search
'Game of Thrones'; de vijf meest kwaadaardige personages en hun gruwelijke daden
Series / Nieuws

'Game of Thrones'; de vijf meest kwaadaardige personages en hun gruwelijke daden

Een gruwelijke opsomming van de vijf meest kwaadaardige personages uit 'Game of Thrones'

Game of Thrones is een serie die je na het bekijken altijd nog een beetje met je meedraagt en soms op onverwachte momenten begin je toch weer wat te mijmeren over de personages. Serietotaal somt de vijf meest kwaadaardige personages nog eens voor je op.

5. Peter 'Littlefinger' Baelish


Lord Baelish is een sluwe man die alleen maar aan zichzelf denkt. Hij lijkt volkomen immoreel en is bereid om alles en iedereen te gebruiken om zelf aan de macht te komen. Hij is sluw genoeg om zelf geen misdaden te plegen maar laat altijd anderen hun handen 'vuil' maken.

4. Craster


Craster leeft met zijn familie (of wat daar nog van over is) achter de muur. Het is een man zonder enige empathie of zorg voor menselijk leven. Hij misbruikt al zijn dochters en vermoord zijn zonen. Veel zieker kan het bijna niet.

3. Lord Walder Frey


Deze man lijkt op Craster en denkt ook alleen maar aan zichzelf. Hij is een vrouwonvriendelijke viezerik die ook de hele familie 'Stark' nog eens laat afslachten tijdens de 'Red Wedding'.

2. Joffrey Baratheon


Een gruwelijke en sadistische gek die dankzij zijn moeder op de troon komt te zitten. Hij laat te pas en te onpas geweld te gebruiken tegen een ieder die hem in de weg staat of erger nog gewoon omdat hij er genoegen in schept.

1. Ramsay Bolton


Ramsay was de grootste sadist van de hele serie. De langdurdige marterling van Theon en de verkrachting van Sansa zijn beelden die bij de kijkers veelal op het netvlies gebrand staan. Ook vermoordde hij zijn vader, zijn stiefmoeder en haar zoon.

Tot slot


Ongekende heftige personages dus, en je zou bijna vergeten waarom je het ooit zo leuk vond om naar Game of Thrones te kijken. Gelukkig waren er ook genoeg personages die wel menselijk handelden en een goede inborst hadden. De eeuwige strijd tussen goed en kwaad komt dan ook bijzonder mooi naar boven in Game of Thrones.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen