Grote actieserie 'Citadel' krijgt ervan langs: "behoorlijk idioot"

Critici en kijkers zijn het behoorlijk oneens wat betreft de Prime Video-spionageserie.

Valeria Milić, 29-04-2023 11:12

De langverwachte serie Citadel is eindelijk te zien op Prime Video. De critici kregen de serie iets eerder te zien dan de kijkers. Men was behoorlijk scherp waardoor de serie op 50% staat.
De kijkers zien het echter anders. Op het moment van schrijven is de publieksscore 80% en we kunnen dus stellen dat kijkers Citadel wel weten te waarderen.

Niets bijzonders

Er lijkt een consensus bij sommigen te heersen dat de serie niets bijzonders heeft neergezet. Wion noemt de serie "gewoontjes", ondanks "$ 300 miljoen budget en beloftes over topkwaliteit". Iets dergelijks vindt The Daily Beast ook: "Spionage-stereotypes waarbij men er een schepje bovenop doet zonder dat dit toegevoegde waarde heeft", en Globe and Mail vindt het zelfs "behoorlijk idioot".

Opbouw afleveringen

Kijkers zijn te spreken over de hoofdrolspelers Priyanka Chopra Jonas en Richard Madden. Ayam P wijst op de "uitstekende chemie" tussen de hoofdrolspelers. Vane vindt dat "het acteren van de hoofdrolspelers de serie naar een hoger niveau tilt". Eram S, tenslotte, geeft aan dat "de eerste twee afleveringen introducties [zijn], vanaf de derde aflevering wordt het spannend. Ik kijk uit naar de rest".

Uiteraard is de serie net gestart (28 april). De tijd zal dus uitwijzen of de meningen van critici en publiek uit elkaar blijven liggen of juist nader tot elkaar zullen komen.

Je kunt Citadel streamen op Prime Video.
Lees meer over: Citadel, Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in