search
Hollywoodster Colin Farrell verstoord door schrijversstaking in grote DC-serie
Series / Nieuws

Hollywoodster Colin Farrell verstoord door schrijversstaking in grote DC-serie

Een van Batman's grootste schurken moet toch echt even wachten op de onderhandelingen.

Momenteel is het de een na de andere serie die te kampen krijgt met problemen in de productie door de WGA-staking. Nu is het de beurt aan de The Batman-spin-off The Penguin. De stakers hebben een stokje gestoken voor opnames in New York.

De Writers Guild of America (WGA) is de Amerikaanse vakbond voor scenarioschrijvers en heeft sinds kort een staking aangekondigd voor eerlijke financiële compensaties voor hun leden. Bij aanvang van het protest was er nog weinig aan de hand voor de meeste series, veel scripts waren al geschreven. Maar nu lopen steeds meer series in de problemen.

De pinguïn kan weer naar huis


Het aankomende The Penguin met de Ierse acteur Colin Farrell in de hoofdrol zou dinsdagochtend beginnen aan opnames in Westchester, New York alleen kwamen leden van WGA East al vroeg op de set aan om te protesteren. Ze lieten niemand van de cast en crew op de set komen en als resultaat werden de opnames opgeschort.

Waar gaat The Penguin over?


In de achtdelige dramaserie zal Farrel weer de rol van de Batman-schurk op zich nemen die hij in de film The Batman ook al speelde tegenover acteur Robert Pattinson. De spin-off zal de opkomst van The Penguin verkennen in de criminele onderwereld van Gotham City.

De opnames van The Penguin staan vooralsnog gepland voor maart tot en met juli van dit jaar, en zal in 2024 op de nieuwe streamingdienst Max verschijnen. Aangezien er nog geen einde in zicht is voor de WGA-staking is het nog maar de vraag of de planning stand houdt.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen