Trek: The Next Generation'

Vooral de agent van Patrick Stewart was al die jaren geleden niet meteen erg enthousiast over 'Star Trek: The Next Generation'.

Nina Beerendonk, 29-04-2023 10:35

Hoewel we nu weten dat Star Trek: The Next Generation een groot succes is geworden, was niet iedereen daar al vanaf het begin zo zeker van. Zelfs Patrick Stewart zelf had zo zijn twijfels.
De Star Trek-legende Sir Patrick Stewart speelt het personage Jean-Luc Picard al 35 jaar lang in talloze series en films, te beginnen met Star Trek: The Next Generation uit 1987. Onlangs onthulde de acteur dat hij oorspronkelijk dacht dat hij de rol maar zes maanden lang zou spelen toen hij deze op zich nam.

Zes maanden

Sinds 2020 speelt de 82-jarige acteur in zijn eigen spin-off-serie, waarvan net het derde en laatste seizoen is uitgezonden. Stewart vertelde woensdag aan The Late Late Show with James Corden dat hij terughoudend was om in The Next Generation te spelen omdat hij een zesjarig contract moest tekenen.

"Ik kon niet accepteren wat ik had aangenomen", zei Stewart. "Ik had een of twee connecties op tv en ik zei: 'Wat moet ik doen? Ik heb net vernomen dat ik een contract voor zes jaar moet tekenen.' Er was een lijst met toneelstukken die ik moest doen. Shakespeare stond in de rij en ik zei: 'Ik kan dit niet.'".

De Engelse acteur vervolgde: "Mijn agent zei: 'Kijk, je weet dat je een iconische serie niet kunt doen herleven. Dat kan niet. Het gaat niet werken, dus kom gewoon hierheen. Doe twaalf afleveringen, misschien minder, en verdien wat geld voor de eerste keer in je leven en ga naar huis.' Dat was de voorspelling voor mij - zes maanden, niet meer".

Star Trek: The Next Generation is te zien op Netflix.

Lees meer over: Star Trek, The Next Generation, Patrick Stewart, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in