search
Ook deze geprezen Apple-productie kukelt om door WGA-staking
Series / Nieuws

Ook deze geprezen Apple-productie kukelt om door WGA-staking

De productie van het tweede seizoen is in New York stil komen te liggen.

Ook Severance heeft niet kunnen ontkomen aan de staking van de WGA, de Writers Guild of America. Recentelijk is bekendgemaakt dat de productie van het tweede seizoen van de Apple-serie is stilgelegd.

Dit vervelende nieuws komt op de eerste dag van de tweede week van de schrijversstaking. De Apple-serie is niet de enige grote serie die geraakt is. Ook de Apple-serie Loot is stilgelegd, net als de series Stranger Things, Cobra Kai en Blade.

Premisse


De premisse van seizoen 1 luidt: "Een biotechnologiebedrijf, Lumon Industries, gebruikt een medische mindwipe procedure genaamd 'severance' om het bewustzijn van hun werknemers te scheiden tussen hun leven op het werk en daarbuiten."

Bekijk op instagram

De premisse vervolgt: "Door hun steeds meer uiteenlopende levenservaringen splitst het bewustzijn van de werknemers op de werkplek (de zogenaamde 'innies') zich geleidelijk af van hun bewustzijn daarbuiten (de zogenaamde "outies"), tot het punt dat ze afzonderlijke persoonlijkheden worden met hun eigen agenda."

Cast en crew


Severance heeft Adam Scott in de hoofdrol en komt van bedenker en schrijver Dan Erickson en regisseur en uitvoerend producent Ben Stiller. In de serie spelen ook Patricia Arquette, John Tuturro, Britt Lower, Tramell Tillman, Michael Chernus en Christopher Walken.



Verder sluiten Gwendoline Christie, Bob Balaban, Merritt Wever, Alia Shawkat, Robby Benson, Stefano Carannante, Ólafur Darri Ólafsson en John Noble zich aan bij de cast in seizoen 2.

Toekomst


Voor nu is het onduidelijk wanneer de stakingen ten einde zullen komen en de productie van Severance weer kan worden opgepikt. Zoals voor zovele series zal het vast en zeker behoorlijke vertragingen en aanzienlijke extra kosten opleveren.

Bekijk het eerste seizoen van Severance nu bij Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen