Seizoen 2 van 'The Rings of Power' krijgt epische soundtrack voor Sauron

Bear McCreary over 'The Rings of Power'-muziek

De componist hint naar de muziek die we in het tweede seizoen van de serie kunnen verwachten voor het legendarische personage Sauron.

Niels Arts, 16-05-2023 19:23

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Aan het einde van het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power werd onthuld dat de Dark Lord van Middle-earth, Sauron, de hele tijd al op het scherm te zien was.
Het personage Halbrand, gespeeld door Charlie Vicker, bleek namelijk Sauron te zijn. In het tweede seizoen van The Rings of Power gaan we de Dark Lord vaker aan het werk zien.

Saurons muziek in The Rings of Power seizoen 2

Bear McCreary, de componist van The Rings of Power, sprak onlangs met Comic Book over de muziek van Sauron in de serie.

"Een van de dingen waar ik het meeste plezier mee had, was het Sauron-thema. Spoiler alert, hij is een ander personage in seizoen 1. Het blijkt dat er naar hem wordt gehint, maar we leren hem ook kennen voordat we beseffen dat hij het is en dat personage heeft ook een thema. Het thema van dat personage is achterstevoren het Sauron-thema."

"Je hebt deze tonen gehoord. Je hebt al deze dualiteit, deze ingebouwde onbewuste truc die ik gebruikte om je min of meer te leren dat Sauron hier is. Je kent hem, zelfs als je niet weet dat je hem kent."

De oplettende kijker en luisteraar had al vroeg in seizoen 1 het mysterie rondom Sauron kunnen ontrafelen.

In het tweede seizoen van The Rings of Power bouwt McCreary verder op het thema van Sauron. Hij geeft aan dat we nog lang niet alles gehoord hebben, en dat het thema zal evolueren met "great twists and turns".

The Rings of Power is nu te zien op Prime Video.

Lees meer over: The Lord of the Rings, The Rings of Power, Amazon Prime Video, Sauron, Bear McCreary

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix