search

Ons nieuws van maandag 1 mei 2023

Recensie HBO Max-serie 'White House Plumbers'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'White House Plumbers'

Het Watergateschandaal verteld vanuit het perspectief van de twee hoofdverantwoordelijken resulteert in niet bijster scherpe satire.

Regie: David Mandel | Cast: Woody Harrelson (E. Howard Hunt), Justin Theroux (G. Gordon Liddy), Lena Headey (Dorothy Hunt), Kim Cotes (Frank Sturgis), Toby Huss (James W. McCord Jr.), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 45-63 minuten | Jaar: 2023

White House Plumbers is lang niet de eerste productie gebaseerd op hét politieke schandaal dat in de jaren zeventig van de vorige eeuw de Verenigde Staten opschudde. Watergate spreekt tot de verbeelding: een spionageverhaal dat eindigt in tientallen arrestaties en het opstappen van president Richard Nixon. Eerder zagen we al All the President's Men en vorig jaar nog Gaslit, met een hoofdrol voor Julia Roberts. Nu krijgen we van de makers van de succesvolle politieke satire Veep een nieuwe satirische dramaserie.

In vijf afleveringen van een uur zien we hoe twee mannen, wier meest stabiele relatie die met de Republikeinse Partij is, een operatie opzetten om ervoor te zorgen dat hun grote leider en hoop in bange dagen, Richard Nixon, nog een termijn mag dienen als president van de Verenigde Staten. Voor een serie die zichzelf positioneert als satire is de humor helaas lang niet scherp genoeg, dus terwijl het verhaal zich voortsleept moeten de 'larger than life' hoofdpersonages ons geboeid houden.

Justin Theroux geeft een sterke vertolking van de excentrieke G. Gordon Liddy. Liddy stond erom bekend zijn hand in een vlam te houden om zijn loyaliteit te tonen en het zijn dat soort gekkigheden die het personage karakteriseren. Theroux weet hierin precies de juiste toon aan te slaan. Tegenspeler Woody Harrelson heeft een grotere kluif aan de koppige E. Howard Hunt. Op het oog lijkt dit personage een stuk minder interessant, maar door Harrelsons inspanningen krijgt hij toch een diepere laag.

Je voelt elke minuut van de eerste drie afleveringen. White House Plumbers is satirisch drama. En het drama moet komen van de persoonlijke levens van Liddy en Hunt. Dit resulteert in lange, trage, huiselijke scènes die aanvoelen als opvulling. Het verhaal komt hierdoor regelmatig stil te staan, aangezien de echte spanning moet komen van de gebeurtenissen rondom Watergate.

Die gebeurtenissen bestaan uit meerdere pogingen om in te breken in het hoofdkantoor van de Democratische Partij, in het Watergatecomplex (vandaar de naam). Bij een dergelijk spionageverhaal verwacht je een georganiseerde groep professionals te zien, maar volgens White House Plumbers was het eerder een bij elkaar geraapt zooitje met ontoereikende kennis en ervaring. Dit zorgt voor een aantal komische situaties. Vermakelijk, maar niet genoeg gegrond in realiteit om satire te kunnen worden genoemd. Dit niet zozeer omdat het fictief zou zijn, maar juist omdat de kijker er niet aan wordt herinnerd dat dit écht is gebeurd.

De makers van White House Plumbers hadden er beter aan gedaan in te spelen op de compleet bizarre werkelijkheid, in plaats van terug te vallen op makkelijke humor met aan het einde van de rit een enigszins omslachtige morele boodschap die vervolgens meteen weer wordt ondermijnd door de lollige aftiteling. Als de hele serie meer was geweest zoals het personage van Theroux was het misschien vijf uur aan televisie waard geweest.

★★☆☆☆

White House Plumbers is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Sygeplejersken'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Sygeplejersken'

De vertelling van deze gruwelijke ware gebeurtenis is helemaal verkeerd aangepakt.

Regie: Kasper Barfoed | Cast: Fanny Louise Bernth (Pernille), Josephine Park (Christina), Peter Zandersen (Niels), Dick Kaysø (Kenny), Shahbaz Sarwar (Wojciech), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 43-54 minuten | Jaar: 2023

Niet elk verhaal hoeft een mysterie te zijn. Maar mocht het dat wel zijn, dan is het een heel grote fout om belangrijke informatie al aan de kijker weg te geven terwijl het hoofdpersonage nog onwetend blijft. Daardoor kan alleen maar worden afgewacht totdat daarbij het kwartje valt, wat een frustrerende kijkervaring oplevert. Sygeplejersken geeft alles in de eerste paar minuten weg, waardoor het een serie wordt die gaat over hoe lang het zal duren eer de mensen in beeld leren wat wij al weten.

Pernille gaat voor het eerst officieel aan de slag als verpleegster in een ziekenhuis. Ze wordt de trainee van Christina en volgens anderen mag ze zich daarvoor in de handjes wrijven. Want Christina is een topper! Ja, werken met haar brengt ook een hoop drama met zich mee, maar collega's zien haar als de meest bekwame verzorger op de spoedafdeling. Pernille denkt daar al gauw anders over, want tijdens hun diensten vallen er wel heel veel doden. Gebaseerd op een waargebeurd voorval.

De blonde Pernille wordt gespeeld door een actrice die lijkt op Meg Ryan, met grote ogen en zachte gelaatstrekken. In de eerste vijf minuten kijkt ze een ziekenhuiskamer in waar allerlei mensen staan, maar haar aandacht gaat helemaal naar de zwartharige Christina. Het is een redelijk bizar moment, omdat je niet verwacht dat de serie zo makkelijk en snel weggeeft wie de dader zal zijn. Jawel hoor.

Een paar minuten later staan ze samen op het dak te kletsen. Christina vertelt dat ze er na al die jaren nog steeds zo'n kick van krijgt wanneer ze iemand met een hartstilstand weer tot leven kan wekken. Nou, de motivatie van de dader is ook bekend. Wat blijft er dan nog over om de rest van de vier afleveringen mee te vullen?

Niet veel. Voornamelijk afwachten tot Pernille ontdekt wat de kijker al weet en het daarna heel voorzichtig gaat aankaarten bij anderen. De meesten rennen al weg zodra ze merken dat dit geroddel over een collega gaat worden – de meest geliefde collega zelfs. Sygeplejersken wil graag een spannende serie zijn, maar dan zonder de twee elementen die vereist zijn om het spannend te maken: wie en waarom.

De eerste aflevering gaat over Pernille en haar privéleven, en hoe er langzaam een lichtje begint te branden. De derde aflevering draait erom mensen proberen te overtuigen dat Christina patiënten aan het vermoorden is. In de laatste aflevering is er het doel Christina op heterdaad te betrappen. Die heeft daarom wel een beetje spanning, maar niet veel. Gehaast foto's nemen van de medicijnenvoorraad, de hartmonitors in de gaten houden, Christina stiekem volgen – het zit hem in de afwachting, niet in de uitvoering.

Het is de tweede aflevering die het meest interessant is, omdat die wat weggeeft over Christina's psyche. Ietwat aan de oppervlakkige kant, maar het is tenminste iets. Pernille maakt een foutje waardoor er wat bloed in haar gezicht spat en even later zit Christina de anekdote te vertellen alsof het haar was overkomen. Christina komt helemaal overstuur aan op haar werk omdat ze is achter het stuur in slaap gevallen en tegen een verkeersbord is geknald. Wanneer Pernille even later Christina's auto op de parkeerplaats passeert blijkt er nog geen krasje op te zitten.

Ook de actrice die haar speelt, Josephine Park, trekt veel meer de aandacht met haar spel. Ze heeft haar hoofd al mee, maar verder is haar verschijning tot in de puntjes afgemaakt met haar haardracht, make-up, kleding en zeker die enorme ordinaire gouden ringen in haar oren. Park zet een uiterst herkenbaar type neer: zelfverzekerd, feestbeest, dramaqueen, intimiderend. Zij maakt het begrijpelijk dat het Christina lukt om zowel een geliefde collega te zijn als iemand die je niet tegen je wil keren.

Maar in plaats van daar op in te gaan blijft het bij Pernille. Ze heeft een dochtertje dat graag op paardrijles wil, ze begint te daten met een van de dokters. Dit moet een band creëren tussen haar en de kijker, maar waarom? Zij is niet het onderwerp. Net zo min als die man die in elke aflevering vijf minuten aan bod komt omdat zijn broer drie jaar eerder het slachtoffer is geworden van Christina's zieke geest en door niemand wordt geloofd.

In het echt zit de dader achter de tralies, dus ook in de serie wordt Christina uiteindelijk opgepakt. Het verhaal eindigt ermee dat Pernille nog steeds werkzaam is op dezelfde afdeling, maar dat de andere verplegers haar als een outcast behandelen. Wat is hier aan de hand? Geen idee, de aftiteling verschijnt voor de laatste keer in beeld voordat die vraag wordt beantwoord. Een paar minuten voor het einde gaat de serie ineens zaken open laten voor interpretatie? Nee, de boel was al dood verklaard.

★★☆☆☆

Sygeplejersken is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunners 'Game of Thrones' maakten onvergeeflijke blunder. In de boekenreeks trouwt sadist Ramsay Bolton niet met Sansa maar met Arya Stark!
Series / Nieuws

Showrunners 'Game of Thrones' maakten onvergeeflijke blunder. In de boekenreeks trouwt sadist Ramsay Bolton niet met Sansa maar met Arya Stark!

Het huwelijk tussen Sansa en Ramsay zit helemaal niet in de boekenreeks van 'Game of Thrones'

De echte fans van de boeken A Song of Fire and Ice waren bepaald niet blij met het huwelijk tussen Sansa en opperengerd Ramsay. Waarom eigenlijk niet, vragen de seriekijkers zich wellicht af?

Serie matcht niet met boekenreeks


Nou bijvoorbeeld omdat het in de boekenreeks heel anders verloopt. In de boeken trouwt Ramsay Bolton namelijk met een valse Arya Stark! In het boek laten de Lannisters een meisje de rol van Arya spelen zodat ze niet hoeven toe te geven dat Arya is ontsnapt. Op deze manier kon verder ook de alliantie tussen de Boltons en de Lannisters flink worden versterkt.

Fake Arya


In de serie kiest men voor een volledig andere afslag. In plaats van een huwelijk met de 'fake' Arya wordt het een huwelijk met de echte Sansa. Ramsay verkracht Sansa op de eerste huwelijksnacht en van een fijn huwelijk met deze opper sadist is dus helaas absoluut geen sprake.

Betrokken bij complot


Er zijn ook wat vreemde en domme plotwendingen ten aanzien van dit huwelijk. Nu Sansa betrokkenheid had bij het complot om Koning Joffrey te vergiftigen, ligt het niet voor de hand dat de Lannisters dit huwelijk zouden goedkeuren.

Littlefinger


Verder werd Sansa door Littlefinger aan Ramsay afgeleverd. Littflefinger was zelf nogal geïnteresseerd in Sansa. Littlefinger is sluw genoeg om zelfs de liefde op te geven voor een mooie beloning maar in de serie krijgt Littlefinger geen enkele beloning voor het leveren van Sansa aan Bolton.

Al met al inderdaad dus wat vreemde wendingen in de serie ten opzichte van de boekenreeks.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor alle fans van 'The Last of Us'
Series / Featured

Goed nieuws voor alle fans van 'The Last of Us'

Het eerste seizoen van 'The Last of Us' was een enorm succes, en waarschijnlijk komt seizoen 2 nu een stuk eerder dan verwacht!

De opnames van seizoen 2 van The Last of Us zullen binnenkort al beginnen!

In het eerste seizoen hebben Ellie en Joel de reis naar de Fireflies overleefd en keerden ze terug naar Jackson om een nieuw leven op te bouwen. In het aankomende seizoen moeten ze weer klaar staan om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Seizoen 2 op komst


De serie was al snel een groot succes bij het publiek en daarom was het ook geen verrassing dat HBO na de première van het eerste seizoen het tweede seizoen van The Last of Us bevestigde.

Het bleef echter nog een tijdje onbekend wanneer de opnames van seizoen 2 precies zullen beginnen en wanneer we de releasedatum kunnen verwachten.

Goed nieuws


Maar de producenten van de serie, Neil Druckmann en Craig Mazin, laten aan Deadline weten dat de opnames veel sneller zullen beginnen dan eerder werd verwacht. Bekijk hieronder de tweet van Deadline:



Prestatie


The Last of Us kreeg vanaf het begin al veel positieve berichten van het publiek en van critici, maar het tweede seizoen werd pas officieel aangekondigd nadat het eerste seizoen helemaal was uitgezonden.

Het is dus een hele prestatie van de serie dat het slechts maanden gaat duren in plaats van jaren voordat het filmen gaat beginnen.

Eerder dan verwacht


Hierdoor kunnen we waarschijnlijk ook de releasedatum van seizoen 2 van The Last of Us een stuk eerder zien verschijnen dan we van tevoren hadden verwacht.



Stream alle afleveringen The Last of Us seizoen 1 op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sensationeel goede scifi-film te streamen bij Netflix
Films / Nieuws

Sensationeel goede scifi-film te streamen bij Netflix

Vanaf maandag 1 mei komt Netflix met ‘Jumper’. Deze science finction film vol met actie is er eentje die je toch echt wel een keer moet zien.

Met Hayden Christensen en Samuel L. Jackson is deze film een succes geworden. Logisch dat Netflix ervoor gekozen heeft om deze film toe te voegen aan hun aanbod.

Cast en regie


Naast Christensen en Jackson zien we meer grote namen als Jamie Bell, Rachel Bilson en Diane Lane.
De regie van deze film was in handen van Doug Liman. Hij is onder meer bekend van Locked Down en The Phantom.

Teleporteren


Door een genetische afwijking heeft David Rice de mogelijkheid om zich overal naartoe te teleporteren. Een geheime organisatie wil alle mensen met deze gave uitroeien en dan begint de jacht op David.

Scores


De film uit 2008 pakt een prima score van 6.1/10 op IMDb. Op Rotten Tomatoes ligt de score helaas erg laag met een gemiddelde van 30%. Toch zitten er ook positieve geluiden tussen.

"Ik vond deze film erg leuk, maar helaas, net als het hoofdpersonage, effectief gespeeld door Hayden Christensen, ging het een beetje te snel."

"Het is gemakkelijk in te zien waarom het publiek deze kritisch bekritiseerde film heeft omarmd: het uitgangspunt is onweerstaanbaar."

Bij Netflix


Wanneer je de film nog niet gezien hebt, kan je dat gaan doen vanaf maandag 1 mei. Stream de film vanaf die dag bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter'-fan maakt angstaanjagende Voldemort van Benedict Cumberbatch
Series / Nieuws

'Harry Potter'-fan maakt angstaanjagende Voldemort van Benedict Cumberbatch

Zien we deze acteur straks als Voldemort in de nieuwe 'Harry Potter'-serie?

Nu er een nieuwe Harry Potter-serie aankomt, moeten er natuurlijk ook nieuwe acteurs gevonden worden voor de iconische personages. Een fan heeft alvast een idee opgegooid: Benedict Cumberbatch als Voldemort

Harry Potter werd een van de grootste mediafranchises ter wereld nadat de oorspronkelijke serie van acht films samen meer dan $7,7 miljard opbracht. Sindsdien is er ook de prequel-filmreeks Fantastic Beasts uitgebracht en het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child in 2016.

Goede suggestie


Hoewel er nog geen casting aankondigingen zijn voor de Harry Potter-serie van HBO Max, heeft dat fans er niet van weerhouden om suggesties te doen. Instagram-gebruiker @Elilusionista.cl toverde Benedict Cumberbatch in een kunstwerk om tot Voldemort:

Bekijk op instagram


Cumberbatch ziet er best geloofwaardig uit als He Who Must Not Be Named. Het kunstwerk combineert de bekende kenmerken van Voldemort, zoals zijn slangachtige neus, met de opvallende gelaatstrekken van Cumberbatch.

Cumberbatch is een van de meest gerespecteerde en getalenteerde acteurs van zijn tijd. De Britse acteur speelde al eerder een tovenaar in Doctor Strange. Zijn deelname aan andere succesvolle franchises, zoals zijn rollen in Star Trek Into Darkness en The Hobbit-trilogie, betekent ook dat hij ervaring heeft met fantasy. Zou Cumberbatch de opvolger van Ralph Fiennes kunnen zijn?





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steve Martin verklapt releasedatum van 'Only Murders in the Building' seizoen 3
Series / Featured

Steve Martin verklapt releasedatum van 'Only Murders in the Building' seizoen 3

We krijgen steeds meer hint te zien van seizoen 3 'Only Murders in the Building', maar nu lijkt ook de releasedatum verklapt te zijn!

Steve Martin heeft per ongeluk de releasedatum van Only Murders in the Building seizoen 3 onthuld.

De mysterieuze dramaserie was voor het eerst te zien in 2021 op Hulu en in de serie volgen we het verhaal van drie buren die niet genoeg kunnen krijgen van waargebeurde misdaadverhalen.

Ze besluiten om zelf een podcast te beginnen en proberen een moord in hun eigen flatgebouw te onderzoeken.

Seizoen 3


De serie is erg populair en het tweede seizoen werd goed ontvangen door het publiek. Het was dus ook geen verrassing toen het derde seizoen meteen werd bevestigd na de première van seizoen 2.

Bij de bevestiging van het derde seizoen werden verder nog geen details bekendgemaakt, maar het lijkt er nu dus op dat de releasedatum per ongeluk is verklapt.

Releasedatum


Volgens Variety noemde Martin de releasedatum tijdens zijn komedietoernee You Won't Believe What They Look Like Today! Hij liet verschillende foto's van zijn medecastleden zien en vertelde het publiek om "het nieuwe seizoen op 8 augustus te bekijken".

Hoewel de releasedatum van seizoen 3 nog niet officieel is bevestigd, lijkt deze datum heel aannemelijk. De serie zou dan namelijk ongeveer een jaar na de finale van seizoen 2 uitkomen.



stream Only Murders in the Building op Disney+ of Hulu.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Parsons van 'The Big Bang Theory' liet aan deze persoon weten dat hij helemaal klaar was met de serie
Series / Featured

Jim Parsons van 'The Big Bang Theory' liet aan deze persoon weten dat hij helemaal klaar was met de serie

Na 12 seizoenen werd aangekondigd dat 'The Big Bang Theory' zou stoppen, maar Jim Parsons had eerder al aan iemand verklapt dat hij er klaar mee was.

Jim Parsons van The Big Bang Theory liet aan een van zijn co-sterren weten dat hij de serie wilde verlaten voordat het nieuws officieel werd aangekondigd.

De sitcom was enorm populair, maar in 2019 werd er een einde aan gemaakt na 12 seizoenen. De serie had nog een paar jaar door kunnen gaan, maar Parsons wilde niet langer de rol van Sheldon Cooper spelen.

Eensgestemd


In het boek van Jessica Radloff, The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of The Epic Hit Series, geeft Simon Helberg toe dat ze samen hebben gepraat omdat Parsons de serie wilde verlaten na seizoen 12.

Simon Helberg speelde de rol van Howard Wolowitz in The Big Bang Theory en hij geeft aan dat hij er hetzelfde over dacht als Parsons en klaar was om de serie te verlaten. Bekijk hieronder zijn uitspraak:

Eind goed al goed


"Ik was me ervan bewust dat Jim klaar was om verder te gaan van de serie, en we hebben erover gesproken. Ik had hetzelfde gevoel. We hadden het idee dat seizoen 12 het einde was van de serie," aldus Helberg.



Stream alle afleveringen van The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-ster Bella Ramsey tipt deze film als reden voor het begin van haar acteercarrière
Series / Nieuws

'The Last of Us'-ster Bella Ramsey tipt deze film als reden voor het begin van haar acteercarrière

Ze heeft überhaupt niet veel films of series gezien, maar één film weet ze er wel uit te pikken.

Ze is inmiddels bij een miljoenenpubliek bekend als de stoere Ellie uit de videogameverfilming van The Last of Us. Voordat de jonge Bella Ramsey bekend raakte was het de film The Hunger Games dat haar deed besluiten om actrice te worden.

In een interview vertelt de 19 jarige actrice: "Ik ben niet echt opgegroeid met het kijken naar veel films of tv-series om eerlijk te zijn. Ik heb ook nooit geweten dat ik actrice wilde worden. Maar toen ik Katniss Everdeen zag in The Hunger Games dacht ik "ik wil een actrice worden". Ik weet nog toen ik Jennifer Lawrence in actie zag dat ik dit ook wilde doen."

Raakvlakken tussen Katniss en Ellie


Toevallig genoeg speelt Ramsey jaren later een personage dat veel raakvlakken heeft met de Katniss Everdeen van actrice Lawrence. Ze groeiden beiden op in post-apocalyptische werelden, komen vaak in levensgevaarlijke situaties, moeten het vaak zelf zien te redden en staan symbool voor de hoop op verbetering van de wereld.

Gelukkig hoeven fans van The Last of Us minder lang te wachten om Ramsey weer te zien schitteren in een tweede seizoen dan werd verwacht. Onlang maakten de producenten bekend dat het starten van het tweede seizoen een kwestie is van maanden, niet jaren.

Kijk The Hunger Games of nog eens alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 8 nieuwe series waaronder de megahit 'The Flash'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 8 nieuwe series waaronder de megahit 'The Flash'

Deze week pakt Netflix flink uit met meer dan genoeg om te bingen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (seizoen 1)



Verschijnt op: 4 mei
Genre: Drama / Kostuumdrama
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze spin-off van Bridgerton gaat over de opkomst en het liefdesleven van de jonge Queen Charlotte.





Riverdale (seizoen 7 - aflevering 6)



Verschijnt op: 4 mei
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.





The Flash (seizoen 9 - aflevering 10)



Verschijnt op: 5 mei
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.






Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

1 mei: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 17) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

2 mei: Love Village (seizoen 1) - Reality-TV / Romantiek - Zestien vrijgezellen verhuizen naar een huis in de bergen om te zien of de liefde regeert in een rustige en idyllische omgeving.

2 mei: Terzi (seizoen 1) - Drama / Mysterie / Thriller - Een beroemde kleermaker begint aan het naaien van een bruidsjurk voor de verloofde van zijn beste vriend, alleen hebben zij alle drie duistere geheimen die al snel hun levens beïnvloeden.

3 mei: Jewish Matchmaking (seizoen 1 - aflevering 1) - Reality-TV / Romantiek - Vrijgezellen uit zowel Amerika als Israël geven hun dating leven over aan een joodse top-matchmaker.

4 mei: Sanctuary (seizoen 1) - Drama / Sport - Een man die tot het uiterste gedreven is en gelooft dat geld, vrouwen en beroemdheid compleet irrelevant in de ring zijn als hij het tegen sumo Rikishi opneemt.

6 mei: Divorce Attorney Shin (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Drama - Gedreven door een persoonlijke tragedie navigeert een voormalig pianist, nu advocaat, de complexe wereld van echtscheidingen en vecht voor zijn cliënten om op wat voor manier dan ook te winnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ingenieuze thriller van eigen bodem komt naar Netflix
Films / Nieuws

Ingenieuze thriller van eigen bodem komt naar Netflix

De thriller 'Loft' is vanaf 1 mei te zien bij de streamer. Ken jij de film al of wil je hem nog een keer zien? Netflix voegt de film toe aan hun aanbod.

Deze Nederlandse thriller van Antoinette Beumer en geweldige cast stream je vanaf maandag 1 mei bij Netflix.

Een loft


Vijf getrouwde mannen delen een loft appartement om hun nieuwste veroveringen te ontvangen. Op een ochtend treffen ze het lichaam aan van een jonge vrouw. Wie is de vrouw en wie heeft haar gedood? Allerlei geheimen komen bovendrijven en komen de mannen steeds verder van elkaar af te staan.

Topcast


In deze gave film van eigen bodem zien we Fedja van Huêt, Jeroen van Koningsbrugge, Barry Atsma, Gijs Nader, Marwan Kenzari, Anna Drijver, Kim van Kooten en Lies Visschedijk.

Stijlvol


Recensent Frank Loft van Filmtotaal scoorde de film een goede 4 van de 5 sterren. Dit zij hij zoal over de film:

"De mix van overspel en moord in combinatie met de ingenieuze verhaalconstructie, viel goed in de smaak bij het grote publiek."

"Een pluim voor Antoinette Beumer, die eerder dit jaar haar speelfilmdebuut maakte met 'De Gelukkige Huisvrouw' en nu opnieuw een film aflevert om je vingers bij af te likken: stijlvolle aankleding, moderne gebouwen en gelikte dialogen van Saskia Noort. Loft staat als een huis."

Bij Netflix


Deze ingenieuze thriller stream je vanaf maandag 1 mei bij de streamer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze films zie je bij Disney+ en SkyShowtime in mei
Films / Nieuws

Deze films zie je bij Disney+ en SkyShowtime in mei

Disney+ en SkyShowtime geven ons de komende maand ook weer een aantal mooie films.

Een aantal mooie nieuwe en oude films komen naar de twee diensten. Disney+ en SkyShowtime voegen beide weer wat nieuwe keuzes toe aan hun aanbod.

Aanbod Disney+ in mei



Woensdag 3 mei
Psy Summer Swag 2022 uit 2023 (muziek) Stream hem hier.

Vrijdag 5 mei
Disney Entrelazados Live! uit 2023 (muziek) Stream de film hier.

Vrijdag 12 mei
Crater uit 2023 met Mckenna Grace, Brady Noon en Billy Barratt (sciencefiction / avontuur) Bekijk de film hier.

Na de dood van zijn vader gaat Caleb, die opgroeit in een mijnkolonie op de maan en op het punt staat om overgeplaatst te worden naar een andere planeet, op reis om een ​​legendarische krater te verkennen. Dit was de laatste wens van zijn vader en hij zet alles op alles om deze in vervulling te laten gaan.



Woensdag 17 mei
Ant-Man and The Wasp: Quantumania uit 2022 (actie / avontuur) Stream de film hier.

Vrijdag 19 mei
White Men Can't Jump uit 2023 (komedie / drama) Bekijk de film hier.

Aanbod SkyShowtime in mei



Zondag 7 mei
A Quiet Place uit 2018 (thriller / horror)

Donderdag 11 mei
Bros uit 2022 met Billy Eichner, Luke Macfarlane en Ts Madison (romantiek / komedie)

Bobby en Aaron zijn twee homoseksuele mannen die zich erg tot elkaar aangetrokken voelen. Ze kampen echter beiden met bindingsangst. Bovendien zijn ze alle twee druk bezet. Ondanks dat proberen ze het beste van hun relatie te maken.



Vrijdag 19 mei
Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy uit 2022 (documentaire / sport)

Bekijk alle nieuwe films bij SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit probleem zou de makers van de nieuwe 'Harry Potter'-serie wel eens in de weg kunnen zitten
Series / Nieuws

Dit probleem zou de makers van de nieuwe 'Harry Potter'-serie wel eens in de weg kunnen zitten

Het maken van de nieuwe 'Harry Potter'-serie gaat niet makkelijk worden, en dan vooral de eerste seizoenen...

HBO heeft bekend gemaakt bezig te zijn met een nieuwe Harry Potter-serie. Tijdens het maken van de film was er echter een vrij groot probleem, waar de makers van de nieuwe serie gegarandeerd ook tegenaan zullen lopen.

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint en de andere kindsterren groeiden op op de set van Harry Potter en leerden veel over hun vak van de legendarische volwassen cast. In de begintijd waren hun acteerprestaties alleen niet om over naar huis te schrijven, wat het de regisseur moeilijk maakte.

Veel herhalen


Tijdens de speciale reünie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts in 2022, dacht regisseur Chris Columbus na over hoe moeilijk de cast van 11-jarigen het filmen van de eerste film maakten. De sterren waren zo enthousiast dat ze nauwelijks regels konden uitspreken zonder te giechelen. Dit betekende veel opnames herhalen, met zoveel mogelijk camera's op Radcliffe, Watson en Grint, in de hoop dat er iets bruikbaar zou zijn.

Dit is natuurlijk te verwachten van kindacteurs. Naarmate de jaren verstreken en de acteurs volwassener werden, verbeterde hun professionaliteit. De aankomende HBO-serie begint echter weer in het eerste jaar, dus zal de nieuwe regisseur precies meemaken waar Columbus het over had.

Hogere verwachtingen


Kinderen die in de filmindustrie werken zijn altijd een onderwerp van discussie geweest, vanwege de hoge druk op kwetsbare leeftijd. Een belangrijke trots van de Harry Potter-films is dat de nu volwassen cast veel positieve dingen te zeggen heeft over hoe ze op de set werden behandeld.

In een televisieserie met meerdere seizoenen zit alleen veel meer tijd en werk dan in een film. Het feit dat HBO heeft beloofd trouw te blijven aan de boeken, betekent dat dit een enorm project zal zijn voor alle betrokkenen, inclusief de nieuwe jonge cast.

Natuurlijk zal de reboot van Harry Potter niet de eerste tv-serie zijn die afhankelijk is van de prestaties van kindsterren. In Stranger Things zagen we verbluffende optredens van acteurs die in het eerste jaar ongeveer even oud waren als Harry Potter's Golden Trio. Series zoals deze hebben de lat dan ook hoger gelegd, waardoor mensen hogere verwachtingen zullen hebben. Hopelijk vindt de nieuwe serie een goede manier om hiermee om te gaan.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.