search
Hoe is het nu toch met 'The Mountain' Gregor Clegane uit 'Game of Thrones'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch met 'The Mountain' Gregor Clegane uit 'Game of Thrones'?

Hafthor Bjornsson speelde 'The Mountain' in de hitserie 'Game of Thrones'.

Gregor Clegane, beter bekend als "The Mountain", is een personage uit de bekende TV-serie Game of Thrones. Hij wordt gespeeld door de IJslandse acteur Hafthor Bjornsson en is een van de meest gevreesde en krachtigste strijders van de Zeven Koninkrijken.

Kracht


The Mountain is bekend om zijn enorme gestalte en ongelooflijke kracht. Hij is bijna 2,30 meter lang en weegt meer dan 200 kilogram. Hij is ook bekend om zijn brute en meedogenloze gevechtsstijl en heeft een reputatie als een van de meest gevreesde krijgers van Westeros.

Berucht


Eén van de meest beruchte momenten in de serie is het duel tussen The Mountain en Oberyn Martell, waarin The Mountain Oberyn verslaat en gruwelijk martelt en doodt. The Mountain heeft ook gevochten in verschillende oorlogen en heeft verschillende tegenstanders gedood, waaronder prinses Elia Martell en haar twee kinderen.

Acteur


Hafthor Bjornsson, de IJslandse acteur die The Mountain speelde, heeft na de serie deelgenomen aan verschillende strongman-wedstrijden en heeft ook de titel 'World Strongest Man' gewonnen". Hij heeft ook een carrière als acteur en heeft verschillende rollen in films zoals The Northman en tv-series gehad.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Aanbevolen artikelen