search
De 5 beste quotes van Tom Hardy in 'Peaky Blinders'
Series / Featured

De 5 beste quotes van Tom Hardy in 'Peaky Blinders'

Tom Hardy’s personage Alfie Solomons leverde de ene na de andere one-liner af.

Vorig jaar kwam het laatste seizoen van de BBC-serie Peaky Blinders uit. Inmiddels wachten fans op de bioscoopfilm die het verhaal moet gaan afsluiten. Tot het zover is kunnen we gelukkig nog terugkijken op de mooie dingen die de serie ons bracht, zoals het personage van Tom Hardy.

Introductie


Alfie Solomons verscheen voor het eerst in seizoen 2. Hij laat daarin meteen van zich horen met deze quote tijdens een ontmoeting met het hoofdpersonage Tommy Shelby. ''Intelligence is a very valuable thing, innit, my friend? And it usually comes far too f***ing late."

Komisch en dreigend


Een van de sterke aspecten van Hardy’s personage was dat hij zowel komisch als dreigend uit de hoek kon komen, vaak op hetzelfde moment. "He'll wake up. Granted, he won't have any teeth left, but he will be a wiser man for it." Of denk aan het moment waarop hij beschrijft hoe hij een spijker bij iemand z’n neus inslaat. "It was f***ing biblical mate."

Tom Hardy


Natuurlijk zijn de legendarische quotes oorsponkelijk niet afkomstig van Hardy, maar van creator Steven Knight, die het overgrote deel van de scripts schreef. Het sterke aan Hardy was echter dat hij van de meest normale teksten een epische quote kon maken.

Denk aan het droogkomische "Fill it out, f*** off." in seizoen 2 als hij z’n werknemers een formuliertje geeft. Of zijn reactie als het personage Sabini hem vraagt of hij afweet van de acties van de Peaky Blinders in London: "I know what I know, you know? If you don't know, then you don't f***ing know, do ya?"

De bioscoopfilm van Peaky Blinders komt naar alle waarschijnlijkheid op z’n vroegst pas eind volgend jaar uit. Tot dan kunnen fans alle quotes van Tom Hardy’s personage nog eindeloos bekijken op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen