search
Deze 3 splinternieuwe films op HBO Max gaan geen enkel taboe uit de weg
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films op HBO Max gaan geen enkel taboe uit de weg

De slopende gevolgen van MS, nog 10 jaar om te leven en racisme vanuit de ogen van een kind.

HBO Max is er niet vies van om moeilijke onderwerpen aan de tand te voelen, en deze week schieten ze driemaal achter elkaar raak op dat vlak. Wat doet racisme met een kind, of een ongeneeslijke ziekte met degene die het overkomt? De recensenten van FilmTotaal vellen zoals gewend hun oordeel over HBO's nieuwste selectie.

Introducing, Selma Blair | HBO Max



Actrice Selma Blair werd in haar 46e levensjaar gediagnosticeerd met MS en moest een zware stamceltransplantatie ondergaan. Deze rauwe documentaire toont de actrice op haar kwetsbaarste momenten, maar is volgens recensent Tim Bouwhuis soms te manipulatief in wat de kijker moet vinden van de aftakelende vrouw op beeld.

Bouwhuis rekende de documentaire 3 sterren toe. Hij vond: "Selma Blair (her)introduceert zichzelf als een vrouw die juist in gehandicapte toestand volledig op waarde geschat wil worden. De film had haar een dankbare dienst bewezen als de muziek daarbij wat spaarzamer was ingezet."

Lees de rest van de recensie.

The Last 10 Years | HBO Max



Wie nog maar tien jaren te leven heeft door een ongeneeslijke ziekte, moet van het leven genieten. Dit melodrama is bijzonder eenduidig over deze boodschap en is niet bang om voldoende tranen te trekken bij de kijker. Volgens Jacoline Maes niets nieuws onder zon, maar wel erg goed geacteerd door actrice Nana Komatsu.

Ze gaf het melodrama 2.5 ster. Ze stelde: "'The Last 10 Years' is zo melodramatisch als van een Japanse film over een stervende vrouw valt te verwachten. Hoewel het niet zo dik is aangezet als veel soortgelijke Amerikaanse boekverfilmingen, speelt deze film in op de gevoelens zonder daar onbewandelde paden mee in te slaan."

Lees de rest van de recensie.

1000% Me: Growing Up Mixed | HBO Max



De meeste volwassenen gaan moeilijke gesprekken met kinderen uit de weg over discriminatie, maar in deze documentaire worden exact deze onderwerpen besproken met kinderen van gemengde afkomst. Volgens Ruby Dijk is de documentaire overduidelijk in diens boodschap, maar minder in welke doelgroep eigenlijk wordt aangesproken.

De documentaire kreeg 3 sterren van haar. Ze deelde: "Het begin van de documentaire draait om de kinderen en hun verhaal, hier en daar ondersteund door oudere generaties, en zou goed kunnen dienen als een film voor ouders en kinderen om samen te kijken en te leren. De rest van de docu focust echter meer op de ouders en de keuzes die zij maken in de opvoeding van hun kinderen, en de gesprekken die zij als gezin met elkaar voeren."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen