search
Wednesday's meest problematische trekje in de Netflix-hitserie
Series / Nieuws

Wednesday's meest problematische trekje in de Netflix-hitserie

Wednesday vindt dat alles aan de buitenwereld ligt, maar dit trekje is echt behoorlijk lastig.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het eerste seizoen van Tim Burton's Wednesday zagen we al dat hoofdpersoon Wednesday dik tevreden is met wie zij is. Ware het niet dat dit vermogen voor problemen in haar leven zorgt.

Seizoen 1 van de fantasyserie liet zien dat Wednesday visioenen heeft. Wat het echter lastig maakt is het feit dat je niet weet op welke manier zij uitkomen.

Levend en wel


In eerste instantie wordt de indruk gewekt dat visioenen sowieso onbetrouwbaar zijn. Wednesday 'ziet' Rowan's dood, maar vervolgens blijkt hij levend en wel gewoon op school te verschijnen. Verder is daar het visioen van haar voorouder Goody Addams, die Wednesday vertelt dat zij de sleutel is.

In beide gevallen bleken de visioenen wel degelijk te kloppen, maar op een andere manier dan je zou denken. Wednesday interpreteert ze namelijk net even anders dan de bedoeling was, waardoor de situatie juist uit de klauwen loopt.

Verder onderzoek en escalatie


Rowan blijkt wel degelijk vermoord, en dit spoort Wednesday aan tot verder onderzoek. Ook klopt Goody Addams' uitspraak dat zij de sleutel is. Marilyn Thornhill heeft namelijk Wednesday's bloed nodig om Joseph Crackstone weer tot leven te brengen. Puur door Wednesday's handelen op grond van haar visioenen draagt per ongeluk bij aan de uiteindelijke escalatie waarbij een deel van Nevermore afbrandt.

Seizoen 1 lijkt erop te wijzen dat je de toekomst niet kunt veranderen ongeacht wat je doet. Het nieuwste seizoen zal ongetwijfeld voor meer macabere humor en kostelijke escalaties zorgen. Wellicht dat de vermogens van de Addams-telg zich op die manier juist wat verder zullen ontwikkelen.

Kijk Wednesday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen