search
Zo denkt de maker van 'Velma' over alle negatieve reacties op de serie
Series / Nieuws

Zo denkt de maker van 'Velma' over alle negatieve reacties op de serie

Ondanks de vele kritiek, komt er gewoon een tweede seizoen van 'Velma'.

Velma van HBO Max kwam eerder dit jaar uit en werd niet erg warm ontvangen. De serie kreeg erg veel negatieve reacties, waar maker Charlie Grandy nu op gereageerd heeft.

Toen voor het eerst werd aangekondigd dat Velma in productie zou zijn, leken fans van de langlopende Scooby-Doo-animatiefranchise aanstoot te nemen aan hoeveel deze nieuwe draai de originele serie zou veranderen. Deze negativiteit ging nog verder toen de serie in première ging.

Toch werd Velma een van de meest bekeken nieuwe animatie-debuten van HBO Max dit jaar. Deze negatieve terugslag zorgde er namelijk voor dat mensen de serie gingen bekijken. Het was dus ook geen verrassing dat plannen voor een tweede seizoen snel werden gemaakt, gezien de grote respons op de nieuwe serie.

Originele serie niet uitgewist


Grandy heeft nu gereageerd op de negatieve reacties die de serie kreeg. In reactie op de kritiek op Velma's nieuwe versies van de Scooby-Doo-personages, zei hij het volgende:

"Het is nog steeds mogelijk om naar de originele Hanna-Barbera-series te kijken. We wissen de originelen niet uit. We willen gewoon een kleine ijsplaneet zijn in de buitenste regionen van het Scooby-universum!"

Over de ontwikkeling van het concept merkte Grandy op: "Mindy [Kaling] kwam naar me toe en zei dat ze graag aan een verhaal met Velma zou werken... Ze hield van het personage en dacht dat het grappig zou zijn om haar in het middelpunt van een serie te hebben".

Grappig en goed


Over de keuze om van Velma een personage van Zuid-Aziatische afkomst te maken, zei Grandy het volgende:

"We vroegen ons af: 'Waarom daar stoppen? Geen van deze personages is geworteld in het feit dat ze wit zijn. We maakten ons zorgen om hiermee naar Warner Bros. te gaan en hen om toestemming te vragen, maar ze zeiden: 'Doe het. Het is tijd! Zorg er gewoon voor dat het grappig en goed is!'"

Velma is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen