Hoe is het tegenwoordig toch met het bijzondere jaren '80 kindsterretje 'Webster'?

Hoe is het nu met de kleine kindster 'Webster'?

Emmanuel Lewis speelde de rol van 'Webster' in de gelijknamige serie.

Bas de Kramer, 21-05-2023 11:55

Webster was een Amerikaanse sitcom die in de jaren '80 buitengewoon populair was. De hoofdrol was voor het personage 'Webster' gespeeld door acteur Emmanuel Lewis.

Webster

Webster was een jong donker jongentje dat Na het overlijden van zijn biologische ouders wordt opgevoed door het blanke echtpaar George (gespeeld door Alex Karras) en Katherine Papadopolis (gespeeld door Susan Clark). Webster heeft een bijzonder postuur, Webster was aan het begin van de serie circa 1 meter en acteur Emmanuel Lewis werd uiteindelijk niet groter dan 1 meter 30.

Emmanuel Lewis

Emmanuel Lewis werd geboren op 9 maart 1971 en is de jongste van vier kinderen. Hij heeft nog één zus en twee broers. Op jonge leeftijd al wordt Lewis als acteur ontdekt. Via een castingbureau voor talentvolle kinderen krijgt hij al op zeer jonge leeftijd rollen in reclame's van onder andere Colgate en Burger King.

Lewis speelt vervolgens als 'Webster' de grootste rol uit zijn carrière. Hij begint deze rol op twaalfjarige leeftijd. De serie loopt in totaal zes seizoenen en 150 afleveringen. Lewis is in die tijd zeer populair en de wereld lijkt aan zijn voeten te liggen.

Toch heeft Lewis na Webster nooit meer een grote rol gepakt. Het imago van Webster en zijn geringe lengte zitten zo nadrukkelijk aan hem vastgeplakt dat het zeer lastig voor hem is ergens anders een grote rol te scoren. Wel speelt hij nog kleine rolletjes in bijvoorbeeld Family Matters en Malcolm & Eddie.

Overleden?

Ergens rond de eeuwwisseling duikt, ook omdat niemand meer van hem hoort, vervolgens het hardnekkige gerucht op dat hij overleden zou zijn. Dit gerucht blijkt uiteindelijk helemaal niet waar te zijn. Lewis verschijnt nog maar zelden in de media en heeft inmiddels een 'normaal' leven. Hij is een aantal bedrijven gestart, onder andere een vervoersbedrijf en een autowasserette.


Lees meer over: webster, emmanuel lewis, alex karras, susan clark

Populair nieuws

Laatste serienieuws