search
Hoe is het eigenlijk met 'Sergeant Zeke Anderson' uit 'Tour of Duty'?
Series / Featured

Hoe is het eigenlijk met 'Sergeant Zeke Anderson' uit 'Tour of Duty'?

Zeke Anderson was één van de populairste acteurs uit hitserie 'Tour of Duty'

Sergeant Clayton Ezekiel 'Zeke' Anderson was één van de hoofdpersonages in de eind jaren '80 ongekend populaire serie Tour of Duty. De serie volgde een groep jonge Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnam-oorlog.

Zeke Anderson


Zeke, die op de bijgevoegde foto helemaal vooraan staat, was de sympathieke maar ervaren sergeant van een jonge groep Amerikaanse soldaten die door 'Uncle Joe' naar Vietnam was gestuurd om daar een oorlog uit te vechten. In de serie volgen we deze groep soldaten die veelvuldig op patrouille moet in de bossen van Vietnam en zo onderdeel wordt van de verschrikkingen van deze oorlog.

Tour of Duty cd's


De door Veronica uitgezonden serie was in Nederland zeer populair. In de serie werd veel jaren '60 muziek ten gehore gebracht. Zo was de openingstune het prachtige Paint it Black van The Rolling Stones. In Nederland is er een hele cd-serie met jaren '60 muziek uitgebracht onder de naam: Tour of Duty, dit naar aanleiding van het succes van de serie.

Terence Knox


De rol van Zeke Anderson werd gespeeld door Terry Davis. Davis werd geboren in 1946 en nam toen hij ging acteren zijn artiestennaam Terence Knox aan. Terence Knox is naast zijn rol in Tour of Duty ook bekend van zijn eerdere rol als Dr. Peter White in de hitserie St. Elsewhere.

Knox speelde daarnaast nog zeer veel andere (gast)rollen in films en series, zoals Lois & Clark: The New Adventures of Superman in 1993 en Best Years Gone in 2021.

In 2022 nog film opgenomen


Knox is momenteel nog altijd actief als acteur en zijn laatste film is Silent Night in Algona die in 2022 is uitgebracht. Knox is inmiddels dus echt wel een jaartje ouder maar is nog altijd actief als acteur.

Boksen


Tot slot een leuk weetje: voor zijn acteercarrière was hij amateur bokskampioen. Van de 57 partijen die hij vocht, verloor hij er slechts eentje!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen