search
'Air' razendsnel te zien bij Prime Video
Films / Nieuws

'Air' razendsnel te zien bij Prime Video

Daarbij wil Jordan heel graag in zee met Adidas: het populairste sportmerk in de jaren 80.

De film Air is vanaf 12 mei te zien via de streamingdienst Prime Video. De film waarin vooral veel onderhandeld wordt, draaide onlangs nog in de Nederlandse bioscopen.

Michael Jordan


Michael Jordan raakt het winnende schot in het Amerikaanse College Basketball. De North Carolina Tar Heels zijn hierdoor nationaal kampioen. Dit maakt hem gewild voor reclame-inkomsten, zoals schoenen en sneakers. Ondanks dat Jordan nog geen wedstrijd in de NBA heeft gespeeld.

Nike


Dit verkleint de onderhandelingspositie van het personage Sonny (Matt Damon) binnen Nike, een kleine speler in de basketballmarkt. Sonny zal eerst zijn collega's moeten overtuigen. Die willen graag een gevestigde basketball-naam om Nike aan te koppelen. Iemand als John Stockton of Charles Barkley.

Adidas


Daarbij wil Jordan heel graag in zee met Adidas: het populairste sportmerk in de jaren 80. Hij heeft een afspraak met Nike zelfs al op voorbaat afgezegd. Sonny moet onbetreden paden gaan bewandelen om ervoor te zorgen dat Nike de voorkeur kan gaan krijgen van de superster.Waardering


De film heeft een 7,7/10 waardering op IMDb en 92 procent op Rotten Tomatoes. Air vertelt een grote onderhandeling over hoe Nike Michael Jordan denkt te strikken.

Jordan, die zelf niet meedoet als acteur, is meerdere malen benaderd door acteur Ben Affleck, die wel meedoet, om de scènes zo authentiek en realistisch mogelijk te maken.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen