search
De 'Alien'-filmreeks kreeg bijna een titel die nu totaal niet passend is
Films / Featured

De 'Alien'-filmreeks kreeg bijna een titel die nu totaal niet passend is

De vele "Star Beast"-films vind je nu gewoon op de streamer Disney+.

Op de streamingdienst Disney+ vind je veel van de films uit de Alien-franchise. De reeks startte in 1979 en is nog altijd een van de meest iconische filmreeksen ooit gemaakt. Bijna had de film van Ridley Scott anders geheten.

Het script van Alien werd geschreven door Dan O’Bannon en deze scenarist had lange tijd de titel Star Beast voor ogen. Een titel die duidelijk anders is dan het uiteindelijk gekozen Alien.

Star Beast


De scenarioschrijver had echter ook moeite met de titel en hij deed er lange tijd over om een juiste titel voor de later zo geliefde scifi-film te vinden. Pas tijdens een nacht flink doorwerken kwam hij op de titel Alien.

Dit kwam doordat hij een aan dialoog voor de film schreef waarin crewleden spraken over de 'alien'. Pas toen raakte dat woord hem en koos hij ervoor om Alien als de filmtitel te pitchen. O'Bannon gaf aan dat hij de titel geweldig vond aangezien het "zowel een zelfstandig naamwoord als een bijvoeglijk naamwoord" is.

Star Wars


Het was overigens het twee jaar eerder verschenen Star Wars die het mogelijk maakte dat Alien werd gemaakt. Het scenario werd zelfs bijna opgepakt door B-filmlegende Roger Corman.



Toen Star Wars gigantisch scoorde aan de box office wilde opeens iedere filmstudio scifi-films maken en was het script van "Star Beast" gelijk erg gewild.

Te zien op Disney+


Op Disney+ staat de originele film, evenals de vervolgfilms en de twee prequelfilms en de Alien vs. Predator-films. Overigens werkt Hulu/Disney+ op dit moment aan een compleet nieuwe film.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen