search
Deze fouten in de 'Harry Potter'-films zal de reboot-serie moeten gaan voorkomen
Series / Nieuws

Deze fouten in de 'Harry Potter'-films zal de reboot-serie moeten gaan voorkomen

De serie moet dit belangrijk punt met Hermelien benoemen, anders snijden ze zichzelf in de vingers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Harry Potter-films hadden de moeilijke taak om te kiezen welke verhaallijnen ze wel en niet gingen verfilmen. Hoewel ze over het algemeen de goede keuze hebben gemaakt, hebben ze met dit verhaal rond Hermelien de plank goed mis geslagen.

Het is nu aan de Harry Potter-serie om deze fout te herstellen. En dit is misschien ook wel de manier om skeptische fans ervan te overtuigen dat de serie iets goeds is voor de franchise.

Het gaat om het controversiële punt over de huiselfen die in de Harry Potter-wereld tot slaaf gemaakt werden. In de boeken richt Hermelien de S.P.E.W. beweging op tegen deze slavernij, maar in de films wordt hier helemaal niks over gezegd.

Een tweede kans


De films verminderden op deze manier de morele dubbelzinnigheid die wel aanwezig was in de boeken. Hierdoor maakte de films de wereld minder complex en meer zwart-wit, maar de echte wereld is nooit zo eenvoudig.

Het is een heel belangrijk punt en als de serie niet bang is om dit punt te benoemen, kunnen ze zo misschien hun gehate project redden.

Bekijk hieronder de officiële aankondiging van de nieuwe serie.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen