search
Ondanks gevaar voor series groeit steun voor Hollywood-schrijvers wereldwijd
Series / Nieuws

Ondanks gevaar voor series groeit steun voor Hollywood-schrijvers wereldwijd

Meer en meer mensen en landen zijn de houding van grote studio's spuugzat.

Al je favoriete series zijn ooit uit de geest en pen van de schrijvers gekomen. Als die staken, houdt het al snel op. Inmiddels is bekend dat de schrijversvakbond WGA uit Amerika aan het staken is en ze krijgen veel steun van hun collega's over de hele wereld.

Misschien kun je het nog wel herinneren. In 2007 was er ook al een staking van de WGA wat resulteerde in dat sommige series plots ten einde kwamen of seizoenen werden ingekort. Zo werd het vierde seizoen van de komische hitserie The Office nagenoeg gehalveerd.

Solidariteit voor broers en zussen van het WGA


Nu komt de Indiase organisatie voor scenarioschrijvers (SWA) met een bericht dat zij hun Amerikaanse collega's steunen en vragen alle leden om te stoppen met werken aan Amerikaanse projecten van bedrijven gelieerd aan het Amerikaanse AMPTP.

Bij succes goed precedent


Hoofd van het SWA Zaman Habib stelt dat als de staking in Amerika werkt, dit voor de hele internationale industrie goed is. Inmiddels hebben ook de Britse, Canadese en Australische schrijversbonden hun steun uitgesproken aan de collega's van het WGA.

De staking is inmiddels twee dagen bezig en binnenkort zal bekend worden wat hiervan de uitkomst zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen