search
Henry Cavill's dialoog werd geschrapt door showrunner 'The Witcher'
Series / Nieuws

Henry Cavill's dialoog werd geschrapt door showrunner 'The Witcher'

Geralt van Rivia begon met veel meer tekst, maar Cavill's dialoog werd steeds minder.

Het is algemeen bekend dat Henry Cavill een enorme fan is van 'The Witcher'. Hij zet een geweldige Geralt van Rivia neer, dus is het raar dat zijn dialoog werd geschrapt.

Wellicht kunnen dit soort gebeurtenissen meer inzicht bieden in hetgeen zich afspeelde tussen de makers, Cavill, en zijn uiteindelijke vertrek. De aard van de creatieve meningsverschillen wordt hierdoor wat meer toegelicht.

Op de montagevloer


Eerder vertelde schrijver en showrunner Lauren Schmidt Hissrich aan Entertainment Weekly dat Cavill's tekst bewust werd geschrapt. Schmidt Hissrich: "In de boeken vind je voornamelijk Geralt's gedachten. In een serie gaat dat een beetje lastig, dus had ik de nodige tekst geschreven. Dit is ook opgenomen, maar veel eindigde op de montagevloer. Henry speelt namelijk zo subtiel dat hij kan overbrengen wat er in Geralt omgaat zonder dat er veel woorden nodig zijn".

"Tegen de tijd dat we bij de slotaflevering van seizoen 1 waren, namen we nog maar de helft van Henry's tekst op. Het was inmiddels duidelijk dat Henry ontzettend veel kon doen met Geralt zonder dat hij daarbij per sé mijn teksten nodig had," aldus Schmidt Hissrich.

Suggesties via email


Kennelijk had Cavill het idee dat dit ook anders kon, aangezien hij de showrunner meerdere emails stuurde met suggesties voor seizoen 2. Zoals Schmidt Hissrich aan The Hollywood Reporter vertelt, "ging het er vooral over of Geralt niet wat meer kon zeggen".

Zij besluit: "Henry vroeg zich af of het niet mogelijk was om wat meer van Geralt's gedachten te laten zien, zoals dat in de boeken ook gebeurt. Voor het tweede seizoen wilde ik hem wat opener maken, aangezien hij een vaderfiguur voor Ciri wordt. Dus dat sloot mooi op elkaar aan".

Beëindiging samenwerking


Het is bekend dat Cavill hart heeft voor The Witcher. Zo deed hij veel moeite om Schmidt Hissrich te spreken te krijgen toen bekend werd dat de boeken verfilmd zouden worden. Zowel de hoofdrolspeler als de schrijver hadden sterke ideeën over wat het beste zou zijn voor de serie, wat waarschijnlijk een rol speelde in de beëindiging van de samenwerking.

Het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen