search
Misdadig goede klassieker komt naar Netflix
Films / Nieuws

Misdadig goede klassieker komt naar Netflix

De misdaadfilm 'Scarface' uit 1983 is te streamen vanaf dinsdag 16 mei op Netflix.

Wie kent deze misdaadfilm nou niet? Als je hem niet hebt gezien, dan heb je zeker wel over deze film gehoord. Vanaf dinsdag 16 mei kan je de film gaan streamen bij Netflix.

Cocaïnesmokkel


Een jonge Cubaan, Tony Montana, raakt verwikkeld in de harde waarheid als in Miami vluchtelingen zich alleen staande kunnen houden met de misdaad. Hij komt in aanraking met de wereld van de cocaïnesmokkel en weet zich hier goed in te vinden. Wanneer hij hier veel geld mee weet te verdienen wordt hij overvallen door paranoia en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem voorzien.

Achter de film


Montana wordt vertolkt door Al Pacino. Velen noemen dit een van de beste rollen die hij ooit heeft gespeeld. Michelle Pfeiffer, Steven Bauer, Mary Elizabeth Mastrantonio en Robert Loggia zien we onder andere ook in de film.

Brian De Palma heeft de film geregisseerd, hij is niet alleen bekend van deze film maar ook van The Black Dahlia en Casualties of War.

Goede scores


Scarface scoort bij het publiek op Rotten Tomatoes een hele goede 94% en onder de recensenten een nette 79%. Zij zeggen het volgende over de film.

"Wat een somber, deprimerend verhaal had kunnen zijn, werd levendig gehouden door De Palma's wrange, sarcastische blik op volwassen mannen die dure pakken dragen en elkaar neerschieten."

"Aan de hand van het scenario van Oliver Stone schetst De Palma een huiveringwekkend, onaangenaam maar pervers vermakelijk portret van de cocaïnehandel. Het siert hem dat de 2 uur en 45 minuten voorbij vliegen als zoveel kogels."

Netflix


Vanaf dinsdag 16 mei stream je de film, waar je dan ook maar wilt, bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen