Deze 5 geweldige Netflix-series werden jammerlijk vroegtijdig gecanceld door de streamingdienst

Als het aan de fanbase had gelegen waren er van deze series nog veel meer seizoenen uitgekomen.

Glenn Walsh, 19-05-2023 06:00

Netflix en andere grote streamingdiensten hebben nog wel eens de neiging om een goed ontvangen serie voortijdig te beëindigen. Tot woede en frustratie van de fans. Hieronder een overzicht van vijf series waar kijkers nog veel meer van hadden willen zien.

5 - The OA

Deze mysterieuze dramaserie heeft van Netflix twee seizoenen mogen draaien. De serie gaat over de jonge Prairie Johnson die na zeven jaar weer verschijnt na ontvoerd te zijn. Bij haar terugkomst noemt ze zichzelf The OA (Original Angel) en blijkt ze te kunnen zien, wat niet het geval was toen ze ontvoerd werd. Na het nieuws dat Netflix niets zag in een derde seizoen The OA ging de online campagne #SaveTheOA viraal. Het protest moest de serie terughalen maar was helaas aan dovemansoren gericht.

Kijk alle afleveringen hier.4 - Jessica Jones

Voordat Disney met een eigen streamingdienst kwam was er een samenwerking tussen Netflix en Marvel. Er werden een aantal series gemaakt over allerlei superhelden in de straten van New York. Eén daarvan was Jessica Jones. De serie met actrice Krysten Ritter in de hoofdrol ging over de voormalig superheldin, en nu alcoholistische privédetective, Jessica Jones die over superkrachten beschikte. Het heeft drie seizoenen op Netflix mogen staan maar werd uiteindelijk gecanceld, samen met alle andere Marvel titels.

Kijk alle afleveringen hier.3 - Sens8

Dit was er een met zwaargewichten uit de entertainmentindustrie aan het roer. Het mysterieuze Sens8 was het geesteskind van de Wachowski's, ook wel bekend van de The Matrix-films. Het ging over acht onbekenden in allerlei uithoeken van de wereld die op een mentale en emotionele manier aan elkaar verbonden waren. Opvallend aan de serie was dat er geen grote namen werden gecast in de rollen, maar de voorkeur gegeven werd aan nieuw verworven talent. Ondanks zeer positieve ontvangst bij critici en het publiek werd het na twee seizoenen gecanceld omdat volgens Netflix baas Ted Sarandos de fanbase niet groot genoeg was om de kosten te dekken van zo'n grote productie.

Kijk alle afleveringen hier.2 - 1899

Zo mysterieus en snel als 1899 opkwam, zo snel verdween het weer van Netflix. De sci-fi serie van de makers van het evenzo mysterieuze Dark ging over een groep reizigers met allerlei verschillende nationaliteiten die op reis waren naar een nieuwe toekomst. Het avontuur eindigde al snel in een nachtmerrie wanneer ze midden op de zee een verlaten schip tegenkwamen waar een verschrikkelijk raadsel zich voordeed. Al vrij snel na het uitkomen van het eerste en enige seizoen besloot Netflix niet door te gaan met de serie omdat er ook hier blijkbaar te weinig mensen naar keken om het levensvatbaar te maken.

Kijk alle afleveringen hier.1 - Mindhunter

Misschien wel de grootste flater die Netflix heeft geslagen is het cancellen van de intrigerende serie Mindhunter. De serie gaat over een jonge FBI-agent die samen met zijn partner de samenwerking aangaat met een psycholoog en zo de basis vormt voor de wetenschap over het profileren van seriemoordenaars. In de serie vergaren ze de kennis door interviews aan te gaan met bekende seriemoordenaars als Ed Kemper, David Berkowitz en Jerry Brudos. Het werd geproduceerd en geregisseerd door bekende filmmaker David Fincher, ook bekend van films als Se7en en Fight Club. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een uitstekende score van 97% en op IMDB staat het zelfs in de lijst van de 250 beste tv-series aller tijden. Je kan het misschien al raden; ook voor Mindhunter was er op Netflix geen toekomst. Volgens Fincher was het voor Netflix te duur om te produceren en dus komt er na een duidelijk open einde van seizoen twee geen seizoen drie.

Kijk alle afleveringen hier.

Lees meer over: The OA, Jessica Jones, Sense8, 1899, Mindhunter, David Fincher, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Na 'The Boys' en 'Gen V' krijgen we een 3e serie

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix