search

Ons nieuws van vrijdag 12 mei 2023

'Succession' van HBO Max populairder dan ooit na schokkende gebeurtenis
Series / Nieuws

'Succession' van HBO Max populairder dan ooit na schokkende gebeurtenis

Sinds de schokkende gebeurtenis uit seizoen 4 aflevering 3 van Succession wordt de serie beter bekeken dan ooit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lijkt erop dat Succession met het vierde en laatste seizoen in stijl afsluit. Sinds de schokkende gebeurtenis in de derde aflevering zijn de kijkcijfers torenhoog.

Let op! Spoilers volgen...

We hebben het natuurlijk over Logan Roy, die in seizoen 4 aflevering 3 van Succession plotseling om het leven kwam op het toilet van een vliegtuig.

Succession seizoen 4


De afleveringen van Succession seizoen 4 worden beter beoordeeld dan ooit tevoren. Maar ook de kijkcijfers zijn beter dan voorheen. Aflevering 4, dus de aflevering na direct na de dood van Logan Roy, werd door 50 procent meer mensen gekeken tijdens de première.

Succession werd in totaal maar liefst 638 miljoen minuten gestreamd in de week na die cruciale aflevering. Het is daarmee een van de populairste HBO Max-series van het moment.

Met nog drie afleveringen te gaan in het laatste seizoen is het einde van Succession nu toch echt in zicht. De serie is te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'Black Mirror' krijgt verwijzing naar geliefde aflevering onder fans
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'Black Mirror' krijgt verwijzing naar geliefde aflevering onder fans

In het nieuwe seizoen van 'Black Mirror' zien we een symbool dat we al kennen uit andere afleveringen.

Hoewel de afleveringen van Black Mirror grotendeels op zichzelf staan, is er een lichte samenhang tussen de seizoenen. In het nieuwe seizoen van de serie zal dit ook weer het geval zijn, mede door een verwijzing naar de onder fans geliefde aflevering 'White Bear'.

Een van de elementen die in meerdere afleveringen van Black Mirror is teruggekomen, is het 'White Bear'-symbool. Na seizoen 2, aflevering 5, was het symbool ook te zien in 'Playtest' van seizoen 3, en in de interactieve speelfilm Bandersnatch. Nu is onthuld dat deze waarschijnlijk ook verschijnt in het aankomende zesde seizoen.

Demon '79


Onlangs heeft Netflix de officiële afleveringstitels en -beschrijvingen voor het aankomende seizoen bekendgemaakt. In de video waarin deze titels werden aangekondigd, werd de finale van het seizoen weergegeven met een bekend symbool. Elk van de nieuwe afleveringstitels toont een kort overzicht van de personages die zullen verschijnen, en een geluidsfragment.

Bij de laatste aflevering, getiteld 'Demon '79', wordt er een foto getoond uit de aflevering die duidelijk de terugkeer van het 'White Bear'-symbool laat zien (hoewel deze omgekeerd lijkt te zijn).

Black Mirror-maker Charlie Brooker schreef deze aflevering samen Ms. Marvel-schrijver Bisha K. Ali. De aflevering wordt als volgt beschreven:

"Demon '79 speelt zich af in Noord-Engeland in 1979, waar aan een zachtmoedige verkoopassistent wordt verteld dat ze vreselijke dingen moet doen om een ramp te voorkomen". Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley en David Shields spelen de hoofdrollen in de aflevering, die is geregisseerd door Toby Haynes.

Black Mirror seizoen 6 is vanaf juni dit jaar te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman'-ster reageert op vermeende racistische haatreacties van fans
Series / Nieuws

'The Sandman'-ster reageert op vermeende racistische haatreacties van fans

De actrice maakte voor haar debuut de grote fout om online alle reacties te lezen.

Vorig jaar kwam met veel succes het mysterieuze en uiteindelijk succesvolle The Sandman uit. Een bewerking van het geliefde verhaal uit de DC Vertigo comics. Niet iedereen was echter gecharmeerd van de castingkeuze van Netflix.

De streamingdienst pleit namelijk sterk voor diversiteit en inclusie te staan en past dit vaak toe in de casting. Zo werd in The Sandman de rol van het oorspronkelijk blanke personage Rose Walker gespeeld door Vanesu Samunyai, een zwarte actrice. Al snel volgde onder de fans de verontwaardiging over de keuze en acteerkwaliteiten van Samunyai.

De serie mentaal geblokkeerd uit bescherming


Voordat de serie uitkwam maakte Samunyai volgens haarzelf de fout om online te gaan en alle reacties en meningen over haar te lezen. Het bleek voor haar zo confronterend dat ze er apathisch van werd en de The Sandman niet eens heeft gezien omdat ze zich te veel schaamde.

Ze ging er zelf in geloven


De actrice vindt zichzelf echt een 'people pleaser'. Ze wil zichzelf altijd inzetten om het publiek zo goed mogelijk te bedienen. En toen ze zag dat fans niet tevreden waren over haar rol, heeft ze maandenlang met een schuldgevoel geleefd. Het voelde alsof ze gefaald had.

Langzaamaan begint ze er wel overheen te komen in de weet dat er ook fans zijn die wel blij zijn met haar werk. Ze krijgt complimenten, fan-art en ze heeft inmiddels 8000 Instagramvolgers.

Kijk nog eens alle afleveringen van The Sandman op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nostalgie overheerst in trailer voor 'The Full Monty'-serie op Disney+
Series / Nieuws

Nostalgie overheerst in trailer voor 'The Full Monty'-serie op Disney+

De film 'The Full Monty' krijgt binnenkort zijn eigen gelijknamige serie op Disney+.

Disney+ heeft de eerste trailer onthuld voor The Full Monty. Deze miniserie is een vervolg op de gelijknamige Britse komische film uit 1997, waarin een groep voormalig staalwerkers besluit een strip act op te gaan voeren.

De nieuwe film laat zien dat er in Sheffield vijfentwintig jaar is verstreken sinds de groep broers en voormalige staalarbeiders hun carrière als strippers begonnen. Nu hun beste jaren al lang voorbij zijn en ze diep in hun middelbare leeftijdsfase zitten, zijn hun problemen en prioriteiten verschoven.

Terugkerende cast


Gaz (Robert Carlyle) probeert opnieuw contact te maken met zijn dochter Destiny (Talitha Wing), terwijl Dave (Mark Addy) worstelt met zijn huwelijk en een uitzichtloze baan heeft. Andere terugkerende castleden zijn Tom Wilkinson, Lesley Sharp, Paul Barber, Wim Snape en Steve Huison.

De originele film was zowel bij de critics als het publiek een groot succes en bracht wereldwijd meer dan $250 miljoen op met een budget van slechts $3,5 miljoen. Het was ook de film die het meeste geld ooit opbracht in het Verenigd Koninkrijk, totdat hij maanden later door Titanic werd verslagen. Van de film zijn sindsdien ook een musical en toneelstuk gemaakt.

Searchlight Television, FXP en Little Island Productions ondersteunen de nieuwe serie, waarbij Simon Beaufoy de serie creëert, schrijft en uitvoerend produceert.

The Full Monty gaat op 16 juni in première op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze series als je dol bent op 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story'
Series / Featured

Ontdek deze series als je dol bent op 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story'

een twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

[b]De populariteit van de Netflix hitserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story zegt veel over de vraag naar historische drama's. En die zijn er in overvloed.

The Tudors


Een van de bekendere historische dramaseries is natuurlijk The Tudors.

Het is dan ook niet verrassend dat Game of Thrones schrijver George R. R. Martin veel inspiratie haalde uit de geschiedenis van deze familie.

En, om de paralellen met Game of Thrones nog meer te trekken, er zitten ook een paar bekende gezichten in The Tudors.

The Tudors kun je bekijken op Showtime.Victoria


In deze driedelige serie zien we Jenna Coleman (Doctor Who) in de rol van de jonge Queen Victoria.

Victoria belandt op achttienjarige leeftijd op de troon en de serie laat haar turbulente eerste jaren zien.

Haar sterke wil en en koppigheid laten haar dikwijls clashen met familie, raadgevers en met de jonge prins Albert Saxe-Coburg (Tom Hughes), haar neef met wie de jonge koningin met tegenzin in het huwelijk treedt.

Victoria is te zien op Prime Video.The White QueenThe White Queen is een korte serie van tien afleveringen die zich voornamelijk richten op Elizabeth Woodville, een vrouw van het volk die met koning Edward IV trouwt.

De serie toont de gebeurtenissen die voorafgaan aan de Rozenoorlogen, die tussen 1455 en 1485 tussen huizen Lancaster en York woedden.

The Wehite Queen is te zien op StarzReign


De serie Reign gaat over het leven van de Schotse koningin Mary. De serie laat haar leven en politieke carrière zien.

Haar claim op de Engelse troon zorgde voor veel spanning tussen haar en haar nicht, koningin Elizabeth I, die uiteindelijk het bevel tot Mary's executie gaf.

Reign is te zien op Prime Video.Outlander


Outlander is een iets andere serie dan de eerder besproken series. Een verpleegster uit het Britse leger is in 1945, na de oorlog, is op huwelijksreis in Schotland.

Door het aanraken van een menhir komt ze per ongeluk terecht in 1747, waar ze midden in de oorlog tussen de Britten en de Schotse Clans terecht komt.

Al snel vormt ze een band met de Schotse Jamie McKenzie en probeert ze met haar kennis van de geschiedenis het lot van de Schotse Clans te voorkomen.

Outlander is te zien op Netflix.The Crown


Natuurlijk mag The Crown niet ontbreken. De serie vertelt het leven van Elizabeth II, koningin van Engeland.

Elke twee seizoenen verandert de serie van acteurs die de (hoofd)rollen spelen. De serie begon in de jaren zestig en is inmiddels in de jaren '90 belandt.

Grote namen als Claire Foy, Matt Smith, Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Imelda Staunton, Tobias Menzies, Elizabeth Debicki en Jonathan Price zorgen ervoor dat het leven van koningin Elizabeth II bijzonder interessant wordt uitgebeeld.

The Crown is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende foto: Sheldon gaat weg met Mary in laatste aflevering 'Young Sheldon'
Series / Nieuws

Opvallende foto: Sheldon gaat weg met Mary in laatste aflevering 'Young Sheldon'

Sheldon gaat voor een zomer naar Duitsland, wat voor problemen zou kunnen zorgen in het volgende seizoen...

De eerste afbeelding voor de finale van seizoen 6 van Young Sheldon laat een bijzonder moment in de serie zien. We zien namelijk hoe Sheldon Texas verlaat en vertrekt naar Duitsland.

In The Big Bang Theory zijn we te weten gekomen dat het sociaal onbeholpen genie een zomer zal doorbrengen in het Heidelberg Instituut. CBS ontwijkt de details van de reis, maar Young Sheldon seizoen 6 gaat verder met het verhaal.

Voorafgaand aan de finale van seizoen 6 van Young Sheldon geeft CBS de eerste blik op de reis van Sheldon en Mary naar het buitenland. Bekijk de afbeelding hier.

Stroomversnelling


Sheldon's reis naar Duitsland zou pas ergens de komende jaren plaatsvinden, maar CBS volgt de verhalen van Young Sheldon in een stroomversnelling en slaat ongeveer een jaar van zijn leven over op basis van de gevestigde canon, en het is onduidelijk waarom.

Dit zorgt ook voor problemen in het narratief na zijn zomer in Heidelberg. De serie wordt voor minstens één jaar verlengd, dus het is merkwaardig of hij na zijn verblijf in het buitenland zelfs nog terugkeert naar Medford of dat hij rechtstreeks naar Pasadena, Texas gaat.

De terugkeer van Young Sheldon seizoen 7 is al bevestigd. Als het inderdaad het laatste seizoen is, kan CBS een manier vinden om Sheldon terug te halen naar Medford, zelfs voor een beperkte tijd. De prequel van The Big Bang Theory heeft nog steeds een aantal grote verhaallijnen om aan te pakken, waaronder de onverwachte dood van George.

Young Sheldon is te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kingpin's duistere agenda onthuld in nieuwe setfoto van Daredevil: Born Again
Series / Nieuws

Kingpin's duistere agenda onthuld in nieuwe setfoto van Daredevil: Born Again

Als burgemeester gebruikt de Kingpin zijn politieke macht om de helden van de stad te vernietigen

Nieuwe foto's van Vincent D'Onofrio op de set van Daredevil: Born Again verraden mogelijk een belangrijke verhaallijn.

Speld


In de foto's, die op reddit verschenen, draagt acteur Vincent d'Onofrio in zijn rol als Wilson Fisk een speld in de vorm van de Amerikaanse vlag.Burgemeester


In Amerika is het gebruikelijk, wanneer je je politiek kandidaat stelt, je een speld met de Amerikaanse vlag op doet.

Het lijkt erop dat Fisk in de running is voor burgemeester van New York City.

In de beroemde 'Born Again' verhaallijn gebruikt de Kingpin zijn politieke macht om de helden van de stad te vernietigen.Staking


Ondertussen heeft Dardevil: Born Again al het werk moeten neerleggen door de staking van de Writers Guild of America.

Wanneer het filmen hervat gaat worden is nog niet zeker. Deze staking heeft ook invloed op het verschijnen van de serie.De voorlopige verschijningsdatum van Daredevil: Born Again is in maart 2024, bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zware tegenvaller voor seizoen 2 van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Zware tegenvaller voor seizoen 2 van 'The Last of Us'

Ook The Last of Us is zwaar getroffen door de schrijversstakingen van de WGA.

De stakingen van de schrijvers van de WGA beïnvloeden heel veel series in verschillende stadia van de productie. Nu is ook The Last of Us de dupe van deze protesten.

Het tweede seizoen van The Last of Us was al meteen aangekondigd, aangezien de serie enorm veel kijkers en eigenlijk alleen maar goede reacties kreeg. Het team was meteen al druk aan het denken over het tweede seizoen en de tweede game.

Het eerste seizoen ging namelijk over de eerste game, maar de tweede game zal waarschijnlijk over twee seizoenen verspreid worden. Of dit werkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag, aangezien seizoen 3 nog niet officieel is aangekondigd.

Een onverwachte pauze


Helaas moeten deze plannen voor nu even op pauze gezet worden, aangezien de stakingen roet in het eten gooien. Deze week was namelijk de casting aan de gang, maar nu is deze officieel stopgezet.

Bovendien is het script voor seizoen 2 nog niet af, waardoor er niet genoeg materiaal is om mee door te gaan nu de stakingen steeds erger worden. Naar verwachting kan The Last of Us begin 2024 beginnen met filmen, maar door de stakingen kan het natuurlijk altijd zijn dat deze planning aangepast moet worden.

Bekijk hieronder een interview en stream The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cillian Murphy baalt ervan dat hij niet als Tommy Shelby zijn fans kan ontmoeten
Series / Nieuws

Cillian Murphy baalt ervan dat hij niet als Tommy Shelby zijn fans kan ontmoeten

Peaky Blinder fans zijn diep teleurgesteld in hoe Cillian Murphy in het echt is.

De meeste acteurs houden heel erg van hun fans, aangezien zij één van de redenen zijn voor de bekendheid van een acteur. Het ontmoeten van fans is dan ook altijd een speciale gebeurtenis. Cillian Murphy baalt er echter heel erg van dat hij tijdens deze ontmoeting niet kan zijn hoe fans willen dat hij is.

Murphy speelde vanaf 2013 in de hitserie Peaky Blinders. Hij schitterde als Tommy naast de acteurs die de rest van de Shelby-familie tot leven brachten.

Hoewel hij zijn personage met overgave speelde, is dat verre van hoe de acteur zelf is. Hij is veel terughoudender en zit liever "gewoon thuis, of bij [zijn] vrienden".

Fans teleurgesteld


Murphy zegt dat fans vaak "dit mysterieuze en opschepperige" verwachten en teleurgesteld zijn dat ze dat niet krijgen. Maar dat is maar een personage en niet hoe hij zelf is.

De acteur voelt zich soms "een beetje verdrietig dat [hij] dat charisma en die swagger niet kan bieden".

Bekijk hieronder Tommy's beste momenten en stream Peaky Blinders op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 De trailer en poster voor 'The Walking Dead: Dead City' zijn toch wel erg lekker
Series / Trailer

De trailer en poster voor 'The Walking Dead: Dead City' zijn toch wel erg lekker

In de aanloop naar de première kun je nu een heerlijke trailer en poster bekijken.

Over ongeveer een maand gaat de langverwachte spin-off over Maggie en Negan van start. Je kunt nu de vette poster en dito trailer bekijken.

De poster is hier te bekijken. Het Vrijheidsbeeld heeft een schedel als hoofd, dus we weten gelijk hoe New York er aan toe is.

Oude bekenden


Maggie en Negan gaan Maggie's zoon Hershel's terughalen, die door de slechterik bijgenaamd The Croat (Željko Ivanek) wordt vastgehouden. Uit de trailer blijkt verder dat The Croat allesbehalve frisse bedoelingen heeft met de jongen. Verder wordt een eerder gerucht bevestigd: The Croat is inderdaad iemand uit Negan's verleden.

De bikkelharde actiescènes temidden van de zich voortslepende zombies beloven een enerverende terugkeer naar het Walking Dead-universum.

The Walking Dead: Dead City gaat op 18 juni aanstaande in première op het Amerikaanse AMC. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de afleveringen en acteurs in seizoen 6 van 'Black Mirror'
Series / Featured

Dit zijn de afleveringen en acteurs in seizoen 6 van 'Black Mirror'

Het zesde seizoen van 'Black Mirror' is binnenkort te zien op Netflix, en dit is wat we kunnen verwachten...

Binnenkort komt het zesde seizoen van Black Mirror op Netflix en Entertainment Weekly laat weten wat we van de afleveringen kunnen verwachten en welke acteurs we zullen zien.

Black Mirror kaart de donkere kant van technologie aan en laat zien hoe het onze levens kan beïnvloeden. In elke aflevering wordt een nieuw verhaal verteld met verschillende hoofdpersonages. Het zesde seizoen van Black Mirror gaat in juni op Netflix in première.

Entertainment Weekly heeft aangekondigd hoe de aankomende afleveringen er uit gaan zien en welke acteurs in het zesde seizoen gaan verschijnen. Dit is wat we kunnen verwachten:

Aflevering 1: Joan is Awful


Vertelt het verhaal over een doodgewone vrouw die verbaasd is omdat een wereldwijd streamingplatform een televisiedrama maakt over haar leven.

Hollywoodster Salma Hayek gaat de rol van Joan spelen. Daarnaast zullen Annie Murphy, Michael Cera, Rob Delaney, Ben Barnes en Himesh Patel in de aflevering te zien zijn. De aflevering is geregisseerd door Ally Pankiw.

Aflevering 2: Loch Henry


Een jong koppel reist naar een rustig Schots stadje om te werken aan een documentaire over de natuur, maar ze raken betrokken bij een lokaal verhaal over schokkende gebeurtenissen in het verleden.

Het wordt vertolkt door Samuel Blenkin, Myha'la Herrold, Daniel Portman, John Hannah en Monica Dolan. De aflevering wordt geregisseerd door Sam Miller.

Aflevering 3: Beyond the Sea


Speelt zich af in een alternatief 1969. Twee mannen gaan op een gevaarlijke high-tech missie en ze moeten omgaan met de gevolgen van een enorme tragedie.

In de aflevering spelen Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara, Auden Thornton en Rory Culkin. John Crowley is de regisseur.

Aflevering 4: Mazey Day


Vertelt het verhaal van een verontruste actrice die wordt achtervolgd door opdringerige paparazzi terwijl ze omgaat met de gevolgen van een aanrijding en vluchtmisdrijf.

Zazie Beetz, Clara Rugaard en Danny Ramirez zullen in deze aflevering verschijnen. Het wordt geregisseerd door Uta Briesewitz

Aflevering 5: Demon 79


Het verhaal speelt zich af in het noorden van Engeland in 1979. Een verlegen verkoper krijgt te horen dat ze vreselijke daden moet begaan om een ramp te voorkomen.

In deze aflevering zullen Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley en David Shields voorkomen. Zowel Charlie Brooker en Bisha K. Ali hebben deze aflevering geschreven en hij wordt geregisseerd door Toby Haynes.Bekijk alle seizoen van Black Mirror op Netflix en stream het zesde seizoen vanaf juni.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse Netflix-kijkers smullen van de absurde serie 'Beef'
Series / Nieuws

Nederlandse Netflix-kijkers smullen van de absurde serie 'Beef'

De komedieserie over een totaal uit de klauwen gelopen verkeersincident wordt prima beoordeeld op Twitter.

Beef is één van Netflix' nieuwste succesvolle miniseries. Twee vreemden blijven wraak nemen op elkaar wat voor de nodige absurde en komische situaties zorgt.

De Nederlandse kijkers weten Beef te vinden en tweetten na afloop enthousiast. Hieronder een samenvatting van de reacties.

Een van de betere series in het aanbodMennigeen vindt dat Netflix met Beef nu eens geen lauwe hap heeft voorgeschoteld.Gewoon kneitergoedTyler Bloom is kort maar krachtig:De serie is goed gemaakt volgens Sven:

Opvallend eindeTot slot komt het einde van Beef ook aan bod:Wil je weten waar ze het nu over hebben, kijk Beef op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het eigenlijk met 'Sergeant Zeke Anderson' uit 'Tour of Duty'?
Series / Featured

Hoe is het eigenlijk met 'Sergeant Zeke Anderson' uit 'Tour of Duty'?

Zeke Anderson was één van de populairste acteurs uit hitserie 'Tour of Duty'

Sergeant Clayton Ezekiel 'Zeke' Anderson was één van de hoofdpersonages in de eind jaren '80 ongekend populaire serie Tour of Duty. De serie volgde een groep jonge Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnam-oorlog.

Zeke Anderson


Zeke, die op de bijgevoegde foto helemaal vooraan staat, was de sympathieke maar ervaren sergeant van een jonge groep Amerikaanse soldaten die door 'Uncle Joe' naar Vietnam was gestuurd om daar een oorlog uit te vechten. In de serie volgen we deze groep soldaten die veelvuldig op patrouille moet in de bossen van Vietnam en zo onderdeel wordt van de verschrikkingen van deze oorlog.

Tour of Duty cd's


De door Veronica uitgezonden serie was in Nederland zeer populair. In de serie werd veel jaren '60 muziek ten gehore gebracht. Zo was de openingstune het prachtige Paint it Black van The Rolling Stones. In Nederland is er een hele cd-serie met jaren '60 muziek uitgebracht onder de naam: Tour of Duty, dit naar aanleiding van het succes van de serie.

Terence Knox


De rol van Zeke Anderson werd gespeeld door Terry Davis. Davis werd geboren in 1946 en nam toen hij ging acteren zijn artiestennaam Terence Knox aan. Terence Knox is naast zijn rol in Tour of Duty ook bekend van zijn eerdere rol als Dr. Peter White in de hitserie St. Elsewhere.

Knox speelde daarnaast nog zeer veel andere (gast)rollen in films en series, zoals Lois & Clark: The New Adventures of Superman in 1993 en Best Years Gone in 2021.

In 2022 nog film opgenomen


Knox is momenteel nog altijd actief als acteur en zijn laatste film is Silent Night in Algona die in 2022 is uitgebracht. Knox is inmiddels dus echt wel een jaartje ouder maar is nog altijd actief als acteur.

Boksen


Tot slot een leuk weetje: voor zijn acteercarrière was hij amateur bokskampioen. Van de 57 partijen die hij vocht, verloor hij er slechts eentje!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe controversiële serie op Netflix scoort flink en dreunt gelijk top 10 in
Series / Nieuws

Nieuwe controversiële serie op Netflix scoort flink en dreunt gelijk top 10 in

De documentaire 'Queen Cleopatra' doet het goed in haar eerste dagen op Netflix.

De nieuwe documentaireserie Queen Cleopatra wordt flink bekeken op Netflix. De serie staat in haar eerste dagen gelijk in de top 10 van de meest bekeken series op de streamingsdienst.

Historisch perspectief


Het betreft een documentaire waarbij allerlei scènes uit het leven van Cleopatra worden nagespeeld en waarop commentaren worden geleverd door wetenschappers uit onze tijd die de gebeurtenissen in historisch perspectief plaatsen. De documentaireserie claimt echt wetenschappelijke waarde te hebben.

Onjuiste info?


In het wetenschappelijke kader is het nogal controversieel dat Cleopatra wordt gespeeld door Adele James. James is een dame van kleur en Egyptische wetenschappers hebben toch echt aangegeven dat Cleopatra wit was. Op zich maakt dit natuurlijk verder helemaal niets uit, maar het blijft vreemd dat in een historische documentaire onjuiste feitelijke informatie gegeven lijkt te worden.

De serie geeft een nadere inkijk in het leven van Cleopatra en het leven in die tijd en is in zoverre voor liefhebbers van historie het kijken zeker waard. Verwacht echter geen spannende serie waarbij je op het puntje van je stoel zit.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Al heel snel vind je op Disney+ de Marvel-film 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania'
Films / Nieuws

Al heel snel vind je op Disney+ de Marvel-film 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania'

In de andere dimensie komen ze erachter dat een eerdere vriend van Hope's moeder nu voor de vijand werkt.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is vanaf 17 mei te zien via de streamingdienst Disney+. De film was een redelijk succes in de bioscoop.

Micro-dimensie


Scott (Paul Rudd) en Hope (Evangeline Lilly) worden in een micro-dimensie van hun realiteit gezogen. Samen met Hopes ouders en Scotts dochter Cassie. In de andere dimensie komen ze erachter dat een eerdere vriend van Hopes moeder (Michelle Pfeiffer) nu voor de vijand werkt.

Vragen


Welk geheim draagt Hopes moeder met haar mee? En waarom duikt Kang ineens op?

Confrontatie


De gemoederen komen weer op scherp te staan. Met verhaallijnen uit het verleden en heden die bij elkaar komen. Een confrontatie is onvermijdelijk.

Disney+


Ant-Man and the Wasp: Quantumania was met een opbrengst van meer dan 400 miljoen dollar een redelijk succes in de bioscoop, afgezet tegen de andere Marvel-films. De film is vanaf 17 mei te bekijken via Disney+. Op de streamingdienst zijn ook meerdere Marvel-films te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo ziet de toekomst van 'Grey's Anatomy' er uit
Series / Nieuws

Zo ziet de toekomst van 'Grey's Anatomy' er uit

De topproducente over de hitserie nadat deze onlangs een 20e seizoen heeft gekregen.

Grey's Anatomy wordt in de VS uitgezonden op de zender ABC, welke mede door de ziekenhuisserie zo groot is geworden. Zowel voor als achter de schermen zijn door de jaren heen de nodige veranderingen geweest.

Shonda Rhimes is de bedenker van de serie. In een recent interview met E!News sprak zij over de toekomst van Grey's Anatomy.

Constante verandering


Rhimes staat er positief tegenover, en er mogen wat haar betreft nog seizoenen bij. Het belangrijkste voor haar is dat het kijkerspubliek Grey's Anatomy ziet zitten. Rhimes: "Er lijkt geen einde aan te komen, en dat is geweldig. Tegen de tijd dat 'Grey's Anatomy' eindigt ben ik misschien wel een oud dametje".

"Die wereld [van de serie] behoort de fans toe, en die zijn heel duidelijk in wat ze willen. Het is zo'n bijzondere serie en het blijft goed gaan terwijl het verhaal constant verandert. Ik ga me er niet mee bemoeien en zolang de fans het willen, blijven we 'Grey's Anatomy' filmen," besluit Rhimes.

Hoog aanpassingsvermogen


In de VS zijn de kijkcijfers door de jaren heen uitstekend gebleven, ondanks de grote veranderingen. Dit betrof onder andere het vertrek van belangrijke personages, zoals onlangs het geval was met Meredith Grey (Ellen Pompeo). Ook veranderde de serie van showrunner, waarbij Krista Vernoff het stokje doorgaf aan Meg Marinis. Gezien het hoge aanpassingsvermogen en stabiele kijkcijfers kan Grey's Anatomy dus voorlopig wel even vooruit.

Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.