search

Ons nieuws van woensdag 10 mei 2023

Eindelijk! Vanaf deze datum is 'Good Omens' seizoen 2 te bekijken
Series / Nieuws

Eindelijk! Vanaf deze datum is 'Good Omens' seizoen 2 te bekijken

Aziraphale en Crowley keren terug in het langverwachte tweede seizoen van de Prime Video-serie.

De succesvolle miniserie kreeg een tweede seizoen, hetgeen in 2021 officieel werd bekendgemaakt. Na wat een eeuwigheid leek heeft Prime Video op Twitter de start van Good Omens seizoen 2 aangekondigd.

Vanaf 28 juli aanstaande keren Aziraphale (Martin Sheen) en Crowley (David Tennant) terug als het bovennatuurlijke duo. De vraag die bij velen heerst is wat de twee gaan meemaken nadat zij de apocalypse wisten te voorkomen.

Goddelijk plan dwarsbomen


Hoewel de schrijvers Terry Pratchett en Neil Gaiman het in principe wel zagen zitten, kwam het vervolg op de bestseller Hoge Omens er uiteindelijk niet.

Voorstelbaar is dat zowel de Hemel als de Hel niet blij zijn met de uitkomst van de eerdere gebeurtenissen. Per slot van rekening is hier een goddelijk plan gedwarsboomd.

Consequenties omzeilen?


Het zou dus kunnen dat zowel de engel als de duivel zich hiervoor moeten verantwoorden. Aziraphale en Crowley zullen hun comfortabele leven op aarde echter nog steeds de hoogste prioriteit geven. Wat van bovenaf bepaald wordt is nu eenmaal minder boeiend voor de heren. Mochten zij op het matje geroepen worden dan zullen ze ongetwijfeld een manier vinden om eventuele consequenties te omzeilen.

Voor het zover is hebben de fans sowieso nog een trailer in het verschiet. Schrijver Neil Gaiman zal op zijn officiële Tumblr-account ongetwijfeld ook wat hemelse hints droppen. Tot die tijd kan de voorpret beginnen.

Seizoen 2 van Good Omens start op 28 juli op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans in de bres voor nieuw seizoen 'The Winchesters': tegen beter weten in?
Series / Featured

Fans in de bres voor nieuw seizoen 'The Winchesters': tegen beter weten in?

Het eerste seizoen van 'The Winchesters' werd enorm goed ontvangen, maar fans vrezen nu voor het lot van de serie.

Fans van The Winchesters willen dat The CW de prequel van Supernatural vernieuwt, maar ze vrezen voor het ergste.

De serie was vorig jaar voor het eerst te zien op The CW, maar dit was precies in de tijd dat er onwijs veel series werden gecanceld omdat het netwerk een andere eigenaar kreeg.

De nieuwe eigenaar, Nexstar, heeft laten weten dat ze slechts een beperkt aantal van de huidige scripted series willen behouden. Twee van deze plekken zijn al ingenomen door All American en Walker.

Hashtag


Veel fans zijn erg bezorgd over de toekomst van The Winchesters en daardoor werd er weer nieuw leven geblazen in de hashtag #RenewTheWinchesters. Deze hashtag was een maand na de finale van seizoen 1 ook al heel populair op Twitter.

Bezorgd


Het netwerk is de beslissing over de toekomst van de serie flink aan het uitstellen, en daardoor lijkt de situatie alleen maar erger te worden.

The CW heeft daarnaast afgelopen week nog de serie Walker: Independence gecanceld en hierdoor zijn fans alleen maar bezorgder over het lot van The Winchesters.

Deze bezorgdheid heeft geleid tot een nieuwe uitbarsting van tweets waarin fans de hashtag gebruiken en smeken om seizoen 2. Bekijk enkele tweets hieronder:

Stream het eerste seizoen van The Winchesters op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verbluffend: AI weet nu al hoe de nieuwe 'Harry Potter'-serie eruit komt te zien
Series / Nieuws

Verbluffend: AI weet nu al hoe de nieuwe 'Harry Potter'-serie eruit komt te zien

Zou het Yule Ball in de nieuwe 'Harry Potter'-serie een 'Bridgerton'-tintje krijgen?

In de nieuwe Harry Potter-serie zullen een hoop iconische momenten uit de boeken en films opnieuw in beeld gebracht worden. Zo ook het Yule Ball uit Harry Potter and the Goblet of Fire, en daar heeft AI alvast een handje mee geholpen.

Na de aankondiging van een nieuwe Harry Potter-serie van HBO, heeft het account Mystic Draws AI op Instagram via AI Art een voorstelling gemaakt van hoe het nieuwe Yule Ball eruit zou kunnen gaan zien. Hierin zit ook wat stijlinspiratie van de Netflix-serie Bridgerton verwerkt, omdat het natuurlijk gaat om een bal. We zien nieuwe versies van Harry, Ron, Draco, Hermelien, Luna, Ginny, Padma en Cho:

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Gewoon een schoolfeest


Hoewel de Harry Potter-films vanwege hun lengte gedwongen werden om een aantal details weg te laten, gaven ze toch een goede weergave van het Yule Ball. Harry Potter and the Goblet of Fire is de eerste film die ingaat op hoe Harry, Hermelien en Ron omgaan met de puberteit, verliefd zijn op mensen en eigenlijk gewoon onhandige tieners zijn.

Het Yule Ball zet de actie in de film even opzij om op deze thema's te focussen. Het bal mag dan plaatsvinden in een magisch kasteel met een optreden van een magische rockband, maar de sfeer is niet zo heel anders dan die van een schoolfeest.

Hoewel de Bridgerton-achtige stijl van de AI Art dus visueel wel sterk zou zijn, werkt het Yule Ball juist zo goed omdat het een ongemakkelijke, grappige en zelfs enigszins gênante tienerervaring biedt die universeel aanvoelt.

De Harry Potter-serie zal te zien zijn op HBO Max, de releasedatum is nog niet bekend.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed en bijzonder slecht nieuws voor 'Walker, Texas Ranger'-fans
Series / Nieuws

Goed en bijzonder slecht nieuws voor 'Walker, Texas Ranger'-fans

Er is meer duidelijkheid over de toekomst van de hoofdserie en de spin-off.

Sinds 2021 zendt het Amerikaanse CW de serie Walker uit. De misdaadserie is een reboot van de klassieke serie uit de jaren 90 met Chuck Norris in de hoofdrol. Het succes van de serie bracht fans ook een spin-off, getiteld Walker: Independence.

De Amerikaanse zender heeft nu nieuws over de toekomst van beide series. Voor fans van Walker is dat nieuws zowel goed als slecht.

Spin-off


The CW is in transitie naar een nieuw business-model, waarbij gezocht wordt naar goedkopere manieren om programma's te produceren. Voor Independence-fans betekent dit helaas dat de spin-off niet meer binnen de plannen van de zender past. De serie wordt niet verlengd en er zal dus geen tweede seizoen volgen.

Hoofdserie


Beter nieuws is er wat betreft de toekomst van de hoofdserie. Die serie is de best bekeken serie van de zender, en wat dat betreft is het geen verrassing dat de serie verlengd wordt. Er zal een vierde seizoen van de serie volgen met dertien episodes.

De exacte releasedatum van het vierde seizoen is nog niet bekend. De beide Walker-series zijn in Nederland te bekijken op Viaplay.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'I Am Groot' seizoen 2 moet groot verlies incasseren
Series / Nieuws

'I Am Groot' seizoen 2 moet groot verlies incasseren

Het nieuwe seizoen moet helaas worden gemaakt zonder dit belangrijke figuur.

James Gunn heeft onlangs op Twitter laten weten niet langer betrokken te zijn bij de productie van het tweede seizoen van I Am Groot. Wel liet de regisseur doorschemeren dat de kans groot is op een nieuw seizoen.

In 2022 kwam het eerste seizoen uit van de serie over Marvel-personage Groot, die bestond uit vijf losstaande afleveringen over de avonturen van het vriendelijke wezen. James Gunn was betrokken als producent én als stemacteur.

Niet langer betrokken


James Gunn heeft het als co-directeur van DC Studios maar druk, en erg vreemd is het dus niet dat hij toegaf niet langer mee te werken aan de Guardians of the Galaxy-spinoff.


Op Twitter reageerde hij op de vraag van een fan of hij nog een toekomst had met betrekking tot de serie. Dat was helaas niet zo, maar de regisseur hintte wel overduidelijk naar meer avonturen voor Groot.

De serie


De geanimeerde serie I Am Groot speelde zich af tussen het einde van Guardians of the Galaxy Vol. 2 en de post-credits scene van de tweede film. Daarbij ging de serie vooral in op de manier hoe Baby Groot weer opgroeide.Aangezien Groot nu weer volgroeid is bij het einde van Guardians of the Galaxy Vol. 3 weer volgroeid is, is het nog niet bekend hoe hij eruit zal komen te zien in het tweede seizoen.

Kijken


Een releasedatum voor het tweede seizoen is nog niet weggegeven. Het eerste seizoen van I Am Groot is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze fouten in de 'Harry Potter'-films zal de reboot-serie moeten gaan voorkomen
Series / Nieuws

Deze fouten in de 'Harry Potter'-films zal de reboot-serie moeten gaan voorkomen

De serie moet dit belangrijk punt met Hermelien benoemen, anders snijden ze zichzelf in de vingers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Harry Potter-films hadden de moeilijke taak om te kiezen welke verhaallijnen ze wel en niet gingen verfilmen. Hoewel ze over het algemeen de goede keuze hebben gemaakt, hebben ze met dit verhaal rond Hermelien de plank goed mis geslagen.

Het is nu aan de Harry Potter-serie om deze fout te herstellen. En dit is misschien ook wel de manier om skeptische fans ervan te overtuigen dat de serie iets goeds is voor de franchise.

Het gaat om het controversiële punt over de huiselfen die in de Harry Potter-wereld tot slaaf gemaakt werden. In de boeken richt Hermelien de S.P.E.W. beweging op tegen deze slavernij, maar in de films wordt hier helemaal niks over gezegd.

Een tweede kans


De films verminderden op deze manier de morele dubbelzinnigheid die wel aanwezig was in de boeken. Hierdoor maakte de films de wereld minder complex en meer zwart-wit, maar de echte wereld is nooit zo eenvoudig.

Het is een heel belangrijk punt en als de serie niet bang is om dit punt te benoemen, kunnen ze zo misschien hun gehate project redden.

Bekijk hieronder de officiële aankondiging van de nieuwe serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de meest besproken topfilms van 2023 zie je deze week thuis op de buis
Films / Nieuws

Een van de meest besproken topfilms van 2023 zie je deze week thuis op de buis

Brendan Fraser won een Oscar voor zijn rol in deze film voor beste mannelijke acteur. Bekijk 'The Whale' vanaf vrijdag 12 mei bij Pathé Thuis.

De film kreeg ook een Oscar voor beste make-up en haar. Deze dramafilm kun je nu thuis kijken vanaf je eigen bank of luie stoel bij Pathé Thuis.

Tragedie


Fraser vertolkt in deze film een teruggetrokken leraar Engels die alleen woont na een tragedie in zijn leven. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven kwijt te zijn geraakt. Vol hoop probeert hij het contact met zijn 17-jarige dochter te herstellen.

Cast en regie


Naast Fraser zien we Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau en Samantha Morton.
Regisseur van de film is Darren Aronofsky, ook wel bekend van Noah en Black Swan.

Veel emotie


The Whale heeft op IMDb een score van 7.7/10 en scoort onder het publiek bij Rotten Tomatoes net zo fenomenaal als dat de film is met een score van 91%.Vanaf vrijdag 12 mei


Bekijk de film vanaf komende vrijdag waar je maar wilt bij Pathé Thuis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat deze acteur straks van de 'Harry Potter' tv-serie een overdonderende succes maken?
Series / Nieuws

Gaat deze acteur straks van de 'Harry Potter' tv-serie een overdonderende succes maken?

Heeft de broer van Voldemort-acteur Ralph Fiennes wel oren naar een rol in de nieuwe Harry Potter-serie?

Onlangs werd een geheel nieuwe Harry Potter tv-serie aangekondigd, met nieuwe castleden en maar liefst zeven seizoenen. Maar wie worden die castleden dan precies?

Comic Book ging op onderzoek uit. Er is nog nog vrijwel niets bekend, dus besloten ze zelf maar acteurs te vragen.

Joseph Fiennes in Harry Potter


Joseph Fiennes, bijvoorbeeld. Deze acteur is nog niet zo bekend als zijn broer, Ralph Fiennes, die vooral Harry Potter-fans zullen herkennen. Hij speelde namelijk Voldemort in de Harry Potter-films.

Joseph heeft echter ook carrière gemaakt in de filmwereld, en daarom vroeg Comic Book hem of hij interesse zou hebben in een rol in de tv-serie. Hij antwoordde vaag, door vooral in te gaan op de serie; of het wel nodig is, bijvoorbeeld.

"Weet je, ik probeer dat stukje make-up en dat oog-ding weer te vinden, misschien heb ik dat nodig voor een auditie. Ik weet het niet. Ik heb dat onlangs gehoord en het is geweldig. Het voelt alsof het pas gisteren was. Ik weet niet waarom we alles opnieuw moeten uitvinden. Maar ik denk dat dit is wat er gebeurt."

"Ik denk dat je gelijk hebt. De structuur van televisie nu. Het is zo briljant en geavanceerd, en de kaart is gewoon wijd open. Dus je hebt gelijk, het maakt het mogelijk dat materiaal opnieuw wordt onderzocht en de kijkers in een andere richting kijken waarvan ze niet hadden gedacht dat ze de tijd zouden hebben om het in een bioscoop te zien. Dus ik denk eigenlijk dat televisie op die manier echt opwindend is."

Zou Joseph Fiennes oren hebben naar een rol in de Harry Potter-serie? Waarschijnlijk, want wie wil nou geen onderdeel zijn van zo'n iconische franchise? Zijn broer behaalde er grootse successen mee, dus mochten ze Joseph vragen, zou hij ongetwijfeld ja zeggen.

Maar zover is het nog lang niet. De Harry Potter-serie is nog in een vroege fase van ontwikkeling, maar moet uiteindelijk verschijnen op HBO Max, dat tegen die tijd enkel Max zal heten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste 'Star Wars'-serie tot op heden moet langer wachten op vervolg
Series / Nieuws

De beste 'Star Wars'-serie tot op heden moet langer wachten op vervolg

De maker van de Disney Plus-serie Andor doet mee aan de schrijversstaking, waardoor de productie stilgelegd is.

Ook de Star Wars-serie Andor loopt vertraging op vanwege de schrijversstaking die momenteel plaatsvindt in de Verenigde Staten. Showrunner Tony Gilroy heeft de pen al sinds 1 mei niet meer opgepakt.

Dat heeft Gilroy verteld aan The Hollywood Reporter. De scripts voor Andor seizoen 2 waren al af, maar alle activiteiten niet gerelateerd aan het schrijven van de serie heeft Gilroy ook gestaakt.

Andor seizoen 2


Gilroy is deze maand dus nog niet op de set van Andor seizoen 2 geweest. In zijn statement tegenover THR zei hij het volgende:

"Ik stopte met al het schrijf- en schrijfgerelateerde werk aan Andor vóór middernacht, 1 mei. Nadat ik op de hoogte was gebracht van de showrunner-bijeenkomst op zaterdag, heb ik Chris Keyser op zondagochtend op de WGA laten weten dat ik ook alle niet-schrijfproducerende functies zou stopzetten."

Chris Keyser, co-voorzitter van de Writers Guild of America, heeft bevestigd dat hij een gesprek gevoerd heeft met Tony Gilroy. Lucasfilm, de producent van Andor, heeft nog niet gereageerd.

Of dit vertraging betekent voor seizoen 2 van Andor is onduidelijk, aangezien de scripts dus al af zijn. Hoe dan ook, het lijkt onwaarschijnlijk dat we het tweede en tevens laatste seizoen van de Star Wars-serie dit jaar nog gaan zien op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Nederlandse Batman (Jeroen Spitzenberger) staat op in trailer 'Anoniem'
Series / Trailer

De Nederlandse Batman (Jeroen Spitzenberger) staat op in trailer 'Anoniem'

We krijgen onze eigen 'vigilante' in de vorm van een geschiedenisleraar?

Onlangs kwam de eerste trailer uit van de aankomende Nederlandstalige misdaadserie Anoniem. Daarin speelt Jeroen Spitzenberger een geschiedenisleraar met een bijzondere missie: Rotterdam zuiveren van de misdaad.

De tiendelige misdaadserie heeft als regisseur Diederik van Rooijen aan boord, die zich al eerder zijn kunnen heeft bewezen met succesvolle series als De Stamhouder en Penoza. Ook Spitzenberger is geen onbekende in Rotterdam; eerder speelde hij Pim Fortuyn in Jaar van Fortuyn.

Plot


De synopsis luidt: "Geschiedenisleraar Jurre en officier van justitie Sarah strijden ieder op hun eigen manier tegen de criminele wereld. Hoewel ze al jaren met elkaar getrouwd zijn, verbergen ze hun dubbelleven voor elkaar."

Bekijk op instagram

Dat dubbelleven van Jurre is niet niks: wanneer hij een meisje helpt in een gevaarlijke situatie, wordt hij op sociale media uitgeroepen tot anonieme held. Wanneer hij ontdekt dat er drugsdeals plaatsvinden op school, kan hij vervolgens niks anders doen dan zijn toegewezen rol aanvaarden.

Cast


De misdaadserie wordt uitgezonden door BNNVARA en heeft een mooie cast verzameld. Daarin spelen onder andere Anniek Pheifer, Mies van Rooijen, Sil van der Zwan, Xiorèse Romero, Teun Luijkx, Jouman Fattal, Tarikh Janssen, Amazone Gonsalves.Vanaf 26 mei is Anoniem wekelijks te zien op NPO2 en NPO Start. Het hele seizoen kan direct worden gekeken vanaf deze datum op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse bioscoophit scoort goed bij Netflix
Films / Nieuws

Nederlandse bioscoophit scoort goed bij Netflix

De film uit 2020 kan je sinds een aantal dagen zien bij Netflix. Hij wordt goed bekeken want hij pakt de derde plek in de Netflix Top 10.

De Beentjes van Sint Hildegard stormt de Netflix Top 10 binnen en weet alleen niet voorbij AKA en Mi vida te komen. De rest laat de film achter zich met een derde plek.

Verovert de kijker


De film weet niet alleen de Netflix kijkers te veroveren maar ook een hoop anderen. Op IMDb scoort hij namelijk goed met 7.5/10 en recensent Symen Boersma van Filmtotaal geeft de film ook 4 van de 5 sterren.

"Wie denkt dat een door Herman Finkers geschreven film waarin hijzelf ook nog eens de hoofdrol speelt een barrage aan woordgrappen oplevert, komt bij 'De Beentjes van Sint-Hildegard' gelukkig bedrogen uit."

Cast


Naast Finkers zien we in de film ook Johanna ter Steege, Leonie ter Braak en Ferdi Stofmeel.
Johan Nijenhuis, ook wel bekend van Toscaanse bruiloft, heeft de regie van de film in handen gehad.

Benauwde liefde


Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda en zij houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar vriend in een soortgelijke situatie.

Op Netflix


Bekijk deze bioscoophit nu thuis bij de streamer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' loopt een dikke vertraging op
Series / Featured

'Star Trek: Strange New Worlds' loopt een dikke vertraging op

Een heleboel series worden stilgelegd door de schrijversstaking, en daar komt nu ook 'Star Trek: Strange New Worlds' bij.

Ook de opnames van Star Trek: Strange New Worlds worden getroffen door de schrijversstaking in de Verenigde Staten.

Het tweede seizoen van Strange New Worlds is binnenkort te zien op Paramount+, maar de opnames van het derde seizoen worden uitgesteld door de staking. De cast en crew zouden eigenlijk op 2 mei beginnen met filmen in Toronto, maar de productie is nu stilgelegd.

De schrijversstaking


De WGA (Writers Guild of America) is momenteel aan het staken in de Verenigde Staten en ze eisen betere arbeidsvoorwaarden. Zo willen ze bijvoorbeeld een eerlijke prijs ontvangen voor het werk dat ze maken.

Daarnaast willen ze beschermd worden tegen de dreiging van A.I., omdat ze bang zijn dat kunstmatige intelligentie in de toekomst het werk van de schrijvers zal overnemen waardoor schrijvers overbodig zouden worden.

Productie stilgelegd


Volgens TrekCentral werden de opnames van het derde seizoen van Strange New Worlds op 2 mei stilgelegd, dezelfde dag waarop de schrijversstaking begon. Daarnaast heeft de staking ook gevolgen voor andere Star Trek-series die momenteel in productie zijn.

Verlaten schrijvers


Melissa Navia speelt de rol van Lt. Erica Ortegas in Strange New Worlds en laat op Twitter weten dat ze de stakende schrijvers steunt. Dit deed ze in reactie op een tweet van Bill Wolkoff.

Wolkoff is een van de schrijvers van Strange New Worlds en verliet de serie vanwege de staking. Hij hoopt snel terug te keren, maar dat is afhankelijk van de studio's en bedrijven die erbij betrokken zijn. Bekijk de tweets hieronder:
Stream Star Trek: Strange New Worlds op Paramount+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groots aangekondigd, maar nu is de tv-serie 'True Lies' alweer geschiedenis
Series / Nieuws

Groots aangekondigd, maar nu is de tv-serie 'True Lies' alweer geschiedenis

Waar de ene serie toch nog even door mag, is het doek voor de tv-remake helaas gevallen.

Het zijn grillige tijden voor series, omroepen en streamingdiensten. De een na de andere serie wordt gecanceld, en nu is het ook over en uit voor de tv-remake van de filmklassieker met Arnold Schwarzenegger uit de jaren 90 True Lies.

CBS laat dit nieuws weten in een reeks merkwaardige mededelingen. Eerst werd bekend dat de langlopende hitserie S.W.A.T., ondanks een stijgend aantal kijkers, gecanceld zou worden. Maar al na een aantal dagen kwamen ze terug op dit besluit en mag het alsnog een zevende seizoen maken. In plaats daarvan is het einde in zicht voor twee andere series.

Einde East New York


Eén van die series is de spannende politieserie East New York. Acteurs Jimmy Smits en Amanda Warren spelen in de serie die agenten en rechercheurs volgt in Brooklyn, New York. Afgelopen oktober ging de serie in première en zal op 14 mei voor het laatst te zien zijn.

Einde True Lies


En natuurlijk is er het einde van de serie True Lies. Het werd met veel tromgeroffel aangekondigd, inclusief een flitsende trailer, maar het heeft weinig kijkers kunnen trekken noch boeien. Op 17 mei zal CBS de laatste aflevering van de serie uitzenden.

Wel of niet mee eens? Kijk alle afleveringen van True Lies op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bedenkelijke serie is misschien wel de meest beledigende serie ooit gemaakt
Series / Nieuws

Deze bedenkelijke serie is misschien wel de meest beledigende serie ooit gemaakt

Een bizarre realityserie over twee families die van huidskleur wisselen.

In 2006 was er op de Amerikaanse tv een kortstondige realityserie te zien die de nodige aandacht trok. Het betrof hier namelijk twee gezinnen die van huidskleur wisselden. Vakkundig aangebrachte make up zorgde ervoor dat elk van de twee gezinnen daadwerkelijk voor 'de andere kleur' kon doorgaan.

De serie werd mede geproduceerd door rapper Ice Cube, en zijn nummer Race Card was in de intro te horen. De Sparks en de Wurgels deelden een huis om te leren over de rassenverhoudingen in de VS.

Zwarte vader en witte vader


Het rare was echter dat alleen de Sparks, de zwarte Amerikanen, een echt gezin waren. De witte Wurgels waren gewoon een groepje acteurs. Dit werd bekend in een interview dat de 'zwarte vader' Brian Sparks had met Albc. De 'witte vader' was acteur Bruno Marcotulli, die Bruno Wurgel speelde.

Drama creëren


Hoewel het een intrigerend idee is, viel menigeen voornamelijk over de manier waarop dit werd uitgevoerd. Het viel al vrij snel op dat het niet boterde tussen de twee vaders. De indruk werd hierdoor gewekt dat de twee waren gecast om wat drama te creëren, wat niet erg integer overkomt.

Daarnaast kregen kijkers de indruk dat witte vader Bruno vooral wilde bewijzen dat het wel meevalt met racisme in de VS. In plaats van bepaalde dingen wat meer te verkennen, leken de makers vooral op een confrontatie-moment aan te sturen.

Goedkope stunt


De realityserie werd hierdoor als oppervlakkig en zelfs een beetje plat ervaren. Er werd nergens echt de diepte ingegaan, wat uiteindelijk de indruk wekte dat het maar een goedkope stunt was. Mede om deze reden bleef het bij zes afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lagertha uit 'Vikings' is gebaseerd op deze 'historische' personages
Series / Nieuws

Lagertha uit 'Vikings' is gebaseerd op deze 'historische' personages

De gefictionaliseerde dramaserie 'Vikings' bevat de nodige historische en mythologische figuren.

Vikings speelt zich af in de vroege middeleeuwen, zo rond 800-900. Michael Hirst, de schrijver van de serie, wist feit en fictie te mixen met een boeiende serie als resultaat. Een aantal hoofdpersonages heeft echt bestaan, terwijl anderen overwegend fictief zijn.

Een voorbeeld van een overwegend fictief personage is Lagertha (Katheryn Winnick). Hoewel zij in diverse bronnen wordt genoemd, ziet men Lagertha als een overwegend mythologisch persoon.

Middeleeuws geschiedenisboek


We komen Ragnars vrouw voor het eerst tegen in het middeleeuwse werk Gesta Danorum. Het boek noemt de aanval van de Zweedse koning Frø op de Noorse koning Siward, waarbij Siward wordt vermoord. Lagertha was één van de vrouwen aan Siward's hof, en vocht "als een Amazone" tegen Frø.

Siward was ook de grootvader van Ragnar Lothbrok, die hierop een wraakactie ondernam. Hij was zo onder de indruk van Lagertha dat hij haar als vrouw wilde. Hiervoor moest hij echter eerst de grote beer en hond verslaan, deze hielden namelijk de wacht voor Lagertha's huis. Ragnar en Lagertha kregen drie kinderen voordat ze scheidden. Lagertha regeerde uiteindelijk over haar eigen koninkrijk.

Lagertha als godin?


Daarnaast zijn daar de verhalen in een IJslandse sage. Hierin wordt over een zeeslag in de 10e eeuw verteld. De Noorse koning Haakon Sigurdsson bevindt zich in een lastig parket. Hij smeekt om de hulp van de van de godin Þorgerðr (Thorgerd), die hij uiteindelijk ook krijgt en Haakon wint de zeeslag.

Thorgerd werd daarnaast genoemd als Haakons vrouw. De koning woonde in Hlaðir, en één speculatie is dat de naam 'Thorgerd' geleidelijk aan veranderde in Hlaðgerðr (Lagerth). De 'verschillende Lagertha's' lopen zo door elkaar heen, afhankelijk van de tekst die je leest. Er is in die zin geen bewijs dat er daadwerkelijk een bepaalde Lagertha heeft bestaan.

Deze spannende oude verhalen hebben uiteindelijk wel geleid tot de geliefde 'shieldmaiden' als één van de boeiende personages in Vikings.

Je kunt Vikings streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles over meJane: de prijzen, films en series en meer van deze streamingdienst
Series / Streaming-diensten

Alles over meJane: de prijzen, films en series en meer van deze streamingdienst

Huur nieuwe én oude films bij deze streamingdienst van eigen bodem.

​​Op zoek naar een makkelijke en goedkope plek om films te huren op de bank? Bij meJane kan je een aardig aanbod vinden van zowel klassiekers als gloednieuwe films. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2007
Hoofdkantoor in: Driebergen-Rijsenburg, Nederland
Focus: Films
Betalingsvorm: Huren
Prijs: €2,99 - €4,99

De streamingdienst meJane.com is onderdeel van de Nederlandse The Entertainment Group (T.E.G.), die vanaf 2007 online films aanbiedt via verschillende diensten. Hun andere dienst Videoland On Demand is destijds overgekocht door RTL, en Movie MAX is sinds enkele jaren gefuseerd met meJane.

Op meJane is er een divers aanbod aan films te vinden, die kunnen worden gehuurd met Movie Points. Ook kan er worden betaald met normale euro's, bijvoorbeeld via iDeal of PayPal.

AanbodOp meJane zijn er films te vinden uit vele hoeken van de filmwereld, zoals arthousefilms, kaskrakers uit Hollywood en Nederlandse films. Deze worden ingedeeld op genres, maar ook via thema's van de redactie.

Vijf van de bekendste films op meJane zijn:
1. The Matrix
2. Braveheart
3. Klem
4. E.T.
5. ShrekBeschikbaarheidBinnen de Benelux kunnen films worden gehuurd via het platform van meJane. Daarbuiten is het huren van films helaas niet mogelijk.

meJane kan worden bezocht via alle browsers en op het merendeel van de Smart TV's. Ook kan je de applicatie vinden in de App Store en de Play Store.

Prijzen en abonnementenHet huren van films bij meJane varieert van €2,99 tot €4,99. Via het systeem van Movie Points ter waarde van €0,50 zijn er echter interessante voordelen te behalen. Vaak worden er speciale acties gehouden, waarbij er kortingen tot 50% worden vergeven om Movie Points te kopen.Onze tipmeJane is een kleine, maar fijne streamingdienst met een prima aanbod en een persoonlijke vingerafdruk. Er kunnen via de dienst filmcadeaus worden verzonden en er worden zo nu en dan leuke acties georganiseerd.

Voor een immense catalogus zoals bij Pathé Thuis hoef je niet bij meJane aan te kloppen, maar voor een prima dienst met het videotheekgevoel zit je hier helemaal goed.


Ga zelf naar meJane


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 ijzersterke series komen in juni uit de NPO
Series / Featured

Deze 3 ijzersterke series komen in juni uit de NPO

In juni hoef je je voor de buis (of elk ander scherm) niet te vervelen.

Komende maand verschijnen er weer enkele mooie internationale series bij de NPO, afkomstig uit Noorwegen, Zweden en Groot-Brittannië. Leer hieronder meer en zet ze alvast op jouw kijklijstje.

Pørni seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 27 juni op NPO3, vanaf 8 juni bingen op NPO PlusDe Noorse Pernilla, of Pørni, heeft haar handen vol met haar kinderen, haar vader die aan een tweede jeugd is begonnen, en haar baan bij de Kinderbescherming. En dan zijn er nog de mannen in haar leven.

Bekijk de trailer van de dramaserie.

McDonald & Dodds seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 1 juli op NPO2, vanaf 22 juni bingen op NPO PlusIn het Britse plaatsje Bath moeten de ambitieuze politie-inspecteur Lauren McDonald en de timide brigadier Dodds een reeks opmerkelijke misdaden oplossen.Top Dog seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 1 juli op NPO3, vanaf 22 juni bingen op NPO PlusAdvocaat Emily knokt in het hoge Zweden om hogerop te komen, maar dat gaat niet zo makkelijk als gehoopt. Teddy is net vrij uit de gevangenis en wil zijn oude leven voorgoed achter zich laten. Ze gaan allebei noodgedwongen op zoek naar de ontvoerde zoon van een steenrijke zakenman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 gestoorde scifi-series op Netflix houden je vast tot in de late uurtjes
Series / Featured

Deze 4 gestoorde scifi-series op Netflix houden je vast tot in de late uurtjes

Bereid je maar vast voor op een lange nacht om eens goed te bingen.

Er staan voldoende bizarre scifi-series op Netflix over toekomstige dystopieën en vreemde technologieën, maar weet je zeker dat je deze 4 al hebt gezien? Kies er eentje uit en bereid je voor op een lange zit om hem in één ruk af te kijken.

The OA | Netflix | 2 seizoenenEen blinde vrouw keert na jaren plotseling terug naar huis, waar ze zegt wederom te kunnen zien en geheimzinnige bovennatuurlijke krachten te hebben verworven. Ze verzamelt een groep buitenstaanders om zich heen om een mysterieuze missie te voltooien die de grenzen van tijd, ruimte en realiteit overschrijdt.Altered Carbon | Netflix | 2 seizoenenIn een toekomst waar menselijk bewustzijn kan worden gedigitaliseerd en overgedragen naar verschillende lichamen, wordt een voormalige huurmoordenaar wakker in een nieuw lichaam. Hij wordt gerekruteerd door een rijke, reeds overleden man om diens moord te wreken en zijn eigen vrijheid te verkrijgen.La Valla | Netflix | 1 seizoenIn een dystopisch Madrid moet een familie vechten om te overleven in een meedogenloze maatschappij, waarbij een hek bepaalt bij welke sociale klasse iemand hoort. Een jonge vrouw gaat op zoek naar haar vermiste dochter en ontdekt de waarheid over de geheimen die worden bewaard achter de muren van de elite.Travelers | Netflix | 3 seizoenenIn de verre toekomst worden 'travelers' teruggestuurd om de loop van de geschiedenis te veranderen en de mensheid te redden van een gruwelijke toekomst. Terwijl ze undercover werken, moeten ze hun missies voltooien zonder de oorspronkelijke tijdlijn te verstoren en de wereldgeschiedenis drastisch te veranderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans hopen dat een van deze personages de nieuwe spin-off van 'The Big Bang Theory' gaat leiden
Series / Nieuws

Fans hopen dat een van deze personages de nieuwe spin-off van 'The Big Bang Theory' gaat leiden

Drie verrassende personages die de fans graag als hoofdpersonen zien in de spin-off.

Iedereen is zeer benieuwd naar de nieuwe spin-off van 'The Big Bang Theory. Er wordt flink gegist waar de spin-off zich op zal gaan richten. De fans doen nu een duit in het zakje en laten hun voorkeuren voor het hoofdpersonage van de spin-off blijken.

Rajesh Koothrappali


Raj vond natuurlijk nooit zijn perfecte match in The Big Bang Theory en zijn verhaal is daarmee niet afgerond. Fans vinden dat hij een spin-off verdient waarbij flink wordt ingezoomd op zijn liefdesleven en waarin hij uiteindelijk de juiste liefdesmatch vindt.

Beverly Hofstadter


De afleveringen met Beverly erin waren veelal hilarisch. Beverly komt over als een soort emotieloze robot. De moeder zou een spin-off verdienen waardoor we ook het neurotische gedrag van haar zoon Leonard uiteindelijk beter zouden kunnen begrijpen.

Barry Kripke


Fans zijn er zeker van dat Barry van alle ondersteunende personages degene is die het meeste potentie heeft voor een eigen serie. Hij was de aartsvijand van Sheldon, die het Sheldon altijd op een smerige wijze moeilijk wist te maken.

Wij kennen hem nu alleen vanuit het standpunt van Sheldon. Er is natuurlijk veel meer over hem te vertellen en de fans zouden dan ook graag een spin-off over hem zien.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het eigenlijk met meesteroplichter Face uit 'The A-Team?
Series / Featured

Hoe is het eigenlijk met meesteroplichter Face uit 'The A-Team?

Templeton Peck was één van de belangrijkste personages uit 'The A-Team'.

Het grote jaren '80 succes The A-Team bestond uit een aantal nog altijd iconische personages. Eén van de leden van het team was Templeton Peck. Hij werd gespeeld door Dirk Niewoehner.

Face


Templeton had als bijnaam 'Face' en was duidelijk de knapste heer van het team. Met zijn gladde uiterlijk en dito praatjes wist hij vaak indruk te maken op het andere geslacht en op die manier allerlei zaken voor het A-Team voor elkaar te krijgen.

Ook was hij een meester in vermommingen om zo, bijvoorbeeld als arts, burgemeester of militair, andere mensen op het verkeerde been te zetten en zijn 'A-Team' in een goede positie te brengen om de strijd tegen de criminelen aan te gaan.

Niewoehner


Acteur Dirk Niewoehner kende voor zijn rol als Face al flink succes door zijn rol als 'Starbuck' in Battlestar Galactica en was dus bepaald geen rookie meer toen hij aan The A-Team begon. Na The A-Team behaalde hij echter geen grote successen als acteur meer.

Niewoehner is bij de meeste mensen overigens bekend onder zijn artiestennaam: Dirk Benedict. Een naam die zijn manager voor hem heeft verzonnen omdat hij tijdens hun bespreking altijd Eggs Benedict at, gepocheerde eieren.

Bekijk op instagram


70+


Benedict is inmiddels achter in de 70 en laat zich eigenlijk niet meer zien in de media. En hoe is het eigenlijk met die gekke Murdoch uit The A-Team?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harde klap voor de toekomst van 'Game of Thrones' op HBO Max
Series / Nieuws

Harde klap voor de toekomst van 'Game of Thrones' op HBO Max

De fantasievolle wereld was steeds meer aan het uitbreiden maar krijgt nu flinke vertraging.

Het was duidelijk na het succes van House of the Dragon dat fans niet genoeg krijgen van de wereld van Game of Thrones. Gelukkig komt er nog meer dan genoeg aan, alleen gaat dat nu door de WGA-staking veel langer duren dan de bedoeling was.

De geestelijk vader van het Game of Thrones-universum George R.R. Martin laat op zijn blog weten dat de ontwikkeling van de spin-off A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight vrijwel compleet stil is komen te liggen. Want zonder schrijvers is er geen verhaal.

De jongens staan op de stakerspost


Martin schrijft naar aanleiding van de staking van de schrijversvakbond: "De schrijverskamer van A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight is gesloten voor de duur van de staking. Ira Parker en zijn geweldige groep van jonge talenten staan op de stakerspost."

Die andere spin-off komt niet in gevaar


Verder geeft de schrijver wel het goede nieuws dat het tweede seizoen van House of the Dragon gewoon doorgaat met filmen. De scripts daarvan waren al maanden geleden geschreven, en elke aflevering is vier of vijf keer herzien dus die zijn verder helemaal klaar.

Kijk alle afleveringen van Game of Thrones of House of the Dragon op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.