search
Deze bedenkelijke serie is misschien wel de meest beledigende serie ooit gemaakt

Deze bedenkelijke serie is misschien wel de meest beledigende serie ooit gemaakt

Een bizarre realityserie over twee families die van huidskleur wisselen.

Valeria Milić
In 2006 was er op de Amerikaanse tv een kortstondige realityserie te zien die de nodige aandacht trok. Het betrof hier namelijk twee gezinnen die van huidskleur wisselden. Vakkundig aangebrachte make up zorgde ervoor dat elk van de twee gezinnen daadwerkelijk voor 'de andere kleur' kon doorgaan.

De serie werd mede geproduceerd door rapper Ice Cube, en zijn nummer Race Card was in de intro te horen. De Sparks en de Wurgels deelden een huis om te leren over de rassenverhoudingen in de VS.

Zwarte vader en witte vader


Het rare was echter dat alleen de Sparks, de zwarte Amerikanen, een echt gezin waren. De witte Wurgels waren gewoon een groepje acteurs. Dit werd bekend in een interview dat de 'zwarte vader' Brian Sparks had met Albc. De 'witte vader' was acteur Bruno Marcotulli, die Bruno Wurgel speelde.

Drama creëren


Hoewel het een intrigerend idee is, viel menigeen voornamelijk over de manier waarop dit werd uitgevoerd. Het viel al vrij snel op dat het niet boterde tussen de twee vaders. De indruk werd hierdoor gewekt dat de twee waren gecast om wat drama te creëren, wat niet erg integer overkomt.

Daarnaast kregen kijkers de indruk dat witte vader Bruno vooral wilde bewijzen dat het wel meevalt met racisme in de VS. In plaats van bepaalde dingen wat meer te verkennen, leken de makers vooral op een confrontatie-moment aan te sturen.

Goedkope stunt


De realityserie werd hierdoor als oppervlakkig en zelfs een beetje plat ervaren. Er werd nergens echt de diepte ingegaan, wat uiteindelijk de indruk wekte dat het maar een goedkope stunt was. Mede om deze reden bleef het bij zes afleveringen.

Aanbevolen artikelen