search
Goed nieuws voor 'House of the Dragon' seizoen 2: productie komt niet in gevaar
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'House of the Dragon' seizoen 2: productie komt niet in gevaar

Als de schrijvers in Hollywood staken heeft dat voor de kijker flinke gevolgen.

Het is je misschien niet ontgaan; de aangekondigde staking van de Writers Guild of America. Sinds vannacht is die staking ingegaan en series, films en talkshows zullen de gevolgen ervan ondervinden. Maar voor House of the Dragon is er gelukkig goed nieuws.

Het is namelijk zo dat de spin-off van Game of Thrones al in het stadium zit van de pre-productie, wat betekent dat alle scripts en scenario's al geschreven zijn. Een bron dicht bij de productie weet te vertellen dat het filmen in het VK ongehinderd door zal gaan.

Mogelijke gevolgen voor mogelijke aanpassingen


Volgens de afgesproken regels voor de staking moeten alle leden van de Writers Guild of America (WGA) die internationaal werken, al het werk laten liggen dat binnen de grenzen van de bevoegdheid van de vakbond valt. Dit kan betekenen dat Amerikaanse projecten die worden opgenomen in het buitenland ook in problemen kunnen raken.

Het geldt gelukkig niet voor geschreven werken die al voltooid zijn. Mogelijk liggen er wel problemen als scripts herschreven moeten worden. Ondanks dat kan het opnemen van House of the Dragon ongehinderd doorgaan. Het tweede seizoen wordt door HBO al sinds 11 april van dit jaar gefilmd in de Warner Bros. Leavesden Studios.

Kijk tot die tijd het eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen