Spannend kat-en-muisspel in 'The Departed'

Filmnieuws - Beiden moeten hun eigen identiteit beschermen en die van de ander zien te achterhalen.

Thuur Hutjens, 19-05-2023 06:37

Ook deze keer zetten we films in het zonnetje die je absoluut gezien moet hebben. Vandaag hebben we het over de klassieker The Departed met Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon en Mark Wahlberg.

Ierse Maffia

De film speelt zich af in Zuid-Boston. De Ierse maffia houdt hier huis. Willy Costigan (DiCaprio) infiltreert in deze maffiagroep. Tegelijkertijd heeft maffiabaas Frank Costello (Nicholson) een eigen mol, Colin Sullivan (Damon), in de staatspolitie weten onder te brengen.


Kat-en-muisspel

Beiden moeten hun eigen identiteit beschermen en die van de ander zien te achterhalen. Wat volgt is een kat-en-muisspel.

Colin Sullivan promoveert snel binnen zijn afdeling door gebruik te maken van de voorkennis die Costello aanlevert. Costello doet er alles aan om de verrader in zijn crew te achterhalen en pootje te lichten. Willy Costigan moet zich zo min mogelijk verdacht gedragen.


Martin Scorsese

De film uit 2006 is na Taxi Driver en Goodfellas het zoveelste pareltje van regisseur Martin Scorsese. Met zijn sterrencast verveelt de twee en een half uur durende film geen seconde.

HBO Max

The Departed heeft een 8,5/10 waardering op IMDb en 91 procent op Rotten Tomatoes. De film is te zien via HBO Max.


Lees meer over: the departed, jack nicholson, matt damon, mark wahlberg, hbo max, kijktip

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix