search
'The Rings of Power' seizoen 2 filmt verder zonder showrunners dankzij WGA-staking
Series / Nieuws

'The Rings of Power' seizoen 2 filmt verder zonder showrunners dankzij WGA-staking

Dat is vervelend: The Rings of Power moet het tweede seizoen afmaken zonder zijn showrunners!

De staking van de Amerikaanse schrijvers die lid zijn van de Writers Guild of America heeft grote gevolgen. Talloze series moeten het zonder schrijvers doen, en de grote namen ontsnappen de dans niet.

Ook de The Lord of the Rings spin-off The Rings of Power lijdt eronder. De serie zal de rest van het tweede seizoen af moeten maken zonder de aanwezigheid van de twee showrunners, J.D. Payne en Patrick McKay.

The Rings of Power seizoen 2 in de problemen?


Er wordt volgens het programma nog zo'n 19 dagen gefilmd voor seizoen 2 van The Rings of Power, en dat zullen ze dus zonder hun showrunners moeten doen. De twee schrijvers zijn immers ook onderdeel van de WGA.

Hoewel dit natuurlijk effect kan hebben op het eindresultaat, heeft de productie toch besloten om door te gaan en het filmen niet tijdelijk stil te leggen. Dat kan ook alles te maken hebben met de staking van de Director's Guild of America en de Screen Actor's Guild, die allebei in juni plaatsvinden.

Als ze het filmen nu stil zouden leggen, kunnen ze in juni waarschijnlijk nog steeds niet verder waardoor The Rings of Power seizoen 2 enorme vertraging op zou lopen. In theorie, tenminste. Het is onduidelijk of dit daadwerkelijk het geval zou zijn.

Het eerste seizoen van The Rings of Power ontving veel kritiek, en het feit dat de showrunners niet aanwezig zullen zijn voor meerdere weken van filmen is een zorgwekkende gedachten, hoewel een serie natuurlijk goed wordt gemaakt door meer dan slechts twee personen.

The Rings of Power is nu te checken op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen