search
'Iedereen haat je'; het bijzondere bedankbriefje van George R.R. Martin aan 'Game of Thrones'-acteur
Series / Nieuws

'Iedereen haat je'; het bijzondere bedankbriefje van George R.R. Martin aan 'Game of Thrones'-acteur

De glansrol van Jack Gleeson werd hogelijk gewaardeerd door de schrijver van de boekenreeks.

George R.R. Martin is de schrijver van de boeken waar de serie Game of Thrones op gebaseerd is. Over het algemeen was Martin erg tevreden over de serie, alhoewel wij ons wel afvragen of hij ook zo tevreden was met het laatste seizoen van de serie, die door de fans niet als een passend einde werd ervaren.

Bedankbriefje


Er zaten de nodige glansrollen in de serie, maar er was er eentje die Martin zo indrukwekkend vond dat hij een bedankbriefje schreeft. De tekst van het briefje was nogal bijzonder: "Gefeliciteerd met je geweldige prestatie, iedereen haat je".

Jack Gleeson


Dit briefje schreef hij aan acteur Jack Gleeson. Deze acteur speelde de rol van de sadistische jonge koning Joffrey Baratheon. Gleeson speelde de rol zo goed dat de kijkers een grote hekel aan hem hadden. Gleeson heeft aangegeven op straat meerdere malen aanvaringen te hebben gekregen met mensen, die hem wilden aanvallen, sinds kennelijk niet beseffend dat Gleeson maar een rol speelde.

Aangrijpend


Gleesons vertolking van de jonge koning werd algemeen erkend als iets speciaals. Tussen de acteurs met de nodige ervaring was het zeer knap dat hij op jonge leeftijd zo een aangrijpende rol wist neer te zetten. De acteur was pas 19 jaar toen hij de rol op zich nam.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen