search
Grote streamingsfilms worden schaarser: ook Amazon mikt op bioscopen
Films / Nieuws

Grote streamingsfilms worden schaarser: ook Amazon mikt op bioscopen

Amazon Studios gaat wereldwijd voor het grote scherm met de film 'Air' met Ben Affleck en Matt Damon.

Voordat de film te streamen is zal hij eerst te zien zijn in de bioscoop. Er wordt gesproken over wereldwijde vertoning van 'Air' maar het is nog niet bekend of deze ook in Nederland te zien zal zijn.

Het idee van Amazon


Vanaf 5 april gaat de film wereldwijd naar de bioscopen. Amazon is zelfs van plan om de film net zo lang, of zelfs langer in de bioscopen te laten draaien dan we eerder gewend zijn van studio's. Daarna zal de film te streamen zijn op Prime Video.

Amazon heeft al eerder films (o.a. The Big Sick en Manchester by the Sea) een exclusief tijdsframe gegeven om in bioscopen te zien maar nog niet eerder was het zo groots aangepakt als dat nu gaat gebeuren.

De vraag is hoeveel en wanneer deze grote druk gevoeld gaat worden Netflix en Apple om ditzelfde voorbeeld te gaan volgen.

Air


De film is gebaseerd op het echte verhaal van de schoenenverkoper Sonny Vaccaro en hoe hij Nike leidde in het komen tot een overeenkomst met professioneel basketballer Michael Jordan. Dit alles heeft ook uiteindelijk de Air Jordan opbracht.

De cast


Affleck speelt niet alleen mee in de film, hij klom ook weer in de regisseursstoel voor deze film. Naast hem en Damon zien we ook nog Jason Bateman (Ozark), Viola Davis (The Woman King), Chris Messina (Call Jane), Gustaf Skarsgård (Vikings) en nog vele anderen.

Laten we hopen dat we snel meer weten over of we de film ook hier in de bioscoop kunnen bekijken. De film zal uiteindelijk wel naar Prime Video komen. Wanneer is alleen even afwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen