search
Topserie van HBO zag bijna niet het daglicht
Series / Nieuws

Topserie van HBO zag bijna niet het daglicht

Eén van de populairste series van vorig jaar werd bijna geannuleerd voordat de fans een aflevering konden zien.

Na het grote succes van het eerste seizoen van de serie is het haast niet in te beelden, maar House of the Dragon had bijna niet het daglicht gezien! Showrunner Ryan Condal legt uit hoe dat proces verliep.

House of the Dragon is een spin-off van het razend populaire Game of Thrones, dat in 2019 ten einde kwam. Dat de franchise daar niet mee zou aflopen twijfelde niemand aan, maar dat House of the Dragon het volgende project werd was lange tijd niet zeker.

House of the Dragon seizoen 1


House of the Dragon werd uiteindelijk gemaakt, en het was een groot succes. Het tweede seizoen is momenteel in productie en moet in 2024 verschijnen.

Showrunner Ryan Condal reflecteert op de vroege fase van ontwikkeling van deze prequel:

"Dat was de spin-off die voor hem het belangrijkste was en hij was ontevreden met de manier waarop de ontwikkeling ervoor gegaan was. HBO was van plan het verhaal op te bergen en hij wilde niet dat dat gebeurde. Hij wilde dat ik er nog een poging mee zou wagen."

Condal heeft het hier over George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire-boekenserie waar Game of Thrones op gebaseerd is. Kennelijk hechtte hij veel waarde aan het verhaal van Fire & Blood - waar House of the Dragon op zijn beurt weer op gebaseerd is - en wilde hij het erg graag verfilmd zien.

Dus kreeg Ryan Condal, samen met co-showrunner Miguel Sapochnik, nog één kans om iets van de serie te maken. En we kunnen stellen dat ze dat goed gelukt is.

House of the Dragon is niet de laatste Game of Thrones spin-off die gemaakt zal worden. Een Dunk & Egg-serie is al bevestigd, en geluiden over een sequel met Jon Snow in de hoofdrol zijn ook nog steeds de wereld niet uit.

Het einde van Game of Thrones viel weliswaar tegen, dat hoeft niet het geval te zijn voor de rest van de franchise.

House of the Dragon is nu te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen