search
Spannend kat-en-muisspel in 'The Departed'
Films / Nieuws

Spannend kat-en-muisspel in 'The Departed'

Beiden moeten hun eigen identiteit beschermen en die van de ander zien te achterhalen.

Ook deze keer zetten we films in het zonnetje die je absoluut gezien moet hebben. Vandaag hebben we het over de klassieker The Departed met Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon en Mark Wahlberg.

Ierse Maffia


De film speelt zich af in Zuid-Boston. De Ierse maffia houdt hier huis. Willy Costigan (DiCaprio) infiltreert in deze maffiagroep. Tegelijkertijd heeft maffiabaas Frank Costello (Nicholson) een eigen mol, Colin Sullivan (Damon), in de staatspolitie weten onder te brengen.Kat-en-muisspel


Beiden moeten hun eigen identiteit beschermen en die van de ander zien te achterhalen. Wat volgt is een kat-en-muisspel.

Colin Sullivan promoveert snel binnen zijn afdeling door gebruik te maken van de voorkennis die Costello aanlevert. Costello doet er alles aan om de verrader in zijn crew te achterhalen en pootje te lichten. Willy Costigan moet zich zo min mogelijk verdacht gedragen.Martin Scorsese


De film uit 2006 is na Taxi Driver en Goodfellas het zoveelste pareltje van regisseur Martin Scorsese. Met zijn sterrencast verveelt de twee en een half uur durende film geen seconde.

HBO Max


The Departed heeft een 8,5/10 waardering op IMDb en 91 procent op Rotten Tomatoes. De film is te zien via HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen