search

Ons nieuws van zondag 21 mei 2023

"Holy Smokes" seizoen 2 van deze game adaptatie wordt echt iets anders
Series / Nieuws

"Holy Smokes" seizoen 2 van deze game adaptatie wordt echt iets anders

Seizoen 2 laat nog even op zich wachten, maar het wordt beter dan je durft te hopen.

Fans zijn al een hele tijd aan het wachten voor het vervolg van de geanimeerde serie Arcane. Gelukkig heeft regisseur en muzikant Christian Linke nu een spannende update voor seizoen 2.

De Netflix serie speelt zich af in een wereld waarin magie verstrengeld is met technologie en de onrust tussen de rijken en de onderdrukten steeds heftiger wordt.

Seizoen 1 kreeg heel veel lovende kritieken en er werd dan ook meteen een tweede seizoen aangekondigd. Deze is al meer dan een jaar in productie, maar volgens Linke is het dit lange wachten wel waard.

Een fantastische soundtrack


Linke kwam helaas niet met een update over een verschijningsdatum, maar juist over de soundtrack. Hij liet op Twitter weten dat de soundtrack heel erg speciaal gaat zijn. Om zijn woorden nog wat kracht bij te zetten, eindigde hij het bericht met "Holy smokes".

Hoewel er wel updates worden gegeven, is het helaas nog niet duidelijk wanneer Arcane terugkeert. Het creatieve team is namelijk nog steeds bezig om de seizoen 2 op het niveau van het eerste seizoen te krijgen.

Bekijk hieronder de tweet en stream Arcane op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' krijgt in seizoen 2 nog meer crossovers
Series / Nieuws

'Star Trek: Strange New Worlds' krijgt in seizoen 2 nog meer crossovers

Showrunner Akiva Goldsman ziet meer crossovers in 'Star Trek: Strange New Worlds' wel zitten.

Star Trek: Strange New Worlds seizoen 2 zal een aflevering bevatten waarin in een crossover zit met Star Trek: Lower Decks, maar daar houdt het waarschijnlijk niet op. Dat onthulde showrunner Akiva Goldsman onlangs in een interview.

Volgens Goldsman zouden er meerdere crossovers mogelijk zijn: "Ik ben zo promiscue als maar kan wanneer we de crossovers naar tijdlijnen van andere series bespreken. Daar wordt ik erg blij van", zei hij.

Geen fanservice


Hij is echter niet van plan om series te mixen om het mixen: "Ik denk dat onze regel altijd is dat het niet enkel fanservice mag zijn – wat niet wil zeggen dat we fans niet graag tegemoet komen, maar er moet ook een echt verhaal worden verteld".

Wat betreft de cross-over met Star Trek: Lower Decks, zei Goldsman:

"We hadden een heel leuke tijd toen we daarmee bezig waren en gingen aan de slag met onze uitgebreide familie van de andere serie, zowel voor de camera als erachter".

"En natuurlijk regisseerde Jonathan Frakes het. Dus in veel opzichten is het een smeltkroes van Star Trek, die aflevering. En er zijn er meer, maar het is niets voor mij om zomaar spoilers te geven..."


Star Trek: Strange New Worlds seizoen 2 is vanaf 15 juni te zien op SkyShowtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kostuumdesigner ontkracht populaire fan theorie over 'Yellowjackets'
Series / Nieuws

Kostuumdesigner ontkracht populaire fan theorie over 'Yellowjackets'

Er blijkt een andere betekenis te zitten aan de gedeelde jas in de serie dan fans tot nu toe dachten.

Als het gaat om de serie Yellowjackets, gaan er veel verschillende theorieën rond die bedacht zijn door fans. Door de mysteries en de verschillende tijdlijnen in de serie, zijn fans gretig op zoek naar ieder verband dat ze maar kunnen vinden. Maar deze theorieën zijn uiteraard niet altijd waar.

In hun theorieën duiken fans onder andere in de details van de kostuums in Yellowjackets. Nu heeft de kostuumontwerper van de serie, Amy Parris, een van die theorieën echter ontkracht.

Een van de details die fans hebben opgemerkt heeft te maken met de jas van Travis (Kevin Alves). Fans die goed hebben gekeken, hebben gemerkt dat de jas afwisselend is gedragen door Travis, Lottie (Courtney Eaton) en Natalie (Sophie Thatcher).

Warmste jas


Fans hebben gespeculeerd over verschillende betekenissen die deze jas kan hebben, maar volgens Paris zit er geen diepere gedachte achter waarom de jas wordt doorgegeven. Het is gewoon de warmste jas. Maar hoe het in het bezit van Travis terechtkwam, is wel een verhaal op zich:

"[Het is] de warmste jas. We wisten dat we een gedeeld item wilden hebben. En het is met opzet bedoeld dat hij er super warm uitziet en geen deel uitmaakt van de bagage van de Yellowjackets [teamleden] die daarheen vlogen".

"Dus daar is iets dat het publiek zal... in toekomstige afleveringen zal aan hen worden onthuld waar de oorsprong van deze jas vandaan komt. Maar de waarheid is, ja, het is hun warmste jas, dus wie naar buiten gaat om water te halen of te jagen of wat ze ook doen, het wordt door hen gedeeld"
.

"Het is een erg leuke plot onthulling als we erachter komen waar die [jas] vandaan komt", voegde Parris eraan toe.

Yellowjackets is te zien op Sky Showtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke pech voor 'The Flash': Acteur kreeg corona tijdens het filmen van de seriefinale
Series / Nieuws

Dikke pech voor 'The Flash': Acteur kreeg corona tijdens het filmen van de seriefinale

Het filmen van de seriefinale van 'The Flash' ging niet zo makkelijk als gehoopt.

The Flash is misschien wel de snelste man ter wereld, maar het blijkt dat zelfs superhelden niet alles kunnen ontlopen - of in ieder geval hun acteurs niet. The Flash-ster Grant Gustin onthulde namelijk dat hij vlak voor de opnames van de seriefinale corona opliep.

Gustin vertelde aan EW dat hij, zes dagen voordat het filmen begon, op de bank gestrand was met COVID. Het werd voor hem daardoor nog een hele klus om het allemaal toch nog te laten werken:

"Ik kreeg drie jaar lang geen COVID, en we waren zes dagen verwijderd van de finish en ik kreeg op de een of andere manier COVID. En God zegene hen [het productieteam], ze lieten het op de een of andere manier werken en verschoven wat dingen op het schema".

Green screen


"We stopten voor één dag. Ik was net zo dichtbij de finish en moest uiteindelijk de volledige 10-daagse quarantaine doen omdat ik gewoon nog steeds positief testte. En ik voelde me prima! Ik moest gewoon nog even thuis zitten wachten om mijn laatste dagen te doen".

Gustin legde uit dat iedereen al voor hem klaar was met het filmen van hun scènes, wat betekende dat hij sommige dingen apart moest filmen, zodat ze hem later via green screen konden toevoegen:

"Ik was hersteld tegen de tijd dat ik aan het filmen was, maar het was heel frustrerend. Iedereen was voor mij al klaar! Candice [Patton] en ik hebben vrijdag samen een heel belangrijke scène opgenomen, ze had haar zeer emotionele einde en ik was erg blij om daarbij te zijn. Het was een heel speciaal moment".

"En toen was de volgende dag een zaterdag waarop we al het green screen-werk moesten toevoegen. Het voelde alsof ze me daar probeerden te houden. We hebben het einde gewoon verlengd"
.

De laatste aflevering van The Flash verschijnt op 24 mei op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis het niet: De ultieme lijst van de tien beste 'Criminal Minds'-afleveringen
Series / Featured

Mis het niet: De ultieme lijst van de tien beste 'Criminal Minds'-afleveringen

Deze afleveringen zorgen ervoor dat je alle seizoenen van 'Criminal Minds' opnieuw wil bekijken

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Criminal Minds is de langlopende 'dader van de week' serie waarin een groep van getrainde FBI agenten de taak heeft om seriemoordenaars, terroristen en andere gevaarlijke mensen te vangen.

In latere seizoenen is de 'dader van de week'-routine wat veranderd en volgen we het team soms wel een seizoen lang in de jacht op het nieuwe gevaar.

Omdat de serie al vanaf 2005 loopt, levert dat ook een hoop geweldige afleveringen op.

10: Seizoen 8, aflevering 24: The Replicator


In het achtste seizoen jaagt het BAU (Behavior Analysis Unit) op John Curtis, ook wel bekend als The Replicator.

The Replicator is de definitie van een boosaardige genius: zijn methode was het kopiëren van moorden die het team al eerder had opgelost.

Als er iemand een boosaardig meesterbrein kan spelen is het Mark Hamill (Batman, The Animated Series) wel.



9: Seizoen 4, aflevering 3: Minimal Loss


Deze derde aflevering van het vierde seizoen is een aflevering die veel inspiratie haalt uit het bloedbad in Waco, Texas in 1993.

Toen FBI een schietgevecht aanging met "religieus leider" David Koresh en zijn mensen.

In deze aflevering zijn Reid (Matthew Gray Gubler) en de nog nieuwe Emily Prentiss (Paget Brewster) undercover in de cult van van Benjamin Cyrus (Luke Perry).



8: Seizoen 4, aflevering 1: Mayhem


De ontploffing van zwarte SUV in New York is het begin van een ijzingwekkende thriller aflevering.



Wanneer blijkt dat er mogelijk een BAU lid in de zwarte SUV gezeten heeft, zet ht team alles op alles om de dader te pakken te krijgen.



7: Seizoen 3, aflevering 9: Penelope


Wanneer Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) wordt aangevallen door de nieuwe seriemoordenaar moet ze voor haar leven vechten, terwijl het team, en vooral Derek Morgan, verbeten naar de dader zoekt.



De emotionele connectie van het team met Garcia maken deze aflevering tot een van de beste afleveringen.



6: Seizoen 3, aflevering 14: Damaged


In deze aflevering volgen we Rossi (Joe Mantegna) die een zaak gaat oplossen die al 20 jaar door zijn hoofd spookt.

Een gezin werd aangevallen, de ouders werden vermoord en de kinderen achter gelaten. Rossi heeft er indertijd voor gezorgd dat de kinderen goed terecht kwamen. De dader is echter nooit gevonden.

Een vergelijkbare zaak zorgt ervoor dat Rossi het verleden in duikt om deze dader wel te pakken.

De aflevering zorgt ervoor dat we Rossi beter leren kennen en die vooral zijn hart en zijn inzet voor het werk toont.



5: Seizoen 14, aflevering 1: 300


In de driehonderdste aflevering van Criminal Minds gaan we wederom naar het verleden. Dit keer naar de zaak uit seizoen 4, aflevering 3: Minimal Loss.

Er is een nieuwe cult-leider die met één van Cyrus' vrouwen een nieuwe cult is begonnen. Deze leider staat ook bekend als 'de Wurger' en heeft al 299 slachtoffers gemaakt.

In deze aflevering worden Reid en Garcia ontvoerd door cultleden die blijkbaar ook tot in de FBI zijn gedrongen.

De aflevering kijkt terug op 299 eerdere afleveringen van Criminal Minds en is een waardige opvolger van de aflevering uit het vierde seizoen.



4: Seizoen 2, aflevering 15: Revelations


Spencer Reid (Gubler) is een van de interessantste personages uit de serie.

In Relevations wordt Reid ontvoerd door de schizofrene seriemoordenaar Tobias Hankel (James Van Der Beek).

Reid wordt gedrogeerd en gemarteld door de voormalige ster van Dawson's Creek en moet zijn ontvoerder uiteindelijk doden om te kunnen ontsnappen.



Reids angsten om, net als zijn moeder, vatbaar te zijn voor een gespleten persoonlijkheid maken dit tot een van de betere afleveringen.



3: Seizoen 2, aflevering 1: The Fisher King


Deze aflevering, en de laatste aflevering van het eerste seizoen, gaat over Randall Garner, een zwaar verbrande man.

Garner overleefde als enige van zijn gezin een brand die vrijwel zijn hele familie verzwolg. Garner verbleef in een gesticht, waar ook Spencer Reid's moeder Diana (Jane Lynch, Glee) zat.



Uiteraard worden Reid en ook de rest van het BAU team targets voor Garner. Dit is de eerste keer dat Criminal Minds een verhaallijn over meer dan één aflevering vertelt.



2: Seizoen 5, aflevering 9: 100


Deze honderdste aflevering is wederom een topper. De unsub van deze aflevering is The Reaper / George Foyet (C. Thomas Howell).

Hij was de eerste unsub voor Aaron Hotchner (Thomas Gibson). The Reaper achtervolgt hem sindsdien en is uiteindelijk verantwoordelijk voor de dood van Hotchner's ex-vrouw Haley.



1: Seizoen 4, aflevering 8: Masterpiece


In deze aflevering is Jason Alexander de ijzingwekkende unsub Henry Grace. Een seriemoordenaar die geloofde dat hij een meester was in het moorden.



Joe Mantenga's Rossi pakte zijn broer William, ook een seriemoordenaar, en ruïneerde zo het leven van Henry Grace. Zo wordt Rossi uiteindelijk doelwit van de op wraak bewuste moordenaar.



Kijk alle afleveringen van Criminal Minds terug op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 12 nieuwe afleveringen online, van o.a. het aangrijpende 'A Small Light'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 12 nieuwe afleveringen online, van o.a. het aangrijpende 'A Small Light'

Het wordt een volle week op Disney+ met veel spanning, drama en intrige.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

A Small Light (seizoen 1 aflevering 7-8)



Verschijnt op: 23 mei
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op Disney+

Synopsis: A Small Light gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast.





The Clearing (seizoen 1)



Verschijnt op: 24 mei
Genre: Drama / Mysterie / Thriller
Kijk op Disney+

Synopsis: Als een plaatselijk meisje vermist wordt, moet een vrouw oude jeugdtrauma's confronteren.





True Lies (seizoen 1 - aflevering 6)



Verschijnt op: 24 mei
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op Disney+

Synopsis: Het leven van een onbevredigde huisvrouw uit een voorstad raakt volledig op zijn kop als ze ontdekt dat haar saaie en onopmerkelijke computerconsultant van een echtgenoot een zeer vaardig internationaal spion blijkt te zijn.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

24 mei: 9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 15) - Actie / Drama / Thriller - Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.

24 mei: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 13) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

24 mei: American Born Chinese (seizoen 1) - Actie / Komedie - Jin Wang is een doorsnee tiener die de balans tussen school en zijn persoonlijke leven probeert te vinden. Als hij op de eerste dag van school een nieuwe student uit het buitenland ontmoet, komt zijn leven op zijn kop te staan als hij onbewust verstrikt raakt in een strijd met mythische Chinese goden.

24 mei: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 8) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

24 mei: Race (seizoen 1 - aflevering 4) - Drama / Romantiek - Een verhaal over potentie, als een doorsnee medewerker aangenomen wordt door een hoogstaand PR-bedrijf door een speciale manier van werving.

24 mei: The Great North (seizoen 3 - aflevering 19) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

24 mei: Will Trent (seizoen 1 - aflevering 7) - Criminaliteit / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

25 mei: The Kardashians (seizoen 3 - aflevering 1) - Drama / Reality-TV - De Kardashians vieren hun nieuwe avonturen en verkennen hun nieuwe 'normale' leven van moeder zijn, relaties en carrièredoelen.

27 mei: Tengoku Daimakyou (seizoen 1 - aflevering 9) - Animatie / Avontuur / Mysterie - In het jaar 2024 is de wereld verwoest. In de ruïnes van Japan liggen er afschuwelijke monsters op de loer en moeten de overlevenden alles bij elkaar zien te schrapen om te overleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk! Deze hitserie is vanaf nu te streamen in Nederland op SkyShowtime
Series / Nieuws

Eindelijk! Deze hitserie is vanaf nu te streamen in Nederland op SkyShowtime

Naast de lovende kritieken zijn er inmiddels zeven Emmy's, vanaf nu kun je zien waarom.

De serie Yellowjackets valt niet echt in één bepaalde categorie. Je kunt het een horror-drama noemen, een coming of age-verhaal, tevens zit er een fantasy-element aan.

Seizoen 1 werd op 10 maart op Ziggo Movies & Series XL gezet. Op het moment van schrijven is Yellowjackets niet in het Ziggo-aanbod te vinden, maar SkyShowtime biedt de serie vanaf 20 mei eindelijk aan.

Genoeg te bingen


Yellowjackets speelt zich in twee tijdslijnen af: de volwassen personages hebben in de jaren 90 namelijk een vliegtuigongeluk overleefd. De winter die deze groep toendertijdse tieners doorbracht in de gure bossen heeft hen gevormd. Gezien het heden was dit niet bepaald een positieve vorming. De serie heeft een ijzersterke cast, met onder andere Christina Ricci (Wednesday) en Juliette Lewis (Natural Born Killers).

Yellowjackets is inmiddels aan het tweede seizoen bezig. Op SkyShowtime kun je het volledige eerste seizoen bekijken, evenals de eerste aflevering van seizoen 2. Er valt met andere woorden genoeg te bingen.

Kijk Yellowjackets op SkyShowtime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwachte twist: 'Citadel'-aflevering 5 onhult Nadia's geheim
Series / Nieuws

Onverwachte twist: 'Citadel'-aflevering 5 onhult Nadia's geheim

Aflevering 5 laat een bommetje vallen dat de verhouding tussen Mason en Nadia drastisch wijzigt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds het begin van de succesvolle Prime Video-serie Citadel werd erop gehint dat Nadia (Priyanka Chopra Jonas) een mol zou kunnen zijn. De agente zou hiermee verantwoordelijk zijn voor de verwoesting van Citadel als dit echt het geval blijkt.

In eerste instantie werd Mason (Richard Madden) neergezet als iemand die niet verdacht was. Waar Mason's karakter onaangenamer bleek dan de kijker kon vermoeden, bleek Nadia's geheim van een totaal ander kaliber.

Wissen geheugen


Nadia heeft destijds een kind gekregen met Mason. Destijds vertrok zij naar Valencia om bij pastoor Rahi (Paul Bazely) het kind te krijgen. Nadat zowel haar eigen geheugen als dat van Mason gewist werd, was het logischerwijs niet meer mogelijk om hem van zijn vaderschap op de hoogte te stellen.

Aangezien Dahlia (Lesley Manville) het tweetal chanteert door hun dochter te gijzelen, wordt de seizoensfinale een spannende. Van politieke belangen wordt de gedwongen missie om Dahlia te helpen nu een zeer persoonlijke. Tevens wordt hiermee een basis gelegd voor een ongetwijfeld spannend tweede seizoen.

Je kunt Citadel streamen op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Pie'-acteur doet een gooi naar rol in DC-universe
Series / Nieuws

'American Pie'-acteur doet een gooi naar rol in DC-universe

Deze acteur maakt geen probleem van ongegeneerde en openlijke sollicitaties.

Er komt een hoop leuks aan in het DC-universum nu filmmaker James Gunn, bekend van de Guardians of the Galaxy-films, nieuw leven in het universum gaat blazen. American Pie-acteur Sean William Scott vraagt alvast openlijk voor een rol.

Een van de meest verwachte personages op het lijstje is die van Michael Carter, oftewel Booster Gold. Het personage krijgt een eigen serie nadat fans al jaren wachten om het personage te zien in een soloproject. Het is momenteel nog niet bekend wie het personage gestalte gaat geven, maar William Scott geeft in een interview aan dat hij erg geïnteresseerd is.

Leuk! Een keer een comic-film


Hij vertelt hierover: "Dat zou ik zeker doen. Lijkt mij fantastisch. Het lijkt me leuk om een comic-film te doen. Ik geloof dat het eerste personage wat me te binnen schoot, Booster Gold, me ontzettend leuk lijkt alleen denk ik dat ik er te oud voor ben. Ik weet niet of hij jonger hoort te zijn, maar ik dacht echt dit lijkt mij een fantastisch personage."

Wie of wat is Booster Gold


De nieuwe serie gaat over het avontuur van het hoofdpersonage Booster Gold die een loser uit de toekomst is, en die zijn meest basale technologie gebruikt om terug in de tijd te reizen en net te doen alsof hij een superheld is.

"Je moet het zien als een superhelden na-aap syndroom." vertelt Gunn aan verslaggevers. Het zal echt meer over de diepgang van het personage gaan en compleet anders dan wat de kijkers al hebben gezien. Gunn is momenteel in gesprek met een acteur om de rol te vervullen maar laat verder weinig over los over wie hij spreekt.

Wanneer de nieuwe serie over Booster Gold is te zien is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey’s Anatomy' ziet in seizoen 20 bekende namen terugkeren
Series / Nieuws

'Grey’s Anatomy' ziet in seizoen 20 bekende namen terugkeren

De ziekenhuisserie gaat haar twintigste seizoen in, met de terugkeer van bekenden in het verschiet.

Voorlopig is het einde van Grey's Anatomy nog niet in zicht. Ondanks het vertrek van de hoofdpersoon Meredith Grey (Ellen Pompeo) en de komst van vele nieuwe gezichten, mogen we waarschijnlijk ook oude bekenden verwelkomen.

Het twintigste seizoen gaat er komen, en de nieuwste castleden zijn positief ontvangen door het publiek. Pompeo zal de voice-over blijven verzorgen en blijft betrokken als producent.

Paradepaardje


Deadline bericht dat Pompeo er voor openstaat om in de toekomst gastoptredens te verzorgen in de serie, ook al zijn daar momenteel geen officiële plannen voor.

Verder lopen de contracten van de nodige vaste spelers af, zoals Kevin McKidd (Owen), Kim Raver (Teddy), Camilla Luddington (Jo) en Caterina Scorsone (Amelia). Aangezien Grey's Anatomy nog steeds een paradepaardje is voor zender ABC is er een realistische kans dat er nieuwe contracten gaan komen voor deze vaste gezichten.

Meredith zullen we terugzien in de laatste aflevering van seizoen 19, die binnenkort ook in Nederland uitgezonden gaat worden.

Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe de acteur van 'Dexter' zijn politieervaring gebruikte voor zijn rol
Series / Nieuws

Hoe de acteur van 'Dexter' zijn politieervaring gebruikte voor zijn rol

Het was een rol op zijn lijf geschreven, maar veel inbeeldingsvermogen was niet nodig.

De bloedstollende thriller en dramaserie Dexter speelt zich voor een groot deel af op het politiebureau van Miami. Onder de groep acteurs die agenten naspelen blijkt acteur David Zayas daadwerkelijk ervaring te hebben als politieagent.

In Dexter spelen de collega's van het door acteur Michael C. Hall gespeelde hoofdpersonage een grote rol. Zayas speelde in 96 afleveringen de rol van Angel Batista en heeft in zijn rol als rechercheur veel gehad aan de ervaring die hij opdeed als politieagent in New York.

Van autoriteitsfiguur naar acteur


Voordat hij acteur werd, sloot Zayas zich op jonge leeftijd aan bij de Amerikaanse luchtmacht. De rol van autoriteitsfiguur paste hem goed aangezien hij hierna aan de slag ging bij de politiedienst van New York. In de tijd dat hij werkzaam was als politieagent volgde hij tegelijkertijd de toneelschool in de hoop zich fulltime op zijn acteerwerk te kunnen storten.

Eerste grote rol compleet anders


Hij kreeg zijn eerste professionele rol in de politieserie The Beat dat in 2000 in première ging. Na wat andere kleine rollen kreeg hij een behoorlijk prominente rol in HBO's dramaserie Oz. Ironisch genoeg speelde hij in deze serie de rol van de leider van een gevangenisbende. Maar over het algemeen speelt hij vaak toch wel de rol van autoriteitsfiguur.

Want zijn echte grote rol is natuurlijk die van de barmhartige Angel Batista in Dexter.
Gezien de achtergrond van Zayas maakte dit het personage zeer authentiek en geloofwaardig. Voor de spin-off Dexter: New Blood kwam hij nog heel eventjes terug om twee afleveringen weer in de rol van Angel te kruipen.

Kijk alle afleveringen van Dexter op SkyShowtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wednesday's meest problematische trekje in de Netflix-hitserie
Series / Nieuws

Wednesday's meest problematische trekje in de Netflix-hitserie

Wednesday vindt dat alles aan de buitenwereld ligt, maar dit trekje is echt behoorlijk lastig.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het eerste seizoen van Tim Burton's Wednesday zagen we al dat hoofdpersoon Wednesday dik tevreden is met wie zij is. Ware het niet dat dit vermogen voor problemen in haar leven zorgt.

Seizoen 1 van de fantasyserie liet zien dat Wednesday visioenen heeft. Wat het echter lastig maakt is het feit dat je niet weet op welke manier zij uitkomen.

Levend en wel


In eerste instantie wordt de indruk gewekt dat visioenen sowieso onbetrouwbaar zijn. Wednesday 'ziet' Rowan's dood, maar vervolgens blijkt hij levend en wel gewoon op school te verschijnen. Verder is daar het visioen van haar voorouder Goody Addams, die Wednesday vertelt dat zij de sleutel is.

In beide gevallen bleken de visioenen wel degelijk te kloppen, maar op een andere manier dan je zou denken. Wednesday interpreteert ze namelijk net even anders dan de bedoeling was, waardoor de situatie juist uit de klauwen loopt.

Verder onderzoek en escalatie


Rowan blijkt wel degelijk vermoord, en dit spoort Wednesday aan tot verder onderzoek. Ook klopt Goody Addams' uitspraak dat zij de sleutel is. Marilyn Thornhill heeft namelijk Wednesday's bloed nodig om Joseph Crackstone weer tot leven te brengen. Puur door Wednesday's handelen op grond van haar visioenen draagt per ongeluk bij aan de uiteindelijke escalatie waarbij een deel van Nevermore afbrandt.

Seizoen 1 lijkt erop te wijzen dat je de toekomst niet kunt veranderen ongeacht wat je doet. Het nieuwste seizoen zal ongetwijfeld voor meer macabere humor en kostelijke escalaties zorgen. Wellicht dat de vermogens van de Addams-telg zich op die manier juist wat verder zullen ontwikkelen.

Kijk Wednesday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig toch met het bijzondere jaren '80 kindsterretje 'Webster'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig toch met het bijzondere jaren '80 kindsterretje 'Webster'?

Emmanuel Lewis speelde de rol van 'Webster' in de gelijknamige serie.

Webster was een Amerikaanse sitcom die in de jaren '80 buitengewoon populair was. De hoofdrol was voor het personage 'Webster' gespeeld door acteur Emmanuel Lewis.

Webster


Webster was een jong donker jongentje dat Na het overlijden van zijn biologische ouders wordt opgevoed door het blanke echtpaar George (gespeeld door Alex Karras) en Katherine Papadopolis (gespeeld door Susan Clark). Webster heeft een bijzonder postuur, Webster was aan het begin van de serie circa 1 meter en acteur Emmanuel Lewis werd uiteindelijk niet groter dan 1 meter 30.

Emmanuel Lewis


Emmanuel Lewis werd geboren op 9 maart 1971 en is de jongste van vier kinderen. Hij heeft nog één zus en twee broers. Op jonge leeftijd al wordt Lewis als acteur ontdekt. Via een castingbureau voor talentvolle kinderen krijgt hij al op zeer jonge leeftijd rollen in reclame's van onder andere Colgate en Burger King.

Lewis speelt vervolgens als 'Webster' de grootste rol uit zijn carrière. Hij begint deze rol op twaalfjarige leeftijd. De serie loopt in totaal zes seizoenen en 150 afleveringen. Lewis is in die tijd zeer populair en de wereld lijkt aan zijn voeten te liggen.

Toch heeft Lewis na Webster nooit meer een grote rol gepakt. Het imago van Webster en zijn geringe lengte zitten zo nadrukkelijk aan hem vastgeplakt dat het zeer lastig voor hem is ergens anders een grote rol te scoren. Wel speelt hij nog kleine rolletjes in bijvoorbeeld Family Matters en Malcolm & Eddie.

Overleden?


Ergens rond de eeuwwisseling duikt, ook omdat niemand meer van hem hoort, vervolgens het hardnekkige gerucht op dat hij overleden zou zijn. Dit gerucht blijkt uiteindelijk helemaal niet waar te zijn. Lewis verschijnt nog maar zelden in de media en heeft inmiddels een 'normaal' leven. Hij is een aantal bedrijven gestart, onder andere een vervoersbedrijf en een autowasserette.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Parsons zat bijna in 'The Office'
Series / Featured

Jim Parsons zat bijna in 'The Office'

Jim Parsons deed auditie voor maar liefst twee rollen in 'The Office US'

Jim Parsons speelde op geniale wijze de rol van 'Sheldon' in The Big Bang Theory. Hij vertelde bij The Tonight Show with Jimmy Fallon dat hij ook bijna in een andere hitserie The Office had gespeeld.

Auditie voor twee rollen


Parsons gaf aan dat hij auditie had gedaan voor de Amerikaanse versie van The Office en dat hij daarbij zowel in de race was voor de rol van 'Dwight' als die van 'Jim'. Deze rollen werden uiteindelijk gespeeld door Rainn Wilson en John Krasinski en het is nu moeilijk voorstellen dat iemand anders (ook al was dat legende Jim Parsons) één van deze rollen had gespeeld.

Paste net niet helemaal


Parsons heeft aangegeven dat hij blij is dat het zo gelopen is en dat hij zelf ook het gevoel had dat beide rollen niet echt bij hem pasten. Hij gaf aan voor zijn gevoel een beetje tussen deze twee rollen in te vallen en vond Wilson en Krasinski veel beter in staat deze rollen te spelen.

Wilson als Sheldon?


Parsons wees er op dat Rainn Wilson qua acteerkwaliteiten en type ook zeker een goede 'Sheldon' had kunnen zijn, maar dat de serie er dan toch anders had uitgezien.

Gelukkig is het allemaal gelopen zoals het gelopen is. The Office US begon twee jaar eerder dan The Big Bang Theory en als Parsons in The Office had geschitterd, hadden we hem mogelijk nooit als 'Sheldon' leren kennen.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De waarheid over de jaren '80 hitserie 'The A-Team': ging er dan echt helemaal nooit iemand dood? Of toch wel?
Series / Featured

De waarheid over de jaren '80 hitserie 'The A-Team': ging er dan echt helemaal nooit iemand dood? Of toch wel?

De serie stond erom bekend dat iedereen na een vuurgevecht gewoon weer opstond.

In de jaren '80 veroverde de populaire televisieserie The A-Team de harten van kijkers en nog altijd worden de herhalingen over de hele wereld uitgezonden. De serie was niet zonder controverse. De serie werd bekritiseerd voor het verheerlijken van geweld en de onrealistische scenario's.

Nooit één dode?


Er is één bewering over de serie die in dit kader altijd weer opduikt: 'niemand ging ooit dood in The A-Team'. Deze bewering is echter niet juist.

General Fulbright


In het vierde seizoen viel er wel degelijk een sterfgeval te betreuren. Generaal Fulbright die als terugkerend personage meerdere afleveringen meestreed aan de zijde van The A-Team werd gedood tijdens een vuurgevecht.

Uitzondering


Fulbright was echter wel de uitzondering die de regel bevestigt. Verder is er nooit een dode gevallen in de serie. De makers hebben destijds aangegeven dat zij dit bewust deden. The A-Team was bedoeld als familieprogramma met een positieve boodschap over goed en kwaad, die door een lichtere toon en het vermijden van bloederige scènes door de gehele familie en op mooie tijdslots aan het begin van de avond kon worden bekeken.

Enerzijds dus een mooie boodschap, anderzijds ook reden voor kritiek. The A-Team toonde geen bloed en gruwelijkheden maar gaf je daarmee ook het idee dat je geweld zou kunnen toepassen zonder dat daar gevolgen aan verbonden zijn.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jimmy Simpson keert "belachelijk" terug in oude rol na 7 jaar afwezigheid
Series / Nieuws

Jimmy Simpson keert "belachelijk" terug in oude rol na 7 jaar afwezigheid

Na bijna een decennium stapt Jimmy Simpson op een belachelijke manier terug in de schoenen van een oud personage.

Iedereen die ooit een keertje It’s Always Sunny in Philadelphia heeft gezien zou wel eens een dagje in de schoenen van deze personages willen staan. Acteur Jimmi Simpson heeft dit jarenlang gedaan, maar heeft een raar gevoel over zijn terugkeer.

Simpson speelde Liam McPoyle, een lid van de griezelige familie die vaak te zien was in strijd met de Paddy’s Pud Gang. Liam werd voor het eerst voorgesteld aan Mac en Charlie tijdens de basisschool.

Zeven jaar geleden verliet Simpson de serie en in de tussentijd heeft hij aan heel veel projecten gewerkt, waaronder Unhinged, Westworld en Star Wars: The Bad Batch.

Terug naar Philadelphia


Bijna een decennium later keert Simpson dus weer terug naar Philadelphia, maar hij voelt zich hier een beetje raar over. In een interview met Screen Rant gaf hij toe dat het een belachelijke terugkeer is voor het favoriete personage van fans.

Dit is wat hij zei: "Oh ja, [Liam] komt eraan. Ik was bij Charlie voor zijn film, Fool's Paradise, en hij zei dat de montage nogal belachelijk is. Ik had zoiets van: 'Ik heb dit in acht jaar niet gedaan. Wie weet of ik het nog een keer kan doen? Ik word raar!"

Bekijk hieronder het interview en stream It's Always Sunny in Philadelphia op Disney+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zorgen om 'Euphoria': ook deze HBO-serie getroffen door chaos in Hollywood
Series / Nieuws

Zorgen om 'Euphoria': ook deze HBO-serie getroffen door chaos in Hollywood

Er zal alles aan gedaan worden om de productie van 'Euphoria' voort te zetten

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De toekomst van het populaire drama Euphoria staat op het spel door de huidige Writers Guild of America-staking.

Staking


De WGA-staking is ontstaan als gevolg van een geschil tussen de WGA en de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) over eerlijke arbeidsomstandigheden en vergoedingen voor schrijvers.



Begrip


De producenten van de show hebben gereageerd op de staking en hebben aangegeven dat ze begrip hebben voor de zorgen van de schrijvers.

Ze erkennen de waarde van hun werk en zijn vastbesloten om een eerlijke overeenkomst te bereiken die beide partijen tevredenstelt.

Fans worden gerustgesteld met de boodschap er alles gedaan zal worden om de productie van Euphoria voort te zetten zodra de situatie is opgelost.



Druk


Ondanks de druk vanuit HBO om het derde seizoen af te maken, sluit maker Sam Levinson zich aan bij de staking.

"Alles wat ik kan zeggen is dat Sam Levinson geen 'scab' is", zegt producent Jeremy O. Harris. Waarmee hij bedoelt dat Levinson niet tegen de staking in zal gaan.



Hoop


Hoewel het nog onzeker is wanneer de WGA-staking zal eindigen, blijft de hoop op een derde seizoen van Euphoria levend.

De fans, die hunkeren naar meer van de intense en meeslepende verhaallijnen, moeten intussen afwachten terwijl de onderhandelingen tussen de WGA en de AMPTP voortduren.



Uiteraard houden we je op de hoogte van nieuws over het derde seizoen van Euphoria. De eerste twee seizoenen zijn ondertussen nog steeds te zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen vervolg voor 'Moon Knight' in MCU, wat is er aan de hand?
Series / Nieuws

Geen vervolg voor 'Moon Knight' in MCU, wat is er aan de hand?

Het is al meer dan een jaar geleden sinds Moon Knight. Waarom zijn er nog steeds geen plannen bekend voor een vervolg?

Meer dan een jaar geleden kwam Moon Knight voor het eerst op Disney+. Sindsdien hopen fans op een vervolg, maar Marvel rept met geen woord meer over deze serie.

Het is bijzonder opvallend dat Marvel niets mee laat horen over Moon Knight. Aan het einde van de serie was er namelijk nog genoeg ruimte voor nieuwe avonturen voor een tweede seizoen.

In echte Marvel-stijl werd er zelfs een mogelijkheid van een vervolg geplaagd in de allerlaatste aflevering. Het zou dus ook logisch zijn als er nu al iets meer bekend zou zijn over het vervolg.

Doodse stilte


Als de serie heel slecht ontvangen zou zijn, zou het nog enigszins acceptabel zijn dat Marvel niks meer van zich laat horen, maar dat is helemaal niet het geval. Moon Knight was namelijk een zeer populaire personage tijdens Fase 4.

De enige logische verklaring is dat Marvel iets te groot uitgepakt heeft met Fase 4. Er zijn namelijk in een vrij korte tijd heel veel nieuwe helden geïntroduceerd. Misschien was alleen de toekomst van deze personages nog niet helemaal goed uitgedacht, waardoor Marvel nu in de problemen zit.

Bekijk hieronder de trailer en stream Moon Knight op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De uitschieter naar beneden: het domste personage in 'Alice in Borderland'
Series / Nieuws

De uitschieter naar beneden: het domste personage in 'Alice in Borderland'

Iemand moet de domste zijn en dit personage steekt met kop en schouders boven iedereen uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel veel mensen Alice in Wonderland wegschuiven als een kinderfilm, is het een heel complex verhaal waar heel veel inspiratie uit gehaald kan worden. Dit is precies wat Alice in Borderland heeft gedaan.

De personages in Alice in Borderland zijn alleen wel wat minder naïef of dom dan Alice. Dat komt goed uit, aangezien de personages in Alice in Borderland moeten strijden in sadistische spellen om te overleven.

Het is dus eigenlijk een soort mix van Alice in Wonderland en Squid Game. Een hoge intelligentie en probleemoplossende vaardigheden zijn namelijk cruciaal in deze spellen.

Het domste personage


Alice in Borderland is misschien wel één van de meest intense series op Netflix, aangezien je nooit weet of de personages het gaan redden of niet.

Een personage dat hoog staat in de lijst van mensen die het niet gaat halen is Chōta. Hij heeft een verrassend duister levensverhaal, maar hij wordt bijzonder snel gemanipuleerd. Mede hierdoor en dat hij eerder een vreemde vertrouwt dan zijn vrienden, is Chōta het domste personage van de serie.

Bekijk hieronder de uitleg van het einde van seizoen 2 en stream Alice in Borderland op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen