search
Showrunners 'Game of Thrones' maakten onvergeeflijke blunder. In de boekenreeks trouwt sadist Ramsay Bolton niet met Sansa maar met Arya Stark!
Series / Nieuws

Showrunners 'Game of Thrones' maakten onvergeeflijke blunder. In de boekenreeks trouwt sadist Ramsay Bolton niet met Sansa maar met Arya Stark!

Het huwelijk tussen Sansa en Ramsay zit helemaal niet in de boekenreeks van 'Game of Thrones'

De echte fans van de boeken A Song of Fire and Ice waren bepaald niet blij met het huwelijk tussen Sansa en opperengerd Ramsay. Waarom eigenlijk niet, vragen de seriekijkers zich wellicht af?

Serie matcht niet met boekenreeks


Nou bijvoorbeeld omdat het in de boekenreeks heel anders verloopt. In de boeken trouwt Ramsay Bolton namelijk met een valse Arya Stark! In het boek laten de Lannisters een meisje de rol van Arya spelen zodat ze niet hoeven toe te geven dat Arya is ontsnapt. Op deze manier kon verder ook de alliantie tussen de Boltons en de Lannisters flink worden versterkt.

Fake Arya


In de serie kiest men voor een volledig andere afslag. In plaats van een huwelijk met de 'fake' Arya wordt het een huwelijk met de echte Sansa. Ramsay verkracht Sansa op de eerste huwelijksnacht en van een fijn huwelijk met deze opper sadist is dus helaas absoluut geen sprake.

Betrokken bij complot


Er zijn ook wat vreemde en domme plotwendingen ten aanzien van dit huwelijk. Nu Sansa betrokkenheid had bij het complot om Koning Joffrey te vergiftigen, ligt het niet voor de hand dat de Lannisters dit huwelijk zouden goedkeuren.

Littlefinger


Verder werd Sansa door Littlefinger aan Ramsay afgeleverd. Littflefinger was zelf nogal geïnteresseerd in Sansa. Littlefinger is sluw genoeg om zelfs de liefde op te geven voor een mooie beloning maar in de serie krijgt Littlefinger geen enkele beloning voor het leveren van Sansa aan Bolton.

Al met al inderdaad dus wat vreemde wendingen in de serie ten opzichte van de boekenreeks.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram




Aanbevolen artikelen