search
Meedoen aan 'The Walking Dead'? Dan moet je eerst slagen voor 'zombieschool'
Series / Nieuws

Meedoen aan 'The Walking Dead'? Dan moet je eerst slagen voor 'zombieschool'

Enkel de beste van de besten konden zichzelf aan het einde een echte 'zombie' noemen.

Voor het filmen van The Walking Dead en de lading aan spin-offs kan je beter geen tekort hebben aan zombies. Daarvoor moesten er vele figuranten worden getraind om 'echte' zombies te worden.

De geloofwaardigheid van een Walker kan een scène maken of breken, wat ook de reden is dat de makers van de AMC-serie daar flink in geïnvesteerd hebben. Ze hebben ervoor een 'Zombie School' opgezet.

Zombieschool


Om de figuranten zo goed mogelijk op te leiden werd er een 'zombieschool' opgericht. Greg Nicotero, verantwoordelijk voor visual effects, lichtte in een interview toe hoe dat eraan toe ging.



Elke keer deden 150 tot 200 figuranten auditie, die moesten strijden om de begeerde plek in de serie. Want Nicotero kon behoorlijk kieskeurig zijn op meerdere vlakken.

Criteria voor een zombie


Nicotero verteldde: "Ik beoordeel [de figuranten] op twee criteria: uiterlijk en prestatie. We hebben een visuele esthetiek die echt belangrijk is voor de show en de zombies, dat ze er dun en uitgemergeld uitzien."



Hij ging verder: "We kiezen meestal voor dunnere mensen met een specifieke botstructuur, zodat wanneer we ze protheses aanmeten… het niet lijkt alsof we hun gezicht te veel uitbouwen. Het tweede deel is de uitvoering. De acteur moet de rol tot leven brengen. Het is heel belangrijk dat onze Walkers echt en authentiek zijn."

De winnaars


Nicotero vertelde over de winnaars van de competitie: "Een winnaar is iemand die veel karakter in zijn rol brengt. Dit gaat helemaal terug naar Boris Karloff en Frankenstein. Je voelt het karakter onder de make-up en in de make-up."



Hij vervolgde: "Als we seizoen 1 opnemen en Rick gaat het park in en vindt een zombiemeisje dat over de grond kruipt, en hij knielt naast haar en trekt het pistool en zegt: 'Het spijt me dat dit met je gebeurd is', is er emotie. Het is niet alleen een monster, maar hij kijkt haar aan en we voelen sympathie, we voelen een gevoel van verlies, we voelen emotie."

Kijken


Zo blijkt dat er zelfs achter het spelen van een zombie bijzonder veel werk zit, en dat de figuranten daar ook lof voor verdienen.

Hun harde werk kan je in The Walking Dead terugvinden op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen