search
Nieuwe controversiële serie op Netflix scoort flink en dreunt gelijk top 10 in
Series / Nieuws

Nieuwe controversiële serie op Netflix scoort flink en dreunt gelijk top 10 in

De documentaire 'Queen Cleopatra' doet het goed in haar eerste dagen op Netflix.

De nieuwe documentaireserie Queen Cleopatra wordt flink bekeken op Netflix. De serie staat in haar eerste dagen gelijk in de top 10 van de meest bekeken series op de streamingsdienst.

Historisch perspectief


Het betreft een documentaire waarbij allerlei scènes uit het leven van Cleopatra worden nagespeeld en waarop commentaren worden geleverd door wetenschappers uit onze tijd die de gebeurtenissen in historisch perspectief plaatsen. De documentaireserie claimt echt wetenschappelijke waarde te hebben.

Onjuiste info?


In het wetenschappelijke kader is het nogal controversieel dat Cleopatra wordt gespeeld door Adele James. James is een dame van kleur en Egyptische wetenschappers hebben toch echt aangegeven dat Cleopatra wit was. Op zich maakt dit natuurlijk verder helemaal niets uit, maar het blijft vreemd dat in een historische documentaire onjuiste feitelijke informatie gegeven lijkt te worden.

De serie geeft een nadere inkijk in het leven van Cleopatra en het leven in die tijd en is in zoverre voor liefhebbers van historie het kijken zeker waard. Verwacht echter geen spannende serie waarbij je op het puntje van je stoel zit.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen