search
Hoe Donald Trump onbewust een grote rol speelde in Apple-serie 'Ted Lasso'

Hoe Donald Trump onbewust een grote rol speelde in Apple-serie 'Ted Lasso'

Zonder de oud-president had de serie er totaal anders uit gezien.

Mitchell van Vuren
Showrunner Jason Sudeikis onthulde laatst dat de voormalige president van de Verenigde Staten toch nog ergens goed voor was. Donald Trump was namelijk een doorslaggevende factor in het vormgeven van het personage, dat Ted Lasso is geworden in de gelijknamige Apple-serie.

Na enkele succesvolle seizoenen is Ted Lasso een van de meest spraakmakende series geworden van Apple TV+. Maar weinigen hadden kunnen bedenken dat meneer Trump daar een rol in te spelen had.

Trump


In een interview met The Guardian vertelde Sudeikis dat het personage van Ted Lasso oorspronkelijk heel anders was. Na de verkiezingen van 2015 veranderde het personage echter van 'strijdlustig' naar meer timide en vriendelijk.


Hij vertelde over die tijd: "Ik haatte hoe mensen niet meer naar elkaar luisterden. Dingen werden erg binair, en ik denk niet dat de wereld zo werkt. En als nieuwe ouder - we kregen onze zoon Otis in 2014 - was het zo: 'Jongen, ik wil hier niets aan toevoegen. Ja, ik wilde het gewoon niet uitbeelden.'"

Serie


Zo heeft Trump toch iets positiefs aan de wereld toegevoegd. Niet per se door zelf iets goeds te doen, maar eerder door een soort anti-inspiratie te zijn voor een geliefd personage.Het laatste seizoen van Ted Lasso is nu te zien bij Apple TV+.Aanbevolen artikelen