search
Deze enge feiten maken horrorfilm 'The Exorcist' nog enger

Deze enge feiten maken horrorfilm 'The Exorcist' nog enger

Deze extreem enge horrorfilm uit 1973 weet kijkers nog steeds te boeien en laat men nog steeds wegkruipen achter hun banken. De film stream je bij HBO Max.

Patricia Koning
The Exorcist is een van de engste horrorfilms ooit. Als je deze bizarre 'weetjes' over de film kent, maakt het de film eigenlijk alleen nog maar gruwelijker.

Veroordeelde seriemoordenaar


Paul Bateson, een echte röntgen technicus en uiteindelijk een veroordeelde seriemoordenaar, speelde de rol van de assistent van de radioloog in de scène waarin Regan een halsslagader angiografie ondergaat.

Hij werd gearresteerd voor moord in 1979, nadat hij een filmcriticus had ontmoet en zijn schedel had ingeslagen met een koekenpan. Na 20 jaar gevangen te hebben gezeten, kwam hij in 2004 weer vrij.

Brand


Het huis van Macneil vloog in brand tijdens de opnamen, behalve de kamer van Regan. Een zeer mysterieuze brand liet de hele set beschadigd achter, alleen de kamer van Regan was mysterieus genoeg volledig ongedeerd.

Geïnspireerd op een real-life exorcisme


De roman, ook getiteld The Exorcist, geschreven door William Peter Blatty, werd voor het eerst gepubliceerd in 1971. Het was gebaseerd op de zaak in Maryland uit 1949 van een 13-jarige jongen. De jongen leed aan een onverklaarbare kwaal na de dood van een tante die hem een oud Ouija-bord had laten zien en extreme tekenen van demonische bezetenheid begon te vertonen.

De eerste uitdrijving was niet succesvol en stopte toen de priester lichamelijk letsel opliep. De jongen zou zich los hebben gemaakt en de priester hebben gesneden met een matras veer. De jongen heeft uiteindelijk ongeveer 30 uitdrijvingen ondergaan.

Bij HBO Max


De film scoort een 8.2/10 bij IMDb en gemiddeld 86% bij Rotten Tomatoes. Bekijk deze extreem enge horrorfilm bij HBO Max als je dat nog aandurft.

Aanbevolen artikelen