Spraakmakende 'The Idol' van HBO Max geïnspireerd door sekteleider

De regisseur van de spraakmakende serie onthult hoe het idee voor 'The Idol' ontstond.

Valeria Milić, 17-05-2023 11:42

Het ontstaan van de miniserie The Idol maakt het verhaal al bijna verguisd nog voor men goed en wel van start gegaan is. Als we de verhalen mogen geloven rommelde het behoorlijk achter de schermen.
Niet alleen vertrok regisseur Amy Steimetz, ook werden de nodige scènes opnieuw gefilmd. Sam Levinson was eigenlijk alleen verantwoordelijk voor het verhaal, maar nam het regiestokje over.

Aandacht getrokken

Levinson ontwikkelde het verhaal van de serie samen met Abel "The Weeknd" Tesfaye en Reza Fahim. In een interview met W Magazine vertelt Levinson hoe The Weeknd het verhaal kwam pitchen.

De rapper wist zeker de aandacht te trekken. Levinson: "Abel kwam [het verhaal] bij ons pitchen. Hij zei vervolgens iets dat me bijbleef, namelijk 'als ik een sekte wilde beginnen, dan zou ik dat zo kunnen doen'".

"Hiermee bedoelde hij dat zijn fans zo toegewijd zijn dat ze voor hem door het vuur zouden gaan. Dit was de inspiratie voor het verhaal: wat als een popster een relatie krijgt met een sekteleider en niemand er wat van zegt," besluit Levinson.

Smeuïg drama

Lily-Rose Depp speelt de hoofdrol van popster Jocelyn, die bezig is met een comeback. Zij krijgt echter een ongezonde verhouding met Tedros (The Weeknd), wat de gebeurtenissen in gang zet. Naar verluidt zou The Weeknd meer aandacht hebben gewild voor zijn eigen personage, en de creatieve meningsverschillen hierover leidden tot het nodige drama achter de schermen.

Binnenkort is te zien of het drama voor de schermen inderdaad zo smeuïg is als sommigen beweren. Je kunt The Idol vanaf 4 juni streamen op HBO Max.
Lees meer over: The Idol, Lily Rose Depp, The Weeknd, Abel Tesfaye, HBO, HBO Max, Sam Levinson, Reza Fahin

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam