search
Dit probleem zou de makers van de nieuwe 'Harry Potter'-serie wel eens in de weg kunnen zitten
Series / Nieuws

Dit probleem zou de makers van de nieuwe 'Harry Potter'-serie wel eens in de weg kunnen zitten

Het maken van de nieuwe 'Harry Potter'-serie gaat niet makkelijk worden, en dan vooral de eerste seizoenen...

HBO heeft bekend gemaakt bezig te zijn met een nieuwe Harry Potter-serie. Tijdens het maken van de film was er echter een vrij groot probleem, waar de makers van de nieuwe serie gegarandeerd ook tegenaan zullen lopen.

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint en de andere kindsterren groeiden op op de set van Harry Potter en leerden veel over hun vak van de legendarische volwassen cast. In de begintijd waren hun acteerprestaties alleen niet om over naar huis te schrijven, wat het de regisseur moeilijk maakte.

Veel herhalen


Tijdens de speciale reünie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts in 2022, dacht regisseur Chris Columbus na over hoe moeilijk de cast van 11-jarigen het filmen van de eerste film maakten. De sterren waren zo enthousiast dat ze nauwelijks regels konden uitspreken zonder te giechelen. Dit betekende veel opnames herhalen, met zoveel mogelijk camera's op Radcliffe, Watson en Grint, in de hoop dat er iets bruikbaar zou zijn.

Dit is natuurlijk te verwachten van kindacteurs. Naarmate de jaren verstreken en de acteurs volwassener werden, verbeterde hun professionaliteit. De aankomende HBO-serie begint echter weer in het eerste jaar, dus zal de nieuwe regisseur precies meemaken waar Columbus het over had.

Hogere verwachtingen


Kinderen die in de filmindustrie werken zijn altijd een onderwerp van discussie geweest, vanwege de hoge druk op kwetsbare leeftijd. Een belangrijke trots van de Harry Potter-films is dat de nu volwassen cast veel positieve dingen te zeggen heeft over hoe ze op de set werden behandeld.

In een televisieserie met meerdere seizoenen zit alleen veel meer tijd en werk dan in een film. Het feit dat HBO heeft beloofd trouw te blijven aan de boeken, betekent dat dit een enorm project zal zijn voor alle betrokkenen, inclusief de nieuwe jonge cast.

Natuurlijk zal de reboot van Harry Potter niet de eerste tv-serie zijn die afhankelijk is van de prestaties van kindsterren. In Stranger Things zagen we verbluffende optredens van acteurs die in het eerste jaar ongeveer even oud waren als Harry Potter's Golden Trio. Series zoals deze hebben de lat dan ook hoger gelegd, waardoor mensen hogere verwachtingen zullen hebben. Hopelijk vindt de nieuwe serie een goede manier om hiermee om te gaan.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen