Nieuwste setvideo 'House of the Dragon' onthult Rhaenyra's schokkende bijnaam

De beelden op locatie lichten een tipje van de sluier op voor het komende seizoen.

Valeria Milić, 22-05-2023 08:30

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De Dans der Draken staat op het punt om in alle hevigheid los te barsten. Twitteraar @housethedragons heeft onlangs beelden van een stoet online gezet waarin koningin Alicent (Olivia Cooke) en prinses Helaena (Phia Saban) te zien zijn.
De stoet toont wat een kleine doodskist lijkt, en hierachter volgt een open koets met de koninklijke moeder en dochter.

Duidelijk signaal

De omroeper kondigt vervolgens aan om het werk te aan te zien van "Rhaenyra the Cruel!" Seizoen 1 eindigde met de dood van Rhaenyra's zoon Lucerys Velaryon (Elliot Grihault). De Blacks hebben het er blijkens de beelden niet bij laten zitten. Aangezien Alicent en Helaena onderdeel uitmaken van de begrafenis, is het redelijk om aan te nemen dat Rhaenyra (Emma d'Arcy) en Daemon (Matt Smith) op hun beurt een gezinslid van de Targaryens hebben gedood.

De bijnaam voor Rhanerya laat tevens zien dat de Targaryens de gebeurtenis willen gebruiken voor politiek gewin. De bijnaam is duidelijk een poging om de concurrente op een negatieve manier af te schilderen bij de bevolking. Of dit zal lukken is vooralsnog de vraag. Het Twitterversum staat op dit moment aan de kant van de Blacks.

Je kunt House of the Dragon zien op HBO Max.
Lees meer over: House of the Dragon, Matt Smith, Emma Darcy, Eve Best, Steve Touissant, Olivia Cooke, Phia Saban, Elliot Grihault

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in