search
Achter de schermen bij 'Seinfeld': hoe Julia Louis-Dreyfus erin slaagde om haar plek te veroveren
Series / Nieuws

Achter de schermen bij 'Seinfeld': hoe Julia Louis-Dreyfus erin slaagde om haar plek te veroveren

Gelukkig was ze zowel voor, als achter de schermen, dezelfde assertieve stuiterbal.

Een van de succesvolste sitcoms uit de jaren 90 gaf de wereld vier spraakmakende personages. In Seinfeld begaven Jerry, Kramer, George en Elaine zich elke aflevering in allerlei ongemakkelijke situaties. Elaine's aanwezigheid was echter niet vanzelfsprekend.

De Amerikaanse actrice Julia Louis-Dreyfus speelde 8 jaar lang de rol van Elaine Benes, de energieke vriendin van Jerry die een talent had de verkeerde dates uit te kiezen. Ten tijde van de opnames, zeker in het begin, herinnert ze nog dat ze vaak moest vechten om haar personage meer naar voren te laten komen in de serie.

Man of vrouw, dat maakt niet uit


In een interview vertelt Louis-Dreyfus: "Ik bekeek het nooit vanuit het perspectief van geslacht. Ik wilde gewoon met iedereen spelen. Ik moet eerlijk zeggen, in het begin had ik niet altijd veel te doen in bepaalde afleveringen. Ik ging dan meerdere keren per dag naar Larry [David] en Jerry [Seinfeld] om ze te vertellen dat ze meer over mij moeten schrijven. Ik moet meer in de serie voorkomen. Dus ik bleef dat zeggen, en uiteindelijk deden ze het."

De aanhouder wint


De assertiviteit van Louis-Dreyfus heeft haar geen windeieren gelegd. Voor haar rol won ze meerdere prijzen zoals een Primetime Emmy en Golden Globe voor beste actrice in Seinfeld. Ook werden miljoenen kijkers verliefd op het personage en was het een van hun favorieten. Velen denken graag terug aan de momenten waarop Elaine karakteristiek begon te 'dansen'.

Kijk nog eens alle afleveringen terug van Seinfeld op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen